Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Kraus a Marcin začínali pred pár rokmi ako ešte vtedy vtipní a originálni zabávači. Postupne sa ich kariéra prepadala, až skončili u Susedov. Ich humor je v súčasnosti nemastný-neslaný a často dosť trápny. Marcina som nikdy nemal rád, ako herec je otrasný a ako režisér (Susedia) ešte horší. Krausa som naopak mal rád, aj keď ako herec ani on nevyniká, scénare (Susedia) píše celkom dobre a niektoré dialógy sú v celku vtipné. Najsmutnejším faktom ale je, že najvtipnejšie scény komediálneho seriálu sú tie pokazené, čo už je fakt na zamyslenie. Susedia sú zle zahraným (tá Marcinova seriálová dcéra hrá ešte odpornejšie ako vyzerá), ešte horšie režírovaným seriálom, na ktorom sa bavia asi len osoby ženského pohlavia nad 50 rokov. Aj preto mi je nepochopiteľná tá rekordná sledovanosť okolo 30% (a vyše 60%-ný podiel na trhu). ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Zlatko, na víkend príde moja mama, čo kúpim?“ – „Vodku a krabičku ibuprofeínu.“ Vydarený sitkom, inšpirovaný predchádzajúcimi televíznymi programami Petra Marcina a Andyho Krausa Uragán a Hurikán, kde pôvodne postavy kamarátov poľovníka a kutila začínali. Kvalitné herecké obsadenie takmer úplne zbavené otravných cameo vystúpení, šikovné scenáre, tajomný Igorko Skotnický, svižné dialógy a vtipné okamihy. Svojho času klasika. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

1* párkrát jsem v minulosti a teď i na Nově narazil na tento bláznivý bratrský "oblíbený" sitcom a nikdy jsem u něj delší dobu nevydržel a nepochopil jsem jeho styl humoru, a to ještě slovensky rozumím narozdíl od dnešní mládeže ;-). Do odpadu bych ho neházel a evidentně své fanoušky má a každému přece patří co je mu blízké. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (137)

  • Úspešný scenárista Andy Kraus nezaprie nadanie na písanie a podľa svojho úspešného seriálu pripravil knihu "Susedia na dovolenke". (R4D0)

Reklama

Reklama