Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

woody 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem, že jde o jednu ze slovenských estrád... A ono jde o nejsledovanější sitcom v dějinách, od kterého se naši východní sousedé neodtrhnou ani kdyby jim maďaři vyhlásili válku... Jinak se podepisuji pod komentář Oskara, který naprosto přesně a snad ještě lépe vystihl mé pocity při sledování a poslouchání slovenského humoru. Když sleduji markízácké Senzi Senzus naprosto to nechápu. Připadám si jak na balkánské veselce, kam jsem se kdysi na dovolené dostal. Jenom s tím rozdílem, že senzusákům bohužel rozumím. Dívám se na to obecenstvo a říkám si, že Gogondík a ostatní nebyli tak špatní. Ale pak jsem se dívával i na Aj múdrý schýbá a to byl při dobře vybraných lidech (cigánech, bezdomovcích, záhorácích, východniarech) jeden z nejftipnějších pořadů. Můj švagr je slovák (taky veterinář ;-)) a jeho vykládání slovenských vtipů je vskutku interesantní zážitek. Obvykle je tam slovo "jebnem" a "kokot" stejně často jako v angličtině "fuck" - téměř až citislovce... To se mi na jednu stranu líbí, ale v Susediach není ani to, takže... Já prostě nevím, jak to brát abych neurazil, tak pěkná jedna hvězdička. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Susedia sú vlastne seriál ,ktorí naplno ocenia len Slováci ,ktorí si pamätaju ešte ranné 21. storočie a rovnako ako ja vyrastali na Uragáne. Ak ale nie ste Slovaci ,alebo ste mladí neznamená to ,že nemáte dať tomuto projektu šancu ,len nečakajte ,že vám to na 100% ulahodí. Ale ak chcete nejako zabiť čas tak ,prečo nie. Kazdý Gag som si užil či už som ho predtým počul ,alebo nie. Seriál je stále v produkcii a tak budú vychádzať nové a nové epizódy. Sám za seba môžem odporúčit ako originálne 3 sezóny tak aj moderný zbytok seriálu ,ktorý si ide v zabehnutých koľajách. Na duo Marcin-Kraus mám len dobré spomienky a v súčasnosti stále majú dobrú povesť...Za zmienku tiež stojí aj pokračovanie menom Kutiyl s.r.o. ,ale ten by som odporúčil len skalným fanúšikom...IŠTENÉM! ()

Reklama

Junglista 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že tohle je jeden z mála sitcomů, u kterých se místy neubráním záchvatům smíchu (hlavně smích Marty Sládečkové, ten mě nakazí spolehlivě). Dialogy místy brilantní, místy trapné, děti se tam vůbec neměly objevit a celé to mělo skončit po druhé sérii, pak by moje hodnocení bylo o chlup vyšší. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Poviem to takto - na slovenské vzťahové seriály som nakydal ostošesť, ale keď som bol týždeň doma s rodinou, celkom ma namotali a pochopil som ľudí, čo sa s igelitkami nákupu ženú domov každý večer, aby videli, čo sa zase bude diať. Slovenské sitcomy s ich najprimitívnejším možným humorom a ich divákov ale na milosť brať nedokážem. Mám sa hanbiť za svoj národ, že sa na niečom takomto dobre zabáva, alebo za seba, že som prekliaty pseudointelektuál a stokrát radšej si pozriem nejakú béčkovú americkú kravinu s hektolitrami kečupu ? ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

No na to, že na Slovensku sa skoro nič netočí a tradícia sitcomov prakticky neexistuje, to dopadlo celkom fajn. Marcin a Kraus (hlavné brilantný Andy Kraus) sú skvelým duom a na moje prekvapenie im dosť dobre sekundujú aj ich herecké manželky. Ale Marta Sládečková je strašne otravná a zbytočná. Veľkou slabinou je dejová línia, ktorá je strašne biedna a jednotlivé diely sú len zmesou viac či menej vtipných gagov. Skrátiť jednotlivé diely o 7 minút a o koľko by to bolo lepšie. Po otrasných hurikánoch a uragánoch z posledných 2-3 rokov na Markíze (na STV to ešte šlo) som niečo tak pozerateľné nečakal. Spokojnosť. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (137)

Reklama

Reklama