Reklama

Reklama

Príbeh je situovaný na filipínsku základňu americkej armády presiaknutú korupciou. Celé transporty zbraní a vybavenia tu prechádzajú do rúk údajne ľavicových partizánov, v skutočnosti však výrobcov a pašerákov drog. Jedného dňa však s nováčikmi prichádza na základňu aj skromný šofér, vojak Joe Armstrong (Michael Dudikoff), a hneď pri prvom fingovanom prepade jedného z transportov sa postaví presile útočníkov. Síce zachráni peknú dcéru veliteľa základne, ale svojím zákrokom sa  zároveň dostane do ohrozenia života. Seržanta Jacksona, ktorý ho má priviesť k rozumu, však v súboji porazí a nakoniec ho získa ako spojenca a priateľa v boji proti korupcii. Rozhodujúca bitka môže začať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Já, až se budu cítit ohrožen, si jedině najmu Michaela Dudikoffa, ne Van Damma, ale Dudikoffa, protože jedině on se svými nepřesvědčivými karatistickými otočkami a kopanci dokáže spolehlivě ochránit, dokonce se vyhne kulkám efektním kotrmelcem, aniž by si ušpinil záda. Příběh sympatického armádního šoféra Joea Armstronga, který zachrání dceru velitele základny před útokem ninjů, kteří vyrábějí a pašují drogy, je dost naivní. Ostatně chtít po režisérovi Samu Firstenbergovi dobře zvládnutou akci v inteligentním balení je téměř nemožné, ale i tak je tento film pro někoho kultovní záležitostí. Z Firstenbergovi režie přímo číší zapálení pro akční film, proto se mu dá odpustit občasný stín kamery v záběru nebo jiné technické nedokonalosti, ale ona ta naivita postupně tak nějak tolik nebaví jako dřív a kouzlo filmu se nenávratně vytratilo. Dneska už prostě tento akční film neobstojí. Snaha ovšem byla. ()

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky. ()

Reklama

902 10 

všetky recenzie používateľa

taky radi vzpominate na paradni videohry last ninja II a first samurai? tak hadejte, kde tahle manie po vychodnich bojovych umenich, tolik typicka pro osmdesata leta, vznikla...pauza...ano spravne, filmu sice muzeme vytknout prakticky vsechno, od stokrat omleteho pribehu, pres prumerne bitky, ale zejmena angazma mozna toho vubec nejhorsiho predstavitele akcnich hrdinu, michaela dudikoffa. i kdyz je fakt, ze mu to scenariste moc neulehcili, protoze postava zamlkleho americkeho mistra ninjutsu joe armstronga je sympaticka asi jako radne nabrouseny nacisticky oficir . jediny zpusob, jak si zajistit prijemne zazitky pri televizi je vypnout mozek (a to zejmena jeho kriticko - deduktivni cast) a nasavat eighties atmosku, ktera ale neznamena michal david a silonky, ale giorgio moroder a atari. enjoy... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

To ešte točil Dudikoff akčné béčka, na ktoré sa dalo pozerať. Aspoň v prípade akcie je toto béčko plne porovnateľné s van dammeovkami, lungrenovky či seagalovkami. Príbeh ala stratené decko s ninja výcvikom síce už týchto kvalít nedosahuje, ale ani neurazí. Ešte potešia šmrcovná bruneta, Steve James ako čierny Rambo a komicky seržant ala sused Trevor zo seriálu Alf - "ja som bol sežant, ešte ked ste vy neboli na svete" - no nie je to závideniahodná vojenská kariéra? Nostagia u mňa nehrozí - videl som to prvýkrát. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou. ** ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (17)

  • V jedné ze scén Joe (Michael Dudikoff) opravuje auto a má špinavé ruce. Poté jej vyzve Jackson (Steve James) k boji, po němž má Joe ruce zcela čisté. (Raziel811)
  • Michael Dudikoff pred začatím filmovania neovládal bojové umenie. (Stefan_M)
  • Když se Joe (Michael Dudikoff) pere s protivníkem na motorce s postranním vozíkem, motorka stále jede, přestože nikdo nedrží pravé řidítko a tudíž nepřidává plyn. (Stejšn)

Reklama

Reklama