Reklama

Reklama

Cigarety Admirál

(festivalový názov)
  • USA Admiral Cigarette
všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
USA, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Půlminutový snímek z konce 19. století, který vypadá jako reklama na cigarety. Všichni aktéři spokojeně kouří cigarety dané značky, která má své logo za jejich zády a poté všichni roztáhnou nápis WE ALL SMOKE (všichni kouříme). (zdeny99)

Recenzie (14)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Jedna z prvních reklam a to na cíčka. Co dodat? Z dnešního pohledu směšné, tenkrát revoluční. Jinak nic obdivuhodného, šlo hlavně o tu myšlenku. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z praotcov reklamných filmov vznikol v produkcii spoločnosti Edison Manufacturing Company. Pred veľkou tabuľou s názvom fajčiva sedí štvorica zápalisto diskutujúcich mužov, medzi nimi fúzatý (!) indiánsky náčelník. Opodiaľ stojaca maketa cigaretovej škatuľky skrýva nečakané prekvapenie. Vďaka nemu nakoniec všetci prítomní spokojne pofajčievajú s nimi rozvinutým transparentom s nápisom WE ALL SMOKE. V porovnaní s dnešným križiackym ťažením voči fajčeniu hrubo nekorektné. ()

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o jednu z reklam, které byly zdarma promítány na střechách New Yorku. Tato noční atrakce zaujala tolik lidí (údajně šlo o tisíce), že promítač Edwin S. Porter byl zatčen policií za omezení provozu na broadwayské 34th Street. (Mr.Ocek)
  • Edison zakázal svým zaměstnancům kouřit, neboť se domníval, že papír, kterým je cigareta obalena, může být toxický. I proto postavy kouř neinhalují. (Mr.Ocek)
  • Přestože se jedná o reklamu na kouření z Edisonovy produkce, on sám se stal o pár let později velmi horlivým členem protikuřácké kampaně. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama