Reklama

Reklama

Knight Rider

(TV film)
  • Slovensko Knight Rider: Legenda sa vracia (viac)

Od čias, keď Michael Knight (DAVID HASSELHOFF) vo svojom čiernom Pontiacu Firebird brázdil svet, ubehlo už veľa rokov. Televízia NBC sa však rozhodla legendu reinkarnovať a roku 2008 uviedla na televízne obrazovky nového jazdca, zabudnutého Michaelovho syna Mikea Traceura, aby bojoval proti zločinu a bezpráviu pod hlavičkou Knight Industries. Neprichádza však len nový hrdina, ale aj nový KITT, Ford Shelby GT500KR, ešte výkonnejší a dokonalejší ako jeho predchodca. Za Mikeom Knightom (JUSTIN BRUENING), vyslúžilcom z Iraku, príde jeho priateľka z detstva Sarah Graimanová (DEANNA RUSSOOVÁ), ktorá ho požiada, aby pomohol zachrániť jej otca, geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON). Mike sa spočiatku zdráha, ale napokon sa rozhodne dať sa do služieb Knight Industries. Mikeovi, Sarah a KITTovi pomáhajú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIER) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technickú podporu poskytujú Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHO). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... 23-ročný Mike Traceur (JUSTIN BRUENING), syn legendárneho Michaela Knighta, slúžil ako vojak v Iraku. Po návrate domov chcel na všetko zabudnúť, a tak na istý čas zakotvil v metropole hazardu Las Vegas, kde sa zaoberá hazardnými hrami, automobilovými pretekmi a naháňaním dievčat. Z ničoho nič mu ozve jeho kamarátka z detstva Sarah, aby jej pomohol zachrániť jej otca Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON), geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, ktoré vytvoril pre pentagonský projekt Légia. Charlesa uniesli bezohľadní gangstri. Mikeovi sa spočiatku nechce, ale napokon súhlasí. A tak Mike nasadne do nového automobilu KITT, ktoré poskytla firma Knight Industries, aby spolu so Sarah jej otca oslobodili. V ich činnosti ich podporujú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIEROVÁ) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technicky ich zabezpečujú. Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHOOVÁ). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (142)

Psema 

všetky recenzie používateľa

Děs běs, jemuž doufejme nebude přiřknuta celá, byť jen jedna jedinná sezóna, protože pokud by k tomu došlo, nejenže bysme zjistili, jakou misi bude muset nový (a nudný) KITT vyřešit s Prahou za zády, ale také bychom si jistě "vychutnali" další mizerně natočené honičky, blbou kameru obecně a ty nejšílenější herecké výkony (ok, Mike Traceur je docela sympaťák) za poslední dva tři seriálové roky. Jedna hvězda navrch za nesmysly žvatlajícího Hasselhoffa a alespoň částečně nostalgickou (jinak zprasenou) znělku. ()

Stejšn

všetky recenzie používateľa

Zásadní problém: charisma = 0. Všech zúčastněných. Od nového Mika, přes šéfa týmu, až po ten otuzený mustang. Děj epizod je zhruba srovnatelný s původním seriálem (to taky nebyla žádná sláva), ale prostě charisma Hasselhoffa a Firebirdu fungovalo. Nový ford s chromovými elektrony a křídlem z letadla spolu s nemastným neslaným řídičem je opravdu nenahradí ()

Reklama

Kjůkíí 

všetky recenzie používateľa

Auto vynikající, ostatní? Katastrofa. Děj naprosto o ničem, snad 10 minut se člověk díval jen na auto, bez jakéhokoliv děje, bezduché dialogy, téměř žádná akce, nudné honičky. Téměř hodinu jelo auto jen v noci kamsi, po Route 66, no to snad ani není možné ne. OBčas se přebarvilo, občas něco kváklo. To dělá aji náš Favorit. Opravdu jsem čekal víc. K tomu ani nemá cenu něco psát, propadák prostě. Val Kilmer jediný trošku zachraňuje tenhle dlouho očekávaný a velmi nadsazený seriál. Nechápu,proč zas NBC blbne:D Ale David Hasselhof je pořád proutník, jako za mlada. Slabé po všech stránkách. ()

ShotgunED 

všetky recenzie používateľa

Po technické stráce hezké a přizpůsobené době, ale to je tak všechno. Hasselhoffova serie by to i tak strčila do kapsy. Samozřejmě s jistou dávkou naivity se zde počítá, ale tady všechno od příběhů, chování postav kladných i záporných přechází do těžké debility a tak nám zbývá jen se kochat pohledem na reklamu značky FORD. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Neviem, čo to Dougovi Limanovi napadlo, ale stalo sa a tak produkoval remake béčkarského akčného seriálu z 80. rokov s Davidom Hasselhoffom. Wtf? Nakoniec ale pilot nedopadol úplne katastrofálne resp. čakal som niečo horšie. Pilot je "len" neoriginálny, nudný, predvídateľný, nezaujímavý a sivý. Herci nepresvedčiví (najlepší je smutne starnúci Bruce Davison s desivou parochňou), akčné scény zaujímavé len na 14,5%, scenáre sú zrejme skopírované z pôvodnej verzie a tak situáciu zachraňuje aspoň a predovšetkým ukecaný KITT (a cameo Davida Hasselhoffa, ktorý má prvý raz v živote dojal). P.S. Vala Kilmera nečakajte. Len daboval. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme bolo použité auto na diaľkové ovládanie, takže herci mali pocit akoby auto riadilo samé. Justin Bruening (Mike) sa priznal, že to bolo trochu zvláštne sedieť v aute, ktoré samo riadi. (RedMist)
  • Vůz Kitt je ve skutečnosti Ford Mustang Shelby GT500KR. (Dawid199)

Reklama

Reklama