Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (278)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Von už ten voriginál nebyl žádná echt podívaná, ale přeci jen, bylo to tak blboučký, až to bylo dobrý... docela. Tenhle shit se však bere až moc vážně, vono by vlastně stačilo napsat, že jak před úvodníma titulkama naskočilo ono bájné logo Platinum Dunes a vobjevilo se tam jméno Michael blBay, tak jsem věděl, že jsu regulérně v prdeli. A vono jo. Kašlat na to, škoda keců, dvě hvězdy tomu plácnu za Seana Beana, páč von ty drsný držky házet fakt umí, pak taky za tu úchylnou písničku 'Closer' vod Najn Inč Nejls a samozřejmě taky za teho khůl Pontiaca. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Keďže originál s Rutgerom Hauerom patrí k mojim najobľúbenejším filmom žánru psychotriller (Úplné bezvetrie, Kocka, Misery, Tí druhí, Mlčanie Jahniat, Duel atď) nemôžem hodnotiť inak. Sean Bean ani v najmenšom nenaháňa strach, napätie takmer nulové, niektoré repliky od slova doslova prevzaté z originálu a zatiaľ čo pôvodný Stopár disponoval nielen atmosférou ale aj určitou rafinovanosťou a uveriteľnosťou, v tomto filme nenájdete žiadnu scénu dávajúcu zmysel. Videoklipársky štýl takémuto druhu filmov skrátka nesvedčí. 40% (P.S.: výstižnú recenziu k tomuto filmu nájdete v kolónke ext. recenze) ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Remakom som sa nikdy nebránil, ale veľmi často sme svedkami poriadnych prúserov. Česť výnimkám ako v poslednej dobe napr. Skutočná kuráž, ale kto videl remake Barbara Conana vie o čom hovorím. Sean Bean bol skvelá voľba, ale to je jediná pozitívna vec na filme. Mnohé scény sú doslova okopírované, mnoho dobrého tu však chýba, vrátane vražedných očí R. Hauera, aj keď sa S. Bean držal statočne. Najviac však chýba tá bezvýchodisková atmosféra originálu. Záver je oproti originálu dosť pozmenený, miesto chlapa prežije mladá kočka. Tá pekná modelka to v závere vyrieši brokovnicou! Nikdy ju nedržala v ruke, ale strieľa suverénne ako stará profesionálka...Záver riadne posrali, s originálom sa to nedá porovnať. Ten má i po rokoch mrazivú atmosféru, úžasný soundrack a R. Hauera, ktorému z očí neodčítate či vám chce kúpiť hamburger alebo podrezať krk...Načo taký remake? Keby som nevidel originál, možno by som hviezdu pridal, ale takto mi svedomie nedovolí. 40%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,472,961Tržby Celosvetovo $25,399,945Tržby za predaj DVD v USA $8,899,469 //počet predaných kusov 533,927║ Michael Bay pod jeho producentskou záštitou Platinum Dune, to trošku z tými prerábkami starých či už lepších či o niečo poslabších horrorov preháňa. Hlavne čo sa týka tohto Stopára, ktorý v originálnom prevedení je takmer dokonalosť sama. Určite nápad oživiť túto možno mierne zabudnutú krvavú jazdu nebol zlý, hlavne keď záporáka si tu strihol dosť skúsený Sean Bean, len škoda že ani jeho výkon nenapomáha k tomu aby to bolo aspoň slušná thrillerová jazda naprieč takmer bezľudnatou diaľnicou. Prvá tretina filmu ešte ako tak obstojí ale potom sa to vezie len na peknej tváričke Sophie Bush a potom ani závan o nejakú lepšiu dusivejšiu atmosféru tu proste nenájdeme, všetko čo dej v týchto intervaloch ponúka je len suché odrapkávanie podľa predchodzej kostry príbehu, bez štipky režisérskej invencie a pútavosti. /40%/ ()

Mordenroth 

všetky recenzie používateľa

Michael Bay by si za tento hlúpy remake zaslúžil pár faciek. Nebyť relatívne bezchybného hereckého výkonu Seana Beana, film by putoval rovno do ODPADU! Inak, Sophii Bush by som nariadil povinné herecké kurzy alebo by som ju radšej vôbec nepúšťať pred kameru. Predstavuje totiž výrazný deštruktívny element. 30%. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Súvisiace novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené