Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na spiatočnej ceste lode Bounty, plávajúcej z Tahiti, sa časť posádky vzbúri proti krutému zaobchádzaniu zo strany kapitána Bligha. Kým vzbúrenci aj s loďou sa vrátia na ostrov ku krásnym Tahiťankám, kapitán s hŕstkou verných sa vydáva na strastiplnú cestu za záchranou v malom záchrannom člne. Film s hviezdnym hereckým obsadením, veľkorysou výpravou a hudbou od Vangelisa patrí k dnes už klasickým verziám známeho príbehu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (224)

adams89 

všetky recenzie používateľa

V duelu se Vzpourou na Bounty je pro mě verze z roku 1984 nepatrným vítězem. Hopkins a Gibson to mají ve srovnání s kolegy Howardem a Brandem nesmírně těžké, nicméně Hopkins se do role poručíka Blighe vžil opravdu dobře. Výprava se sice nedá srovnávat se starším velkofilmem, ovšem téměř dokonalá podobnost s historickými fakty a především Vangelisova hudba dělají z filmu něco navíc. Právě skvělá hudba dodávají Bounty jakousi mysterióznost a exotičnost pro nás Evropany tehdy málo prozkoumaného Tichého oceánu. I díky hudbě je depresivní závěr tak výborným momentem. Bounty je pro mě jeden ze symbolů dobrodružného žánru a zárověň neprávem podceňovaný film. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci casting, fajn výprava, šikovný strih, pekná prehliadka ostrova, piesku, paliem, mora, oceánu, vln, nahých domorodkyň, ale nie len mne, ale aj vám a aj samotnému filmu by pomohlo trochu skratiť, túto dobrodružnú plavbu, pretože tento film je pomalý ako loď hlavných hladných morských vlkov na mori. Buď bol slabý prúd, vietor, alebo ... alebo boli zakotvený v prístave. Čo aj dosť dlho boli. 65% - 3* ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rád som si to po rokoch pripomenul. Z obsadenia mi v pamäti utkvel hlavne Mel Gibson a A. Hopkins. Aké prekvapenie pre mňa bolo keď som spoznal mladého D. D. Lewisa a L. Neesona, ktorý už vtedy lámal kosti. Pochváliť musím výborný príbeh, ktorý je hodný filmového spracovania a výborne zapadla i Vangelisova hudba . Najviac mi sedel ten pochmúrnejší motív , ktorý výborne dotváral dusnú atmosféru pred vypuknutím vzbury. Mel Gibson si vybral peknú dévačku, škoda len toho záveru, kde sa o osude vzbúrencov veľa nedozvieme. Chcelo to ešte pár minút navyše a to aj za cenu, že by to s pravdivosťou nemalo nič spoločné. Keďže o ich osude nič nevieme, mali filmári voľnú ruku. Z môjho pohľadu skvelý a na csfd dosť nedocenený film. 80%. ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Nevidel jsem zatim verzi s Brandem (a na tu starsi s Gablem se nechystam), ale tahle se mi teda libila dost. Jak Hopkinse nemusim, tady mi byl fakt sympatickej - oproti tomu stejne tak sympatickej mi byl i Gibson (pricemz oba dva recenze mrdaj jako nevyrazny). Nejprve musim rict, ze pribeh o vzpoure na lodi Bounty je zkratka zajimavej a cini film sam o sobe zabavnym. Za druhy je tu spousta krasnejch ostrovanek, ktery rozhodne nevypadaj jako ty hnusny tlusty mareny, co tu na Zelandu (a puvodem z Polynesie) vidam dnes. Za treti me bavila vetsina postav, vcetne tech vedlejsich. Krome hlavni dvojky me bavil Lewis (zpocatku svine, pak ale loajalni Fryer), Theoden Hill (od zacatku sympatickej Cole), megasexy hlavni ostrovanka nebo mlady pivecko Heywood. Dojemny byl i placici kral, coz bylo sentimentalni, ale pochopitelny. Za me velmi prijemnych 85-90% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $25miliónov║Tržby USA $8,613,462║Tržby Celosvetovo $$9,686,538║ Zo začiatku to je len taká ľahká prechádzka bez nejakej lepšej zápletky, až v druhej polovici to naberie ten správny spád, hlavne vďaka postave Kapitána Bligha v podobe Anthony Hopkinsa, potom sa film začne uberať tým dusnejším smerom kde sa bude dať napätie na lodi aj krájať. Film má mnoho pekne nasnímaných obrázkov, len škoda že dejovo to nebolo vystužené o niečo lepšie, miestami to občas príde dosť nezáživné, bež švihu. Výhodu pre film sa stáva aj hudba od Vangelisa, ktorá krásne dokresľuje prezentované obrázky. /65%/ ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (19)

  • Na začiatku jedla dôstojníci pripijú na kráľa, no robia to posediačky. Britskí dôstojníci musia pri pripíjaní na panovníka vždy stáť. (Arsenal83)
  • Bounty byla britská fregata, trojstěžník. Původně se jmenovala Bertha. Těsně před plavbou ji přejmenovali na H.M.S Bounty. Posádku lodi tvořilo 45 mužů. Bounty byla konstruována jako obchodní, přesto byla vyzbrojena deseti pozičními děly a 4 těžkymi děly na lafetách. Děla sloužila pouze pro obranu. (blackrain)
  • David Essex a Sting byli zvažováni pro roli Fletchera Christiana. (D3VIL)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (viac)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené