Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (500)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

V tomto filmu hrají dvě mé hodně oblíbené herečky a nebojím se napsat, že právě kvůli nim jsem se téměř nenudil. The Other Boleyn Girl je historické drama, které po většinu času nenudí a pokud (jako já) moc nevíte o historii staré Anglie (věděl jsem akorát, že si Jindřich osmý musel vymyslet vlastní církev, aby se mohl rozvést) a neviděli jste Tudorovce (ani já jsem zatím tenhle seriál neviděl, ale mnozí to zde přirovnávají právě k tomuto seriálu) tak si zřejmě tento film užijete, stejně jako já. Co si budeme povídat, tohle je dobrý film, ALE… není zde ani jedna silnější scéna (a to tam pár scén mělo potenciál), ani jeden silnější okamžik, který bych si déle zapamatoval. Celé to jen plyne. A proto nemůžu dát plný počet. Ale jinak, vše ostatní se podařilo a jak už jsem řekl na začátku, já miluju Scarlett a Natálku. Takže celkový dojem je stále hodně, hodně slušný. 80 %. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Trochu jsem měl strach, že půjde jen o nudné kostýmní drama, ale stejně jako třeba The Duchess mě Králova přízeň velmi mile překvapila. Herecké výkony byly sázkou na jistotu (navíc moje oblíbenkyně Natalie s Scarlett v jednom filmu), a to i ve vedlejších rolích. Dalším kladným bodem byla jistá zábavnost, jak se pomocí nejrůznějších intrik předháněly potencionální milenky krále. A ke konci to už bylo docela nesmlouvavé drama, i když ne všichni dopadli špatně. Pěkné 4*, spokojenost. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne krásny, populárne pre široké masy spracovaný "historický" snímok. O histórii sa tu veľmi baviť nemôžeme, tá tu teda dostala riadne na frak. Vlastne ide o akúsi zmesku faktov-fikcie (výrazne prevláda fikcia), preto tento film by som rozhodne nebral za akúsi studnicu informácií. To platí hlavne pre tých, čo sú v období Tudorovcov len nováčikmi. Ale na snímok sa pozeralo veľmi dobre, čas uplynul ani neviem ako, možno hlavne kvôli sympatickým, ústredným postavám Mary a Anny. Keď to beriem z tohto pohľadu a hlavne z pohľadu zábavy a relaxu, tak film s odretými ušami hodnotím ako nadpriemerný. 70/100 ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Fascinovalo mě, jak i ty nejhezčí holky, byly ve stresu z toho, zda zaujmou Anglického krále a dostat se k němu do postele byla pro každou ženskou na planetě úplná pocta. V dnešní době je to vlastně stejný, ženský jsou zase ve stresu aby dokázaly zaujmout jednoho jedinýho muže a doslova se modlí k bohu, k aláhovi i dalším mě rovným, aby se dostali do postele jednoho jediného muže -- MĚ !! No, ono vlastně na tom filmu bylo fasinujících víc věcí, třeba to, jak si zdánlivě obyčejné drama dokázalo vyškrábnout moje emoce do posledního gramu nebo ženský herecký výkony ve vedlejších i hlavních rolích. Herecké výkony v tomto filmu jsou totiž kapitola sama pro sebe. Holky to tady pobraly fakt špičkově. Nerad to píši tak na tvrdo, protože je mě jasný, že Scarlett Johansson čte každý můj komentář na csfd.cz a hrozně jí zajímá, co já řeknu na její herecký výkon, ale tady musím prohlásit, že Natalie Portman byla přece jen o kousek výraznější a ....... ne, teď jsem chtěl napsat, že i hezčí, ale Scarlett Johansson by se ze žárlivosti s Natalií Portman kvůli mě pohádaly a to nemůžu dopustit, když jim to spolu v tom filmu tak klapalo a v těch kostýmech byly mimořádně okouzlující. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Skratkovitosť a ona v poslednom období filmármi adorovaná „zrýchlená kontinuita“ narácie ťahá tento film do škatuľky priemernosti. Je síce pravda, že príbeh tisícdňovej kráľovnej Anny Boleyn je dobre známy a niekoľkokrát sfilmovaný, avšak práve to malo byť pre Chadwicka výzvou urobiť to úplne inak ako doteraz. The other Boleyn girl sa však dopúšťa rovnakej chyby ako nedávne pokračovanie Alžbety – preskakuje a zjednodušuje udalosti a nedáva komplexný pohľad ani dôraz na kľúčové udalosti príbehu. Na druhej strane, čo sprasili scenáristi, zachraňujú herci. Po druhý raz tento rok (po My Blueberry nights) budem ospevovať Natálku, pretože to,čo tu ona predviedla považujem za najlepší ženský herecký výkon z toho čo som doteraz z tohoročnej produkcie videl. Uplietla príslovečný z ... bič, lebo jej postava nie je napísaná nijak výrazne. A rovnako po druhý raz kričím „dajte jej už niekto poriadnu rolu!“, nech sa konečne zaslúžene dostane do extratriedy charakterových herečiek (môj typ je, že to dievča umrie s aureolou Audrey Hepburn  ) . Bana ani Scarlett hrajú viacmenej svoj štandard, neurazia a na druhej strane ani nepotešia, vo vedľajšej role je však i na malom priestore viditeľnejšia Anna Torrent ako Katarína Aragónska. V konečnom dôsledku som na tento film nezabudol len kvôli neodbytnej myšlienke, na to, že keby niekto Anne Boleyn tesne pred popravou povedal, že to bude práve jej „neželaná“ dcéra, kto položí prvé pevné základy britského impéria a Henrich bude známy ako notorický odstraňovač svojich žien, asi by šla pod meč s hurónsky škodoradostným rehotom. 8/10 P.S. jedna hviezda z tých štyroch je výlučne za Natálku. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Veľká časť natáčania sa odohrala v Kente v Anglicku, hoci hrad Hever sa nepoužil, napriek tomu, že bol pôvodnou domácnosťou Thomasa Boleyna (Mark Rylance) a rodiny v rokoch 1505 až 1539. Namiesto reálneho Toweru bol použitý hrad Dover, Penshurst Place zas zastupoval londýnsky Whitehall. Domov Boleynovcov predstavoval Great Chalfield Manor vo Wiltshire. Ďalšie scény sa natočili aj v Derbyshire (Cave Dale, Haddon Hall, Dovedale). Film sa natáčal od septembra do 13. decembra 2006, no z dôvodu nutných opráv bolo od 30. augusta do 22. septembra 2007 dokrútených niekoľko scén. (Arsenal83)
  • Král Henry se ve skutečnosti dočkal legitimního - myšleno porozeného manželkou - mužského potomka Edwarda VI. až od své třetí ženy Jane Seymour. (Kikimora2001)
  • Podrobnosti o niektorých historických postavách a udalostiach boli značne pozmenené, aby lepšie zapadali do dramatického príbehu. To vyústilo v mnoho historických nepresností, na čo sa počas natáčania mimoriadne sťažoval hlavne Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama