Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (11)

Pilot (2006) (E01) 

Príbeh: Louie je vulgárny vagoš s tretej cenovej, ktorý sa ale snaží žiť aký-taký život so svojou ženou, dcérkou, susedmi a kolegami z práce. Pri týchto interakciách sa dostáva do nespočetného množstva komických situácií. Prevedenie: "Ak to pomôže jednému dievčatku spoznať rozdiel medzi černochom a chladničkou, tak to má zmysel." Neskutočný humor a trúfam si povedať, že dnešná politika menšín by tento seriál ani nedovolila uzrieť svetlo sveta a to je jeden z dôvodnou prečo si to tak neskutočne užívam. "Vyšukám ti mozog z hlavy." Ja to žeriem. 97% ()

O jako orgasmus (2006) (E02) 

Príbeh: Obyvatelia bytovky majú sexuálne problémy. Kim prežila svoj prvý orgazmus a Louie nevie napodobniť techniku pri ktorej sa to stalo. Walter sa zas snaží konkurovať vibrátoru ale tento boj je z jeho strany vopred prehraný. Prevedenie: Po pilote prichádza okamžite sexom nabitý diel, ktorý so sebou prináša množstvo vtipných gagov aj hlášok. 95% ()

Loupežné přepadení (2006) (E03) 

Príbeh: Kim prepadol mladistvý výtržník. Miesto toho aby sa vydesila sa rozhodne mu to spočítať. Nakoniec sa celá odveta vymkne a manželia sa musia báť o byt. Prevedenie: Trocha viac si posvietime na vedľajšie postavy a uvedomíme si, že skoro každý v Louieho blízkosti má nijakú mentálnu poruchu. 92% ()

Dlouhý víkend (2006) (E04) 

Príbeh: Louie klame Kim o tom že zaplatil nájom a miesto toho si kúpil za posledné prachy limitovanú figúrku Frankensteina o ktorú ale nikto nemá záujem. Skazí tak oslavy Vďakyvzdania, alebo nie? Prevedenie: To ako Louieho dobehne každé jeho klamstvo je najvtipnejšou premisou tejto časti. Ukončenie s priateľmi iba zahrá trocha na city. 90% ()

Kontrola (2006) (E05) 

Príbeh: Louieho kamoš dostane ľahký infarkt a to je signál pre Kim aby zmenila svojmu manželovi kompletne celú životosprávu. Ten sa ale jedla nie je ochotný za žiadnu cenu vzdať. Prevedenie: Brat Kim mi strašne pripomína niekoho z môjho okolia len si nespomeniem na meno. Ale scéna s ritnými posilňovaním stála ozaj za to. 92% ()

Květiny pro Kim (2006) (E06) 

Príbeh: Louie a Kim si spolu naplánujú romantický víkend s tým že o dieťa je postarané a všetci známi vedia, že ich nemajú rušiť lebo príde na nežnosti. To by ale Louie nemohol priniesť červené ruže a nazvať svoju ženu "Píča". Prevedenie: Najlegendárnejšia scéna z celého seriálu kvôli ktorej som popravde tento sitkom začal pozerať. 98% ()

Discipline (2006) (E07) 

Príbeh: Louie a Kim si začínajú uvedomovať, že vychovávajú malého haranta. Keď už to vyzerá, že otec našiel k dcére cestu tak sa všetko vráti do pôvodných koľají. Prevedenie: Ja osobne nemám moc rád deti. Teda až na moje vlastné a malé krstňatá. Preto by som to riešil ako bolo povedané výpraskom. Dnes to deťom chýba, neviete im stanoviť hranice a presne ako to bolo aj tu, tak vás za zvýšenie hlasu spoločnosť odsúdi. Ja sa za to nehanbím. A samozrejme táto časť bola veľmi vtipná nakoľko Louie mal so svojou dcérkou úplne zviazané ruky. 91% ()

Vypadni (2006) (E08) 

Príbeh: Dcéra Louieho a Kiminých známych sa zapletie so starším mužom a prežíva rebéliu odchodom z domu. Matka ktorá by to mala riešiť má na háku a tak prichádza super teta Kim. Prevedenie: V podstate je to copiright predchádzajúceho dielu akurát s tým rozdielom, že sa nejedná o malú dcérku ale o pubertálneho výrastka. Kim sa hrá na ombucmanku ale jej dobrota sa otočí proti nej ako bumerang. 75% ()

Pití (2006) (E09) 

Príbeh: Louie uprednostní ženský basket pred chorou dcérou. S kamošmi sa dajú dole a skončia v base po ktorej nasleduje pokuta a protialkoholické sedenia. Tam sa to všetko zvrtne keď si Louie uvedomí, že nie je alkoholik ale iba hovädo. Prevedenie: Mnoho vtipných scén. Návrat pre šiltovku. Šoférovanie na klíne kamaráta, pozdvihnutie protialkoholickej seansy a nakoniec interakcia s Kim... jednoducho dokonalý diel.  97% ()

Zpověď (2006) (E10) 

Príbeh: Loiuie má v nedeľu strážiť Lussy ale zavedie ju k susedom, ktorý práve idú do kostola. Lussy sa tam páči. atak tam o týždeň vezme aj rodičov. Znenazdania skončí Loiue v spovednici a páči sa mu ak jednoducho sa dokáže zbaviť hriechov.  Prevedenie: Na to ako to bolo úprimné to bolo aj nenormálne vtipné a je krásne vidieť ako všetci na tomto svete bojujeme s podobnými problémami a ako sa s nimi dokážeme popasovať. 95% ()

Louie sekl s prací (2006) (E11) 

Príbeh: Louie sa na detskej oslave svojej dcéry oblečie za klauna a jeho výkon sa postupne stáva vitálnym. Je až tak populárny, že dokáže dcérke platiť hodiny baletu. Až do chvíle kedy dostane vážne zlé publikum a pobije sa v parku. Kim sa zas pobije zo snobskou trénerkou ich dcéry. Prevedenie: Už som sa dlho tak nenasmial. "Odpicekrabice" kto takú blbosť mohol vymyslieť. 93% ()

Reklama

Reklama