Reklama

Reklama

Uhladený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) vedie takmer dokonalý život – má milujúcu manželku Helen (Kelly Prestonová) a dvoch šikovných synov Brendana a Lucasa (Jordan Garrett, Stuart Lafferty). Pri tankovaní na pumpe sa však so starším synom Brendan stanú obeťami iniciačného rituálu pouličného gangu a mladík Joe Darley (Matthew O´Leary) zotne milovanému synovi hlavu mačetou. Nick dovtedy netušil, že také náhodné vraždy sú akousi vstupenkou do zločineckej partie. Keď má na súde dostať vrah iba rok, Nick sa rozhodne klamať a vezme spravodlivosť do svojich rúk. Obžalovaného prepustia na slobodu, ale vzápätí príde o život, keď ho Nick v súboji premôže a v sebabrane prebodne nožom. Bol to však brat vodcu skupiny Billyho Darleyho (Garrett Hedlund), a tak sa začína krvavá vojna medzi zabijakmi a mužom, ktorý už nemá čo stratiť. Gangstri si však vezmú na mušku celú Humeovu rodinu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (567)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nejslabsi Wanuv film on sam si nad nim vynesl rozsudek smrti kdyz pribeh z tak hustym potencialem opravdu dobre rozjel a pak utopil ve srackach nerikam ze to cely melo bejt komorni psychologicky drama jako v prvni pulce to zase ne ale i tak ta vyvrazdovacka do ktery to spadlo potom byla vylozene lacina smesna a hlavne zoufale neoriginalni nicmene holohlavej Kevin Bacon je cool to je bez diskuze ()

petero 

všetky recenzie používateľa

James Wan sa stále drží malého filmu. Po kultovom krváku SAW a atmosferickom DEAD SILENCE sa vrhol na revenge thriller DEATH SENTENCE. Scenár je jednoduchý, súdny proces je myslím dosť nereálne odbitý a samozrejme polícia opäť zasahuje iba keď je po všetkom. Vzhľadom na to že už nie sme v horore kde by sa to dalo odpustiť, toto bolo pre mňa dosť zarážajúce. Ale na druhej strane to aspoň nie je naťahované ako guma v trenkách. Keď si Kevin Bacon vyholí hlavu a nakúpi zbrane nastáva slušne krvavá vybíjaná kde v záberoch odlietavajú odstrelené končatiny ako nohy, prsty a strieľa sa hojne brokovnicou takže vzduchom lietajú aj celé telá a steny ostávajú deravé ako rešeto. Bodá sa nožom, seká mačetou, strieľa sa do hlavy a do krku . Filmu výrazne pomáha dobrá hudba a Kevinov výkon. S vyholenou hlavou, zaslepený pomstou, zakrádajúc sa ku gangstrom a neustále prebíjaním brokovnice mu to náramne sekne. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Dal bych i o bod více, ale strašně mě iritovala hudba. Trapné písničky učinili ze standartně natočených scén jeden velký patos, který navíc neladí s celkem brutálním vyzněním filmu. Jinak ale musím uznat, že Wan umí tvořit napínavé scény. Například scéna honičky v patrových garážích je skvostně nasnímaná, klobouk dolů před kameramanem, a řekl bych asi nejvydařenější z celého filmu. Jinak mi přišlo, že herci v rolích gangsterů si to užívali a moc a trošku přehrávali, zejména ten hlavní. Závěr je přitažený za vlasy a dostává tak film definitivně z vod thrilleru do akční řežby, což je po slibném náběhu na dobrý thriller škoda. ()

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (13)

  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Súvisiace novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (viac)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (viac)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (viac)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (viac)

Reklama

Reklama