Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Bart Keppel zosnoval rafinovanou vraždu. Poté, co připravil všechno nutné, zavolá paní Norrisové a zastřeným hlasem jí sdělí, že její muž má poměr s Tanyou Bakerovou a že jí důkazy o tom chce poskytnout ještě téhož dne. O několik okamžiků později přijímá Keppel hosty na své filmové představení a mezi nimi i Vica Norrise, kterému jako jedinému nabízí kaviár. Během filmového představení opouští Norris pod vlivem Keppelova psychologického triku sál a je jím zastřelen. Ostatní diváci si myslí, že jejich hostitel celou dobu neopustil místnost a předčítal komentář k filmu. Ve skutečnosti se jednalo pouze o zvukový záznam jeho hlasu. Na místě činu si Columbo klade otázku, jak vrah mohl vědět, že Norris opustí kino uprostřed filmu? Náhodou ochutná kaviár a přepadne jej nesnesitelná žízeň. Poté se objeví Keppel a poručíkovi vysvětluje, že není běžným producentem. Hlavní náplní jeho práce je do filmů vkládat reklamní obrazy. Tak tomu bylo i během jeho poslední zakázky pro Norrisovu firmu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (56)

koza3 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Cheche, byl to zahradník nebo ne? :-) Coumba jsem viděl všeho všudy tak tři díly a snad nikdy celý v kuse. Bylo tedy příjemné kouknout s tchýní na jeden díl, který byl vcelku zajímavý pro filmové nadšence. Rafinovaná vražda, kde od začátku znáte vraha, Columbovy myšlenkové pochody a hraní na debila až nakonec dostane vraha jeho vlastní zbraní. Dobré, příjemné, nebudu se bránít dalšímu dílu někdy v televizi ;-) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prehliadka columbovskej série na TV Barrandov mi okrem iného prináša trpké poznanie, že pôvodné nadšenie nad každým dielom série, nahrádza po štyridsiatich rokoch pocit trápnosti nad stereotypom postavy poručíka Columba. U neho rozlišujem iba dve polohy - jednu štandardnú, na ktorú som zvyknutý a ktorá mu priniesla popularitu a druhú, v ktorej charakteristické prvky postavy preháňa ad absurdum. Poručík newyorskej polície potom vyzerá, ako posledný bezdomovec z bratislavskej hlavnej stanice s cigarou ako prejavom bezohľadnosti. Ani Schimanski z Miesta činu nebudil dojem elegána, ale udržal charakteristiku postavy v únosných medziach, čo sa Petrovi Falkovi vždy nepodarilo. V tomto diele napríklad pri nechutnom kŕmení sa kaviárom. Ale všetko ostatné bolo nadštandardné, takže som pri opakovanom sledovaní pridal hviezdičku, lebo kaviár nemôže určovať hodnotenie. ()

Reklama

Godhaj 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

,,Vemte si pár hrozinek. Jsou zdravý a plný železa.“ Atraktivní nápad s podprahovými signály dává příběhu šmrnc a břink, ale na druhou stranu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tentokrát tomu něco chybí. Columbo mi tentokrát přišel, že jen tak přešlapuje na místě a nemá, čeho by se chytil. Vrah si dělá celou dobu, co chce a doslova vodí poručíka za nos. I závěrečné odhalení viny přišlo tak trochu z ničeho a snad jen proto, aby mohl být konečně konec. Nicméně jako v každém dílu i v tomto je mnoho zajímavých rozhovorů poručíka s ostatními a tak i přes zápory se mi na něj dobře dívalo. ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Robert Culp tentokrát s pomocou podprahových záberov prinúti obeť, aby si prišla po guľku z jeho pištole. Čo je ešte lepšie, Columbo ho dostane jeho metódou. Paráda. "Jedno si priznajte, poručík, keby nebolo mojej metódy, tak ma nikdy nedostanete." " To je pravda, keby na Vás bola odmena, máte na ňu nárok." ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Robert Culp ako zaporak po tretikrat a naposledy a konecne z toho vznikol skvely diel. Tentokrat si zahral slizkeho zaporaka takym neotravnym spôsobom a bolo potesenim sledovat ako sa s nim Columbo pohrava a finalne odhalenie bolo grandiozne. Tentokrat ani Columbo poriadne netusil ako vrah zabijal a musel na neho pripravit skvelu pascu. 8/10. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • V tomto filmu volá technik na Columba (Peter Falk) jménem Tede. Což odpovídá jménu Theodor. V originálu však technik na Columba volá zkratkou: "tend" (poručík) a chybou překladatele bylo toto slovo přeloženo jako Tedd. (Dawe_Holi)

Reklama

Reklama