Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Gorenová, autorka romantických kníh pre ženy, sa zamilovala do oveľa mladšieho tenistu Waynea Jenningsa. Tomu však ide len o jej peniaze. Raz v noci Theresa nečakane zavolá Wayneovi a rozrušeným hlasom mu oznámi, že sa za neho nikdy nevydá. Wayne netuší, že v skutočnosti volala Theresina staršia sestra a zároveň jej literárna agentka, Jess McCurdyová. Rozhnevaný mladík zastrelí Theresu jej vlastnou pištoľou. Poručík Columbo však zistí, že vo chvíli, keď guľka prenikla do srdca Theresy, bola už istý čas mŕtva. Stopy vedú k Jess. Lenže nič nie je také jednoduché, ako by si to želal skutočný vrah. A ten má napokon vždy smolu, ak prípad vyšetruje neomylný poručík Columbo. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (53)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to len druhý diel Columba, kde po vražde nepoznáme ihneď identitu vraha. Prvý takýto diel bol absolútnym úletom, columbovskou avantgardou a takmer nepozerateľný. Preto som mal obavy, ale od polovice mi bol vrah jasný, samozrejme nesprávne, a film je to celkom priemerný. Až na zaujímavé rozuzlenie, kde sa Columbo ukáže ako znalec ženskej spodnej bielizne. Exceluje aj skrvavený sadistický patológ a našťatie sme, na rozdiel do Columba, nemuseli vidieť chlapíka, na ktorom si doktor išiel zgustnúť potom, ako si do úst strčil brokovnicu. –––– Abyste nabalil sněhovou kouli, tak do ní strčte. –––– Když moje žena začne vyvádět, tak já radši nemluvím. Dokud si nejsem jistej, že je to bezpečný. ()

donkocicak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý a napínavý díl, ani trochu jsem se nenudil. Také jsem byl ze začátku zmatený a domníval jsem se, že vrahem byla sestra té spisovatelky. Columbo opět prokázal svůj "šestý" smysl pro maličkosti a detail, byť jako nezvratný důkaz by to asi neposloužilo, nevím. Ale zajímavé je zamyslet se nad tím, že střílení do mrtvého těla není trestné. Ale tomu člověku, byť střílel do mrtvoly, by šel přeci prokázat úmysl vraždy nebo ne ? ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A zase odklon od klasického columbovského schématu. Opět se budu opakovat, ale chybí tady charismatický záporák, který by byl Falkovi důstojným soupeřem. Zde mu chybí nejen charisma, ale i výška. Dost možná nejslabší Columbovka, co kdy vznikla. P.S. Vše mi zde výjimečně kazí (jindy skvělý) český dabing, ale nemůžu si pomoct - záporáka tady dabuje Jan Šťastný a já v něm pořád slyším odpornou kreaturu Minose, ze STRACHU NAD MĚSTEM, s Belmondem. A sestra zavražděné je taky velmi nesympatická. Tři hvězdičky a to budu hodnej. P.S. Jdu si radši pustit Columba na univerzitě, to je sice stejný rok, ale úplně jiný sport. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri Colombovi znamenajú štyri hviezdy v mojom prípade trochu miernejšie sklamanie, v tomto prípade ale trochu väčšie. K trom hviezdam sa uchyľujem iba málokedy, k týmto častiam sa tento prípad síce dosť blíži, ale stále je o niečo lepší, aby som ho ohodnotil nižšie. Takže napísané je to dobre, čakáme, ako sa to celé vyvŕbi a s čím nakoniec poručík dojde. Je to síce znova prekvapivé, ale nie dostatočne usvedčujúce. Toto sa v seriáli nestalo prvý ani posledný raz. ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dílů (pokud ne jediný), kdy nevíme, jestli zdánlivý vrah je vrahem i ve skutečnosti. Vidíme ho sice střelit, ale nevíme, co vlastně „zastřelil“. Ono těch problematických míst ve scénáři bylo víc. Třeba důvod vraždy - je dost neuvěřitelné, aby padouch nepoznal hlas jiné osoby v telefonu, a když už by i ne, tak přece když by dojel na místo, vše by se vysvětlilo. Hodně kulhavý motiv a provedení. A ty vrány... :-) Nicméně snad to bylo způsobené tím, že poručík Columbo konečně (byť jen pro tento díl) povýšil. Padla směrem k němu totiž věta: „Pojďme ven, komisaři...“ Závěrečná kalhotková scéna sice stála za to, ale rozpačitý dojem už moc nenapravila... :-( 3 hvězdičky - 70%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama