Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham McVeigh má veľké problémy so svojím bratom Teddym, spoluvlastníkom ich rodinnej farmy a veľkého žrebčinca. Keď sa hazardný hráč Teddy zadlží u talianskeho gangstra Bruna Romana, Graham sa rozhodne brata zbaviť a vymyslí vražedný plán. Najprv navštívi Brunov bar s dvoma živými myškami, a keď pomocou nich spôsobí dostatočný rozruch, v nestráženej chvíli zavolá Teddymu z Romanovej kancelárie. Neskôr v noci brata na odľahlom mieste zastrelí. Na druhý deň zabije aj Bruna Romana. Poručík Columbo má podľa jeho plánu uveriť, že Romano volal Teddymu, potom ho pre nesplatený dlh popravil a nakoniec prišiel vymáhať svoje peniaze ku Grahamovi, lenže ten ho zabil v sebaobrane. Poručík Columbo však znova nájde zopár nezrovnalostí a začne o Grahamovej výpovedi pochybovať. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (54)

KukulienkaHO 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát musel poručík Columbo spolupracovať s "mafiou", aby mohol dolapiť vraha. "Podivní spojenci" je epizóda výborná, ale predsa len má jednu veľkú chybu. Columbo hovoril, že vraha nemôže nijak usvedčiť a kvôli tomu sa muselo udiať to divadlo na konci. Tu Columbo zrejme zabudol alebo skôr scenáristi zabudli, že vraha by bolo ľahké dostať aj bez toho divadielka, pretože alibi hlavnému podozrivému nemohol nik potvrdiť. ()

majec4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vrazda a vsetko okolo super pripravene, no vrah neratal, ze sa zamiesa aj miestna "rodina". Tato pomoc bola trochu nestandartna, Colombo ju musel prijat ci chcel, ci nehcel. Osobne mi to spojenie pripadu s mafiou nijak nevadilo. Od vysvetlenia mysiek mal porucik vraha v hrsti. Usvedcenie bolo super, az na konci cloveku dojde ako je ten zaver skvele pripraveny. Z mojho uhlu pohladu v tomto diely nebolo slabe miesto, takze dnes na plny pocet. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je zde sice několik vyloženě úsměvných scén, jako ta s chytáním myši na záchodech či naivně snadná vražda Bruna Romana, ale jinak je to Columbovka, jak ze sedmdesátek. Hned dvojnásobný vrah (George Wendt) je bohatý a arogantní hulvát, který si vaše sympatie určitě ničím nezíská a i když má relativně chytrý plán, pro poručíka a jeho italské spojence, bude nakonec celkem snadným soustem. Závěr, kde Columbo spolupracuje s mafií, je skvělý a Peter Falk s Rodem Steigerem (plus kmotrovská hudba) táhnou tuhle epizodu z prostředí sázek a dostihů, na solidní čtyři hvězdičky. ()

Šandík 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Columbo trpí podivnou zapomnětlivostí. V mnoha dílech plynně konverzoval italsky, najednou to neumí. Ale to není jediný přešlap tohoto dílu... Celkově rozhodně podprůměrný díl. Maličkosti podivné a nedotažené. Třeba ta plastová myš. Taky jsem pořád čekal, kdy Columbo vytáhne trumf v podobě té druhé pistole. Nevytáhl... Namísto logické dedukce hrubý nátlak skoro jako v nějakém akčním béčku... 65% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl, a teraz už pekne natvrdo aj s jeho únosom. Škoda toho spoileru v názve epizódy. Bez neho by ten napínavý záver mohol byť ešte napínavejší. Keď už sa poručík výnimočne ocitne v ohrození života, zachová sa správne „columbovsky“, teda žiadne veľké hrdinstvo. –––– Necháme popel popelem. –––– Skotsku se sodou. A málo sody. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (3)

  • Jediná epizoda, ve které můžeme vidět Columba (Peter Falk) kouřit cigaretu. (Pepinec)
  • V tomto díle, když na Columba (Petr Falk) promluví Vincenzo Fortelli italsky, prohlásí Colombo, že je v italštině špatný. Přitom v díle Columbo: Smrt bere Jackpot z roku 1991 mluví Columbo na pohřbu italsky naprosto plynně. (Wishkah)

Reklama

Reklama