Reklama

Reklama

Ostrov

  • Česko Ostrov (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Počas 2. svetovej vojny zajali Nemci v Severnom mori vlečný čln a jedného z jeho námorníkov prinútili pod hrozbou smrti zastreliť svojho kapitána. Loď potom vyhodili do vzduchu. Námorník sa akoby zázrakom zachráni a zasvätí svoj život Bohu a pokániu v ostrovnom kláštore, aby odčinil svoj hriech. Po rokoch sa dokáže vcítiť do ľudských duší a preslávi sa ako liečiteľ.  jedného dňa však jeho pokojne plynúce dni naruší nečakaná návšteva... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi priniesol veľké sklamanie. Úvodná scéna ponúkala omnoho zaujímavejšie pokračovania, než bolo to, ktoré som sledoval. Možno mal režisér ambíciu prihlásiť sa k Dostojevskému, Solženicynovi alebo bigotnému ruskému pravosláviu. Urobil to však nudným, odpudujúcim spôsobom a pokazil mi dojem z celého filmu. Jediné, čo som oceňoval bolo to, že to bol ruský film v pravom slova zmysle. Sklon Rusov k mystike je neprehliadnuteľný. Ale to je tak všetko. Tie náboženské bláboly ma iritovali už od prvých minút a nemal som sa prakticky o čo oprieť, aby ma nezdolávala nuda. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Ó Gospodin..." Ak vás pravoslávna cirkev veľmi neberie, filmu sa treba vyhnúť, pretože celý film má náboženský podtón. Úvod tomu vôbec nenasvedčuje, je z vojnového obdobia a upútal ma. Také presvedčivé nariekanie a prosba o život sa nepočuje každý deň. Potom, ale film zmení smer a podstatne spomalí tempo a slovo Gospodin zaznie snáď 1000x. Samotár a čudák na ostrove, to je dobrá téma, ale chýbalo mi tam nejaké oživenie. Prosiť Gospodina dve hodiny o odpustenie, bolo už na mňa trochu moc, ale na pozretie celkom fajn. 60%. ()

Reklama

misstake 

všetky recenzie používateľa

Naprosto se ztotožňuju s komentářem Pedestriana, s rozdílem v hvězdičkovém ohodnocení. Krásný duchovní film, který šel naprosto mimo mě. Naproti tomu se v poslední době snažím neztotožňovat s hodnoceními a komentáři uživatelů "je to umělecký film, nemůžem dát míň než tři, i když nás to k smrti nudilo a vůbec jsme to nechápali“ nebo s intoušovskými komentáři „protože obraz i kamera jsou moc kvalitní, tak tomu musíme aspoň hvězdičku ubrat, protože to škodí celkovému vyznění příběhu“. ()

ondrin 

všetky recenzie používateľa

Ruský rukopis v duchu literárních klasiků. Jistě jeden z nejpovedenějších duchovních filmů, jehož hlavním motivem je odpuštění. Co nedovede odpustit člověk sám sobě a druhým, dovede odpustit Bůh. Právě k takové naději se upírá hlavní postava. Za zmínku stojí i bratr Job, jenž pro změnu cítí vůči Anatoliji závist připodobněnou k příběhu Kaina a Abela. I on se vypořádává s hříchem a hledá smíření. ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mala byť objektívna, dve hviezdičky sú pri takomto snímku skutočne málo. Ak by som však bola v tomto prípade objektívna, popriem niečo dôležité v sebe - a preto radšej volím úprimnosť. Tento film ma striedavo nudil, desil, uspával, iritoval a v niekoľkých vzácnych scénach i zaujal; nie však natoľko, aby som si ho chcela pozrieť ešte raz. Možno mi chýba práve oná povestná pokora, možno väčšia trpezlivosť, možno určitá preduchovnatelosť ... A možno chyba vôbec nie je vo mne, ale kdesi v nepomere dlhej minutáže a (predpokladám, že zámerne) pomaly plynúcom deji ... No ktovie,, možno sa raz ešte odhodlám znova preskúmať tento prečudesný Ostrov ... ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (21)

  • Počas natáčania bol s filmovým štábom otec Kosma, mních z kláštora Donskoy, pričom aj odslúžil omšu v prvý deň natáčania. (Arsenal83)
  • Film ovplyvnil život Pjotra Mamonova. Po natočení filmu jeho popularita prudko vzrástla, o jeho osobu sa začalo zaujímať veľa ľudí, ktorí predtým ani nevedeli o existencii takéhoto umelca a jeho rozkovej skupiny „Zvuki Mu“. (Arsenal83)
  • Mimo Rabocheostrovska sa natáčalo iba päť dní. Vojnové scény sa natáčali na Volge pri Dubne, pričom sa „natáčalo v noci, aby nebolo vidieť, že to nie je more, ale rieka“. Scéna, kde Nasťa (Viktorija Isakova) a jej otec Tichon (Jurij Kuznecov) cestujú vo vlaku, sa natáčala na stanici Rižskij v Moskve. (Arsenal83)

Reklama

Reklama