Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Život v slovenských panelákoch prebieha tak, že sa doňho nasťahujú ľudia bez sociálneho zázemia, takže sa hneď začnú všetci spolu baviť, kamarátiť a spávať. Potom dôjde k mnohým konfliktom, páry sa začnú premiešavať a tak dokolečka až kým všetci za 50 rokov nezomrú. Najväčší frajeri v paneláku sú mafiáni, pretože pre nás Slovákov to sú najväčšie mediálne vzory. Andy Kraus to pochopil správne. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Oproti debilnej ORDINÁCII či českému VKV je to krok vpred. Nájde sa kopa výhrad, ale tento seriál v porovnaní so slovenskou konkurenciou vychytal rozhodne najlepších a najsympatickejších hercov (nehovorím o Viki :))... A netreba zabudnúť na zlaté heslo: hlavne že sa točí..._______Postupne to naťahujú ako sopeľ a zaujímavým ostáva len dianie okolo Mičkovicovej. Aj to hlavne preto ako vyzerá...________Áno, už je z toho totálna sračka...____Po rokoch (nepravidelného núteného sledovania :-)) len dodám, že seriál má niektoré vyslovene zlé série (ak si to dobre pamätám, druhá bola totálne peklo). Potešia však jednotlivé nové postavičky - Luknár napr. zmenil svoju dementnú postavu na najväčšieho sympaťáka, spočiatku mierne trápny Malachovský je napokon slušný hláškar... ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že si tento seriál zaslúži také nízke hodnotenie. Sledujem to iba občas a aj to iba letmo popri surfovaní po csfd,ale sledovanosť to má obrovskú, takže hodnonie nás filmových maniakov je dosť zkreslené a neobjektívne. Myslím že by sa našli väčšie sračky. Pre mňa to nie je,nedokázal by som to pozerať pravidelne a pozerať to kvôli tomu, len aby som niečo pozeral, tak to už vôbec nie.Objektívne 40%. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

To ľuďom nestačí každodenné vŕtanie sa vo vlastných sračkách, a že ich isto nie je málo, to ich baví ešte sa na to aj po večeroch pozerať v telke ? Alebo majú pocit, že keď sa takéto v bežnom živote bežných smrteľníkov zásadné pičoviny riešia v bedni, tak sú vlastne aj oni sami hviezdy ? Že sa o ich starosti s bytom, deťmi, peniazmi a debilnými vzťahmi potom akože niekto stará ? Alebo je to len obyčajná nízka škodoradosť z toho, že to sú problémy niekoho druhého ? Vysvetlí mi niekto tento sociologický jav alebo sa najprv tiež musím zaradiť k papučovým gaučovým nekonečným pozeračom? PS - napadá mi výrok hlavného hrdinu Kamenného mostu : „Panelák – vrchol stupidity lidské civilizace.“ Lenže takisto aj prispôsobivosti. Ktovie, čo by na to Le Corbusier... ()

Ydrosten

všetky recenzie používateľa

Neviděl jsem ani jeden díl. Stačí mi jen ukázky a upoutávky v reklamních pauzách, abych pochopil že tendle sci-fi seriál nebudu nikdy sledovat. Už jen to, že se tam zřejmě vyspal každý z každým a všichni se všemi čekají děti, nebo už je mají ( nemanželské ) a to že se všichni vlastně znají, mi nedává smysl. Bydlel jsem v panelovém domě přes 6 let, než jsem se přestěhoval do vlastního domu ( rodinný domek ) Za těch 6 let, jsem se seznámil asi jen z 5 - 6 lidmy z domu a to ještě jen tak při cestách výtahem. V seriálovém paneláku ( tedy v oné sci-fi ) nic nedává smysl a když vidím v upoutávkách že dokonce někdo někoho unesl, nebo chce nechat zabít ( ??? ) tak je mi jasné že je to na úrovni odpadu. Hodnotit nebudu, protože jsem nevyděl nic jiného než upoutávky. Chtěl jsem jen napsat na tuto seriálovou zvláštnost svůj názor. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • V jednej z epizód daruje Jakub Švehla (Vladimír Kobielský) svojej manželke štedrý dar, ide o náhrdelník zakúpený v klenotníctve KOBIELSKI. (R4D0)
  • Pavol Topoľský a Zuzana Tlučková stvárnili manželský pár už v seriáli Kutyil s.r.o. (2008), ktorý taktiež režíroval Tomáš Jančo. (ČSFD)
  • Barbora Švidraňová, Kristína Svarinská a Erika Havasi, ktoré hrali v Paneláku spolubývajúce, bývali istý čas spolu aj v skutočnosti. (matthew.17)

Reklama

Reklama