Reklama

Reklama

Smrť čaká všade

  • Slovensko Smrť číha všade (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ak je vojna peklo, prečo sa toľko mužov hlási do armády? V čase, keď armády netvoria regrúti ale dobrovoľníci a muži sa hlásia do vojenskej služby dobrovoľne, je adrenalínové prostredie bojiska silným a neodolateľným lákadlom, často priamo závislosťou. Napínavý príbeh elitných vojakov, ktorí majú jedno z najnebezpečnejších povolaní na svete - uprostred bojov deaktivujú bomby. Keď sa velenia špičkového pyrotechnického tímu ujme nový seržant James (Jeremy Renner), prekvapí svojich dvoch podriadených, Sanborna (Anthony Mackie) a Eldridgea (Brian Geraghty), a priamo uprostred bojov v uliciach mesta ich vtiahne do smrteľnej hry. James sa chová tak, akoby si neuvedomoval, že môže zomrieť. Kým sa obaja muži snažia svojho nového veliteľa udržať pod kontrolou, v meste okolo nich sa rozpúta absolútny zmätok a Jamesova skutočná povaha sa ukáže spôsobom, ktorý všetkých z nich navždy poznamená. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (1 435)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Já nevím, ale ten film mi přijde o ničem. Minimálně o ničem novém. Ničem, co by nebylo řečeno v desítkách dalších válečných filmů. A takový Mariňák byl alespoň vizuálně zajímavý. Dokumentární roztřesená kamera už je dnes využívána moc často na to, aby mě ohromila. Herci v pořádku, ale nikdo nevyčnívá z řady. Děj jsem neobjevil. 50% ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

70%. Do bodky sa stotožňujem s Pomovým komentárom. Ten film má skvelú atmosféru, niekoľko strhujúcich momentov - osobne ma zasiahla scéna s načasovanou bombou na tele človeka - autentické vyobrazenie vojny, na ktorú sa nedívame ako na niečo, čo je mimo našu realitu, ale prežívame ju priamo telom aj dušou vďaka vojakom, ktorých veľakrát k bezohľadnosti prinútia okolnosti. Táto snímka nemá dramatické vyvrcholenie ani dej, ide čoby o dokumentárne zábery zachytávajúce celé to vojnové šialenstvo. Chvíľami som bola ohromená, chvíľami ma svet pyrotechnikov nudil k smrti, hoci je to realita, ktorá sa odohráva aj počas písania tohto komentára. Kathryn Bigelow dokázala najmä mužskému publiku, že na režisérskej stoličke dokáže sedieť aj žena a nie vždy je to len muž, čo dokáže vniesť do scenára vojnových filmov klasické "fuck, fuck, fuck". Okrem toho, v kútiku duše mu zazlievam, že vyfúkol Oscarov môjmu jasnému favoritovi, Cameronovmu Avatarovi. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Full Metal Jacket nového tisíciletí – militantního, cynického a dravého. Kulervoucím způsobem natočené dokudrama o lidech závislých na válce, o přerostlých klucích, pro které je normální život až příliš normální. Bigelow naložila vozík plný naturalismu, žhavé irácké atmosféry a brilantních hereckých výkonů. Takhle dynamicky natočené váleční drama tu chybělo od dob, kdy Scott střílel na jestřáby. Podobně jako on i Bigelow nechává stranou morální hodnocení konfliktu, ale jde hloub do psychiky postav a neodpouští si i solidní porci ironie (něco, co mi u Černého jestřába přeci jen chybělo). Dvě hodiny skvěle porcují syrové bojové scény a zapocené dialogy veskrze průměrných vojclů. The Hurt Locker se nesnaží dobrat podstaty irácké války, ale jen vystihnout podivnou duši válečníka. A v tomhle ohledu odvedla Kathryn Bigelow lepší a vnímavější práci než její mužští kolegové. Krom koulí má totiž i zatracenou empatii... The Hurt Locker je pro mě jedním z amerických vrcholů roku 2009. Ne-li číslem 1. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to podpriemerný americký film z vojenského prostredia. Má iba priemerný príbeh o vojenskej jednotke pyrotechnikov pôsobiacich v súčasnom Iraku. Potenciál príbehu nie je najhorší, ale už samotný scenár je na tom veľmi zle. Celý film nemá v podstate žiadny dej, teda ani žiadnu gradáciu, celý čas sa nestane nič, čo by mohlo nejak prekvapiť, takže sa doń vôbec nedá vžiť. Je to prakticky iba súbor po sebe idúcich lepších alebo horších scén, ktoré sa snažia zobraziť vojakov v prostredí, kde na nic zovšadial číha nebezpečenstvo, či už z nastražených bômb alebo od teroristov. Ale film podľa mńa zostal len pri snahe, lebo mu nič nevyšlo. Atmosféra všadeprítomnej smrti je tu veľmi slabá, o žiadnu postavu sa nedá ani trochu obávať a zneškodńovanie bômb je zase absolútne bez napätia alebo aspoń nejakého zaujímavého nápadu. Ale niekedy sa udeje aj niečo zaujímavé ako napríklad súboj odstreľovačov alebo snaha pomôcť civilistovi s bombou. Najväčším záporom tohto filmu je až príliš veľké množstvo silných nelogičností, ktoré by ma prekvapili aj v najväčšom braku a nie ešte v slávnom a cenenom filme a sprevádzajú film od začiatku až do konca. Takže aj týmto akýkoľvek pocit reálnosti neprichádza do úvahy. Postavy sú tu úplne nezaujímavé, bez akejkoľvek charizmy alebo lepšieho herectva a nikomu sa postava vojaka nedá veriť hlavne kvôli tým nelogičnostiam v ich chovaní. S technickou stránkou filmu a s réžiou tiež nie som spokojný, pôsobí na mńa až príliš amatérsky. Uvedomujem si, že sa jedná o pomerne lacný film, ale aj s prihliadnutím na tento fakt ma vôbec nezaujal. Veľký úspech tohto filmu je pre mńa veľkou záhadou. Ak už niečo takéto dokáže vyhrať oscara v najhlavnejších kategóriách, tak to už môže vyhrať akýkoľvek film. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 45%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $15miliónovTržby USA $17,017,811Tržby Celosvetovo $49,894,223;Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,864,381Tržby za predaj DVD v USA $38,942,745║ No fúha, pekná naivná fraška! Miestami fakt až strašne naivné, zdĺhavé(hlavne hra na odstrelovačov), niekoľko dobrých scén neurobí z filmu super film, ide o scény kde sa odstraňujú výbušniny a tam je navodené dosť slušné napätie ale to asi tak všetko čo skutočne zaujme na tomto filme, celkovo to je len a len podpriemer, veľké sklamanie. Fiasko to je hlavne z pohľadu tej hromady ocenení čo sa na takýto film zosypali. /40%/ ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (46)

  • Historicky první film režírovaný ženou, který získal Oscara za režii. (zdeny99)
  • Písně skupiny Ministry "Fear (Is A Big Business)", "Palestina" a "Khyber Pass", které zazní ve filmu, kritizují válku v Iráku a politiku bývalého prezidenta George W. Bushe. (Elisebah)
  • Jen málo herců se může stejně jako Ralph Fiennes (velitel jednotky) pochlubit účinkováním ve třech filmech, které získaly Oscara v hlavní kategorii Nejlepší film. Fiennes se vedle tohoto oscarového snímku objevil také v oscarových filmech Schindlerův seznam (1994) a Anglický pacient (1996). (castor)

Súvisiace novinky

Kathryn Bigelow chystá útok na Ameriku

Kathryn Bigelow chystá útok na Ameriku

včera

Je tomu již sedm let od té chvíle, co první režisérka, která vyhrála Oscara za nejlepší film, přinesla svůj poslední snímek Černobílá spravedlnost. Kathryn Bigelow, jenž se do filmových análů navždy… (viac)

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (viac)

Uncharted má oscarového scenáristu

Uncharted má oscarového scenáristu

17.11.2014

Sepsat celovečerní adaptaci videohry Uncharted není legrace. Na tomhle úkolu si vylámalo zuby už několik lidí, a to včetně Davida O. Russella (Terapie láskou), Thomase Deana Donnellyho a Joshuy… (viac)

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené