Reklama

Reklama

Anjeli a démoni

  • Česko Andělé a démoni (viac)
Trailer 3
Mysteriózny / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Práve vo chvíli, keď rakvu s telom nedávno zosnulého pápeža ukladajú na večný odpočinok, podarí sa skupinke zanietených vedcov pracujúcej pod dohľadom cirkevných hodnostárov vytvoriť antihmotu – na ich veľké zdesenie však krátko po tomto obrovskom úspechu zistia, že jeden zo zásobníkov s vysoko explozívnou antihmotou zmizol! Temer v rovnakom čase ktosi uniesol štyroch kardinálov, ktorým sa pripisovali najväčšie šance stať sa novým pápežom – a na mieste činu zanechal odkaz od Iluminátov, azda najmocnejšieho tajného bratstva histórie a úhlavného nepriateľa katolíckej cirkvi! Vatikán z pochopiteľných dôvodov nechce verejnosť zasvätiť do všetkých podrobností hroziacej tragédie, a tak sa Švajčiarska garda rozhodne požiadať o pomoc harvardského symbológa Roberta Langdona (Tom Hanks), ktorý je v tomto odbore nepochybne najväčšou kapacitou súčasnosti. V spolupráci so záhadnou talianskou vedkyňou Vittoriou Vetrovou (Ayelet Zurer) sa Robert zúfalo snaží čo najrýchlejšie zanalyzovať a vyhodnotiť všetky dôkazy a nájsť spôsob, ako zabrániť únoscom ohlásenej plánovanej vražde všetkých kardinálov. Zdá sa však, že boj s časom nemajú šancu vyhrať! Čím hlbšie do celej záhady sa totiž ponárajú, tým hlbšie a temnejšie priepasti sa pred nimi otvárajú. Jednotlivé čriepky viac ako 400 rokov starej skladačky pozostávajúcej z prastarých symbolov, ktorej rozlúštenie je jedinou nádejou Vatikánu na prežitie, sú navyše roztrúsené v rôznych kútoch večného mesta – v zapečatených kryptách, nebezpečných katakombách, opustených katedrálach... A dokonca i v samom srdci najtajnejšej a najstráženejšej podzemnej hrobky sveta! (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 3

Recenzie (1 531)

kiddo 

všetky recenzie používateľa

Co na kvalitě přidá dynamičtější tempo a dramatičtější obsah, to ubere vražedná délka. Ve výsledku stejně špatné, třebaže méně blbé než Šifra. A propos, jedině tak neschopný primitiv a intelektuální kastrát jako Dan Brown dokáže zplodit něco jako „Věda zničí církev. Vatikán pohltí světlo. Na konci cesty zaplane hvězda osvícení“ a založit na tom boj vědy a náboženství nikoli v podobě myšlenkového střetu poznání s tmářstvím, ale ve smyslu fyzického pokusu vědců vyhodit Vatikán do vzduchu. Bylo by to směšné, kdyby to nebylo tak bolestně dementní. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Po minulej skúsenosti som nečakal vôbec nič... a dostal som prekvapivo odsýpajúci a miestami dokonca aj napínavý thriller. Hoci najprv som sa musel prebrodiť zhruba 45-minútovým hnojiskom nezáživných vysvetľovacích dialógov, ktoré urážajú každého priemerne vzdelaného človeka. Potom sa našťastie začne poriadne vraždiť a Howard ukáže, že má zmysel pre tempo (aj keď polovicu práce zaňho robí Zimmer v životnej forme). Iste, nezbavilo sa to béčkových volovín a skrz-naskrz predvídateľných zvratov, ale na rozdiel od Da Vinciho kódu sa nad nimi vďaka svižnému behaniu z kostola do kostola nestihnete zamýšľať. Hanks je sympatickejší než minule, McGregor a Skarsgard hrajú svoj vyšší priemer. A dočkáte sa aj jedného značného prekvapenia - na to, že je to film s prístupnosťou PG-13, je prekvapivo drsný. Nielenže má slušný bodycount, ale nechýbajú kaluže krvi, vylúpnuté oči, žeravým železom označkované telá, potkany hodujúce na mŕtvole, upaľovanie zaživa... ako toto prešlo cez MPAA, to je pre mňa záhadou. Naozaj stačilo hovoriť slušne a neukazovať kozy? ()

Reklama

Arx 

všetky recenzie používateľa

Mnohem lepší než Šifra Mistra Leonarda. Zajímavější, akčnější, se skvělým scénářem a několika nezapomenutelnými scénami. Jako mínus bych viděl v příliš nataženém konci, kdy nám tvůrci servírují další zvrat, který je ale dle mého názoru trochu zbytečný a akorát ve výsledku snižuje celkový dojem z filmu. Tento film bych hodnotil 4 hvězdičkami, když ale vidím to podhodnocené hodnocení přikláním se k 5. 90% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Asi se shodneme, že Šifra nabídla chatrné a nepřesvědčivé vyprávění. Cokoliv o kompaktnosti bylo tehdy k smíchu. Dešifrování záhadných kódů tak bylo nejen úsměvné, ale také hodně náhodné, takže kdo zvládne alespoň jednu stranu Rubikovy kostky, měl by vyhráno i v tomhle bludišti. Dvojka je i přes znovu překombinovaný scénář svižnější, je v ní méně logických lapsů a scén, které patří do jiného žánru. V akčních sekvencích se navíc Howard pochlapil, už není tak rutinní, takže se o téhle detektivce dá s čistým svědomím prohlásit, že je velmi slušná a velmi snesitelná. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Po prvej hodine už repetitívne, divák stráca záujem sledovať detektívnu linku, nech je akokoľvek dynamická. Chcelo by to viacej nápadov. Ale veľa zachraňuje pôsobivé finále. A určite lepšia práca s hercami (a ich účesmi) než v The Da Vinci Code. Najviac ma na tejto ságe fascinuje, s akou vážnou tvárou, prvotriednym filmárskym tímom, solídnymi hercami a kontroverznými témami nedokáže byť niečím viac než iba prostoduchým blockbusterom pre masy. Tie masy, ktoré si ani neuvedomujú, že 50% ich zážitku má na svedomí nejaký Hans Zimmer. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (41)

  • Postava Silvana Bentivoglia, ztvárněná Carmenem Argenzianem, byla pozměnena oproti knižní předloze, kde se jedná o Leonarda Vetru, adoptivního otce Vittorie Vetrové (Ayelet Zurer). (Sony1994)
  • Sixtínska kaplnka bola navrhnutá na základe fotografií, umeleckých náčrtov a zväčšených replík obrazov, a bola postavená v plnej veľkosti ako skutočná. Kostoly Santa Maria della Vittoria a Santa Maria del Popolo boli postavené na rovnakom mieste z dôvodu ušetrenia času aj peňazí. Pri konštruovaní interiérov baziliky sv. Petra, ktoré mali na starosti Allan Cameron a Angus Bickerton, použili 80 stôp vysoké ateliéry, ktoré predstavovali len polovičnú veľkosť skutočného kostola. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (viac)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (viac)

Reklama

Reklama