Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenzie (64)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Nádherný začátek, zobrazující, jak si tehdejší zkostnatělí "Disneyáci" podřezali větévku, aby si následně právě s těmi odříznutými navzájem zachraňovali krk. Asi tak o 200% zajímavější dokument oproti Waking Sleeping Beauty, jehož je Pixar Story více méně pokračováním. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný pohled do "kuchyně" pánů vizionářů z Pixaru. Všichni se usmívají a chválí práci svých kolegů... a proč by ne? Mají být na co hrdí. Vděčíme jim nejen za Buzze s Woodym, ale také za Sullyho s Mikem, za Nema, za Remyho. Jejich díla už přes dvacet let hřejí u srdce generace diváků. No a když ve filmu vidíte, jak jsou pixarovské tvůrčí týmy plné sympaťáků milujících svoji práci, nemůžete tohle kouzelné studio nezbožňovat. P. S. Lasseter je génius a blázen zároveň. Divím se, že se s ním manželka nerozvedla :-). ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Skvelé dokumentárne zhrnutie ťažkých začiatkov jednej z najslávnejších tovární na animované príbehy - Pixaru. Dokument pútavým spôsobom líči, koľko tvrdej práce, sebazaprenia a trpezlivosti treba na vytvorenie nádherného detského sveta so všetkými tými rozkošnými postavičkami, obrazovými detailmi či inými technickými aspektmi. Ideme na to do kina, zabavíme sa, na záver zatlieskame pixarovskému umeniu, ale nikdy si asi dostatočne neuvedomujeme celú tú namáhavú prácu v zákutiach štúdia. Dostal ma životopis tvorivého génia, Johna Lassetera, ktorý niekoľko týždňov nezakúsil, čo je to poriadny spánok, zaujali ma večné ťahanice okolo štúdií Pixaru a Disney a mnoho iných spomenutých vecí, ktoré doviedli Pixar až tam, kde je teraz. Jediné moje vytknutie smeruje k tomu, že dokument diváka neoboznámi detailne s neskoršími animákmi, za to sa ale dostatočne venuje tým ranným. Niekto tu načrtol, že zo začiatku si animátori navzájom mastia ego a vychvaľujú sa, ale pri všetkej úcte, myslím si, že si to pri tak skvele odvedenej práci, môžu dovoliť. Tí ľudia si to fakt zaslúžia. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"When I was in high school, it dawned on me: People make cartoons for a living. They actually get paid to make cartoons. That's what I wanna do!"     Zaujímavý príbeh štúdia, ktoré spôsobilo vo svete animovaného filmu doslova revolúciu. Predovšetkým v štúdiu Disney urobilo poriadny prievan a vyvetralo tam ten zatuchnutý, hádam desaťročia nevetraný vzduch. Prsty v tomto malom zázraku mali hlavne vizionár John Lasseter, Steve Jobs (príp. Geroge Lucas), bez ktorého prachov by to nebolo možné uskutočniť a potom najmä nastupujúca generácia mimoriadne talentovaných tvorcov - Pete Docter, Andrew Stanton a Lee Unkrich.     "These people think differently than normal people. They're strange - in the best way." ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Bohato spracovaná história o založení animačného štúdia Pixar, dozvieme sa tu všetko od samotných animačných začiatkov až po súčasnosť do roku 2007. V dokumente bude hovoriť o svojom prínose pre toto štúdio celá plejáda známych a významných osobností v oblasti kinematografie. /95%/ __Tento dokument "The Pixar Story / Príbeh Pixaru" sa dá vzhliadnúť na bonusovom DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama