Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (886)

plagát

Signál (2024) (seriál) 

Koniec bol možno pre niekoho neuspokojivý, no mne sa celkom páčil, aj keď zomrieť pre to by bol asi dobrý fail. Seriál bol dosť nudný, takže záver sa nevymyká celému priebehu. Téma signálu je síce zaujímavá, no ta vata okolo sa snažila byť zbytočne komplikovaná. Cele to chcelo byť niečím viac ako v skutočnosti bolo. Stačilo by tomu asi 2h vo filme a bolo by to možno o chlp výživnejšie.

plagát

Seinfeld (1989) (seriál) 

Na tomto kúsku si idem pár krát do týždňa a je to poriadna sranda. U mňa mimo Jerryho jasne boduje Kramer. Niektoré časti sú ozaj kultové. Toto už so mnou ostane, tak ako ostali Priatelia.

plagát

Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023) 

Veľmi originálna poviedka s prvkami divadelnej hry. Tie rekvizity boli super. Zabavil som sa, bolo to aj celkom vtipné miestami.

plagát

Podnikavé dievča (1988) 

Priznám sa, že hlavný dôvod môjho hodnotenia je Melanie Griffith. Toto je prakticky jediný film, ktorý som s ňou videl no veľmi sa mi páčila. Inak je to taká stredne kvalitná komédia, ktorá neurazí, ale ani neokúzli. Mne sa to celkom páčilo, ale mám pocit, že tam čosi chýbalo. Vyfúkané hára to určite neboli. :-) Prekvapilo ma ako neskoro sa objavil Ford.

plagát

Prepadnutie v Pacifiku (1992) 

Najlepší Pištov film. Tommy Lee Jones ako vyšinutý revolucionár je parádny. Film baví celý čas, aj keď to poznám naspamäť. Klasika z detstva, ktorá stále poteší, keď sa objaví v TV.

plagát

Ricky Stanicky (2024) 

Oddychovka, pri ktorej sa sem-tam zasmejete ako kone a sem-tam vám bude trápne aj za samotných hercov. Aj keď nakoniec si poviete, že to je echt komédia a nejaký ten exces tomu odpustíte. Cena bol fakt super, Effron bol nejaký napichaný(?) a nejako mu to nešlo. Nápad je fajn, ale vhodný fakt maximálne do bláznivej komédie.

plagát

Stratené mesto (2022) 

Na to že všetko som už videl niekde inde, je to dosť dlhé. Bullock s tou jej nehybnou tvárou je nič moc. Pitt si tých pár minút ukradol komplet pre seba a to je tak všetko čo by som k tomuto filmu napísal.

plagát

Chudiatko (2023) 

Super film. Vo všetkom. Ruffalo bol neskutočný, Dafoe klasicky zaujimavy prejav a Stone bola dovolím si tvrdiť, neskutočná na druhú - oscarová. Zasadenie príbehu bolo veľmi trefné, osviežujúce, proste zapamätateľné. Scenár bol tiež nápaditý. Nepamätám kedy naposledy som videl takto dobre natočený film, ktorý kombinoval toľko žánrov. Nenudil som sa ani sekundu. Úplne ma to dostalo a môžem odporučiť všetkými desiatimi.

plagát

Alibi na mieru 2 (2023) 

Svieža komédia, plná humoru s dosť predvídateľným scenárom. Jednotka mi samozrejme prišla o triedu nápaditejšia. V dvojke aj tá hlavná zápletka bola dosť neoriginálna. Samotný dej bol však vtipný, stopáž sa zbytočne nenaťahovala, takže hodnotenie je jasné ako facka. Ten záver bol akurát do komédie, v trochu vážnejšom filme by som mal tóóóľko otázok.

plagát

Adaptácia (2002) 

Film ma bavil, ale posledných 30 minút mi prišlo ako z iného príbehu. Zvrtlo sa to akosi nečakane a celé to šlo smerom, ktorý by ma napadol ťažko, keby to píšem sám. No možno práve preto píšem len subjektívnu recenziu 22 rokov po vydaní filmu a nepíšem trháky do Hollywoodu. Herecké výkony sú fakt silné, Cage bol ešte v plnej sile a táto dvojrola bola z jeho strany super. Ostatných nejdem menovať, ale bavili ma. To prepletenie fikcie s realitou je super nápad. Nápad je jedna vec, realizácia druhá. Tu sa to podarilo, aj keď mám pocit, že scenár je o čosi lepší ako samotná adaptácia na plátno. Mňa mrzí ten záver, ktorý ma minul a trochu mi to narušilo celkový zážitok.