Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (500)

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Vycházet z počtu napsaných románů a natočených filmů, mohli bychom si myslet, že jedinými pomazanými hlavami vládnoucími Albionu v celých jeho dějinách byli Jindra a jeho nejmladší dcerka. Pominu teď fakt, že mi to přijde dost škoda a jak moc bych chtěla někdy vidět na velkém plátně boj Mathildy a Stephena o anglickou korunu a poznamenám jen tolik, že když už teda zvedám nohu na tisíckrát označkovaný plot, měla bych ve vlastním zájmu dbát na to, abych aspoň vykouzlila značku odlišných křivek a pachu. Kupříkladu potisící nezobrazovat Anne tisíce dnů jako vypočítavou prodejnou mrchu, ale jako někoho, kdo diváka aspoň minimálně zaujme a přiměje ho s ním sympatizovat, namísto aby dívající se pokrčil na konci rameny a pronesl: "You had it coming, (other Boleyn) girl." A v duchu politoval Henryho, protože za léta snášení té mrňavé svině by měl vyfasovat svatozář a ne pověst tyrana, protože přiznejme si, já bych jí tu hlavu usekla mnohem dřív a nezatěžovala bych se objednáváním zkušeného kata, od kterého to bude minimálně bolet... Zkrátka Anne je coura, Mary je svatá (z historického hlediska nesmysl, z filmového nuda), král je jakožto pouhý pěšák ve hře obou sester upozaděný, dialogy jsou přiměřeně pitomé, proslovy zapálené, brady odhodlaně vysunuté a celé to je nuda k posrání, pardon my French. Tohle dojení dávno postklimakterické krávy mě rozčiluje víc než vystřižení Cumberbatchových scén a to je co říct. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento pokus o historicky verný psychologický film ostal niekde na ceste medzi televíziou a veľkou produkciou, vysokými umeleckými ambíciami a povrchnosťou. Mierne víťazia tie negatívne zložky. Ani napriek silnému hereckému obsadeniu sa režisérovi nedarí vzbudiť dojem serióznosti a oscarových ambícií, ktoré určite film pri promo kampani sľuboval. Takže na vine bude zase a opäť hlavne scenár. Príjemný film pre diváčky televízie Doma. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Arx 

všetky recenzie používateľa

Film Králova přízeň mi tak trošičku připomněl Formanovy Goyovy přízraky a to nejen kvůli obsazení Natalie Portman ale hlavně hodně podobným stylem filmového zpracování. Film jako takový není vůbec špatný. Asi to nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Obsazení ve filmu je opravdu na vysoké úrovni a slavnými herci se to tu jen hemží. To co ale film sráží do kolen je hlavně nepříliš povedený scénář, režie a určitá chladnost a ukradenost jednotlivých postav, která je ze snímku přímo cítit. Filmu prostě chybí nějaký šmrc, chuť a jde spiš o průměrně zrežírované dílo s dobrými herci, kteří alespoň částečně film zachraňují. Filmu tedy nakonec dávám 70% ale už teď je mi jasné, že už bych se na něj asi podruhé nepodíval. ()

dex2man 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedené vztahové drama, které nám popisuje trnitý osud sester Boleynových. Náboženské i politické situaci "tudorovské" Anglie se věnuje jen okrajově a vypichuje jen ty rysy doby, které mají na příběh sester výrazný vliv. Ze začátku je to ten rodinný, kdy se Annu otec a strýc snaží dostat do královi postele pro získání jeho náklonnosti a zvýšení společenského postavení. Později je to vliv pobytu u královského dvora, který množstvím intrik a zrad v kombinaci se sesterskou rivalitu nahlodá jejich vzájemné pouto. Situaci si ovšem komplikuje i sama Anna, po té co se vrací z francouzského exilu s nejvyššími ambicemi - stát se královnou. Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné díky kvalitním hereckým výkonům, přičemž dominuje ten Nataliin. Anna totiž prochází několika zásadními změnami, od křehké, naivní a citlivé dívky, přes cílevědomou manipulátorku, která si jde za pomocí intrik a na úkor sestry za svým cílem, po oddanou, ale nešťastnou manželku, která se jen zoufale snaží vyhovět králově touze - dát mu syna..aby nakonec pocítila na vlastní kůži, že králova přízeň je vrtkavá... ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Po poprave Anny Boleynovej za ňou smútil len málokto. Pre väčšinu ľudí zostala len uzurpátorkou, ktorá vyhnala zákonitú kráľovnú a dostala za to spravodlivý trest. Nakoniec ale Anna predsa len všetky ostatné manželky Henricha VIII. (spolu ich bolo až 6) "tromfla", keďže jej dcéra Alžbeta sa stala ako Alžbeta I. najslávnejšou a najobľúbenejšou panovníčkou, akú kedy Anglicko malo. (PinkButterfl)
  • Ako sa stručne spomína v tomto filme, Alžbeta I. bola pomenovaná po svojej starej mame z otcovej strany, Alžbete z Yorku. Nie je to však úplne stopercentné, pretože aj babička od Boleynovcov sa volala Alžbeta (Howard) Boleyn. (Arsenal83)
  • Pro setnutí Anne B. byl povolán z Francie specialista a Anne byla setnuta mečem místo tradiční běžné popravčí sekyry. Její sňatek s králem byl anulován krátce před její popravou. Byla pohřbena do prostého hrobu bez označení. Její ostatky byly identifikovány až za vlády královny Viktorie, nyní je místo jejího odpočinku vyznačeno v podlaze. (Kikimora2001)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama