Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historický film. Absolútna moc si vyžaduje absolútnu oddanosť...
Píše sa rok 1558 a anglická kráľovná Mária Tudorovna umiera. Jej krajina je zmietaná spormi medzi katolíkmi a protestantmi a ona nemá dediča, ktorý by po nej prebral žezlo katolíckej vlády. Tak sa po jej smrti sa na trón dostáva nevlastná sestra a protestantka Elisabeth, dcéra kráľa Henricha a jeho popravenej manželky. Elisabeth, ktorá má len 25 rokov, vyrastala v ústraní a na kráľovský trón ani nepomyslela. Nie je pripravená na vražedné dvorské intrigy, falošných poradcov ani na zištné sobášne ponuky od európskych panovníkov. Jej srdce patrí grófovi Robertovi Dudleymu, ktorý však nie je z modrej krvi a preto nie je vhodným kandidátom na kráľovského manžela. Aby Elisabeth na vratkej dvorskej pôde prežila a jej kráľovstvo prekvitalo, musí sa stať rafinovaným stratégom, ktorý sa spolieha len sám na seba. Jej absolútnu moc by manželstvo z rozumu iba oslabilo a preto sa rozhodne zostať panenskou kráľovnou. Začína sa alžbetínska doba... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (283)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Výborně zfilmovaný příběh o začátcích vlády jedné z nejvýzanamnějších panovnic v historii Anglie. Je zde věrohodně vykreslena její trnitá cesta na trůn, boj s katolickou církví i nešťastnný vztah s hrabětem z Leicesteru. Díky tomuto snímku bude mít pro mě navždy královna Alžběta tvář Cate Blanchett a stejně tak si vždy pod jménem zakladatele tajných služeb Walsinghama představím výtečného Geoffreye Rushe. A čert vem to, že první polovina filmu se poněkud vlekla. Tohle historické drama se prostě povedlo. 80% ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch kvalitnějších a preciznějších historických filmů. Cate Blanchet je jako královna Alžběta perfektní. Dle známé podoby této výjimečné královny si neumím představit jinou herečku, která by ji tak dokonale ztvárnila. O kvalitách filmu lze psát jen kladně. Pokud někdo tvrdí, že je to nuda, tak sice na jednu stranu můžu mírně souhlasit, ale i tak se ptám - co zábavného čekat ve filmu o životě ženy - královny z 15. století, jejíž život byl oddán víře, zemi a lidu?! Film nám ukazuje jednu klíčovou etapu anglické historie a to v naprosto úžasném podání a stylu. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Kráľovná Alžbeta bola v mnohých ohľadoch významnou osobnosťou anglických dejín a keďže nemám dôkladný záznam o jej živote, nemôžem posudzovať či je filmové prevedenie autentické. Na mňa však jednotlivé scény pôsobili silno - či už prvotné znázornenie jednoduchej Alžbety a jej veľkej lásky alebo nepredstaviteľná hrôza vyvierajúca z katolíckej kráľovnej Márie, že by jej protestantská sestra mala nastúpiť na trón, lavína intríg, klamstiev, podvodov a s tým súvisiace kraľovanie Alžbety, ktoré vôbec nebolo také jednoduché, ako by sa nám v predstavách o skreslených panovníkoch mohlo zdať. Veľmi dobrá réžia a scenár, no hoci je Kráľovná Alžbeta komornejšia, voľné pokračovanie Zlatého veku ma skrz výpravnejšie a veľkolepejšie prevedenie nadchlo o niečo viac. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Film tématicky naväzujúci na obdobie Henricha VIII si bude od divákov žiadať aspoň miernu predprípravu na úrovni učiva dejepisu strednej školy, alebo aspoň mierne zalistovanie vo wiki. Na rozdiel od svojho neskôr natočeného kolegu, ktorý ma absolútne pohltil, Alžbetka ma aj napriek nesporne dobrým hereckým výkonom a omnoho kratšej stopáži a zaujímavej téme paradoxne nudila a zahlcovala ničnehovoriacou romantickou vatou. A to všetko vďaka spracovaniu, ktoré sa snaží zapáčiť na úkor historickej presnosti širokým diváckym masám. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Osobne som nikdy neobľuboval historické filmy, ktoré sa točili len okolo dvorných intríg a radšej som vyhľadával niečo v štýle STATOČNÉHO SRDCA, alebo GLADIÁTORA, kde dôjde aj na náležitú akciu. Tento film, je ale tak pútavo vyrozprávaný, že aj tie mínusy, ktoré na filmoch tohto druhu neznášam, sa vo svojej dramatičnosti vyrovnajú akčným scénam. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Cate Blanchett byla do role Alžběty zvolena poté, co hrála v divadle v Sydney a tím zapůsobila na producenty. (Elisebah)

Súvisiace novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (viac)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (viac)

Pokračovanie Kráľovnej Alžbety

Pokračovanie Kráľovnej Alžbety

03.09.2005

Cate Blanchett si historickej snímke THE GOLDEN AGE zopakuje rolu kráľovnej Alžbety, za ktorú bola nominovaná na Oscara. Vráti sa aj Geoffrey Rush ako Sir Francis Walsingham, Alžbetina pravá ruka pri… (viac)

Reklama

Reklama