Reklama

Reklama

Ben Carson (Kiefer Sutherland) už zažil lepší dny. Před rokem byl tento lehkovážný policajt postaven mimo službu kvůli zastřelení kolegy. Tato nehoda ho stála nejen místo, ale vnesla mu do života alkohol a vztek. Žena i děti se mu odcizily a on skončil na rozváleném gauči u své sestry. Carson se ze všech sil snaží získat rodinu zpět a vezme proto práci nočního hlídače v bývalém obchodním domě. Ten, dříve symbol bohatství a úspěchu, nyní chátrá, zdevastovaný mohutným požárem, při kterém zemřelo mnoho nevinných lidí. Během obchůzek v obchodním domě si Carson začne všímat, že s velkými ozdobnými zrcadly na zdech není něco v pořádku. V ohromných blýskavých plochách se odráží obrazy vzbuzující hrůzu. Policista v nich vidí i sám sebe a stojí proti vlastním zlým démonům. Carsonova sestra Angela (Amy Smart) je přesvědčena, že bratrovy noční můry jsou „jen“ následkem stresu a pocitu viny za nešťastné zabití. Zato jeho žena Amy, pragmatická policejní lékařská komisařka, je ke Carsonovým vidinám méně tolerantní. Jeho čím dá tím víc nevyzpytatelné chování je ještě více odcizuje a Amy se obává, že ohrožuje i jejich děti. Carson se na vlastní pěst pustí do vyšetřování a zjistí, že tajuplná síla využívá zrcadla jako vstupní bránu k tomu, aby terorizovala jeho i jeho rodinu. Pokud chce Carson zachránit ženu a děti před děsivou smrtí, musí nějakým způsobem přijít na pravdu ukrytou za zrcadly a přesvědčit Amy, aby mu pomohla zastavit největší zlo, s jakým se kdy setkali. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Z nakrúcania 1 - Kiefer Sutherland

Recenzie (739)

tron 

všetky recenzie používateľa

O Zrkadlách som si prečítal zopár recenzií a hoci neboli žiadna sláva, na (ďalší) remake francúzskeho dravca Alexandre Ajau (Hory majú oči) som sa tešil. Dotyčné recenzie som úspešne ignoroval. To som ale nemal robiť. Prvá polovica ma bavila. Sústredený Kiefer Sutherland (užívajúci si vďaka seriálu 24 comeback), parádna výprava obrovského vyhoreného obchodného centra, nekompromisné gore (hrdlo, čeľusť) a pôsobivá atmosféra zraniteľného nočného strážnika s baterkou v temných nociach čeliaceho mysterióznym silám, ktoré od neho niečo chcú a on nevie čo. Už v prvej polovici ma nebavilo viacero vecí, ale inak fajn. Bohužiaľ, druhá polovica sa zmenila v chaotické niečo. Bezradne pobehujúci Kiefer prestáva stíhať, budova je čudne zaplavená vodou, logika si berie dovolenku (už sa nevráti) a solídne rozbehnutý horor sa mení v smršť zmätených a otravných akčných scén, kedy niekto niekam stále uteká a nejako s tým súvisia prekliate zrkadlá, stále niečo vybuchuje (alebo aspoň horí, či krváca) a univerzum je strašne ťažko pochopiteľné (vôbec som sa v pravidlách toho, čo duchovia môžu a čo nie, nevyznal). Škoda no. Ale úplná mizéria to určite nie je. Kórejský originál z r. 2003 mi pripadal ešte slabší. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Verím tomu, že pôvodná kórejská verzia tohto príbehu, ktorá bola natočená v roku 2003 pod názvom "Geoul Sokeuro" je pôsobivejším horrorom. Na podobnom námete si museli ázijskí tvorcovia zgustnúť. Ale ani tento americký remake, pod ktorým je podpísaný nádejný francúzsky režisér Alexandre Aja, nie je nazahodenie. Solídny duchársky horror, po ktorého zhliadnutí, aby sa človek bál pozrieť do zrkadla. Hlavnú úlohu tu dobre stvárnil Kiefer Sutherland. *** ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Špecialista na krvavé horory A.Aja tentokrát poriadne ubral a snažil sa ísť poctivou cestou budovania atmosféry strachu. U mňa to ale nefungovalo tak, ako by som si želal. Pár záberov i momentov bolo zaujímavých, ale celý čas som mal pocit, že sa z tohto dalo vyťažiť podstatne viac. K. Sutherland nijako zvlášť nezaujal a jeho miesto mohol nahradiť prakticky ktokoľvek. Asi 5-10 min. nepoužitá scéna z liečebne, ktorá je v bonusoch na blue ray disku, mi pripadala dosť mrazivá a ak by bola použitá, mohlo to trochu zlepšiť celkový dojem. Priemer. 60%. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Aja se tentokrát pustil do takovýho duchařskýho hororu, namísto do řezničiny typu Haute Tension nebo Hory mají oči a rozhodně nezklamal, dokázal občas vyprodukovat solidní porci napětí a dvakrát ve filmu použil svojí nejvytříbenější disciplínu, čímž jsou gore scény a ty teda stojí za to, roztrhnutí úst byla absolutní gore lahůdka. Nicméně jako celek to je občas trochu mdlý a slabý a Keifera Sutherlanda moc nemusim ()

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

A.Aja má talentu jako prase, obzvláště na horory. Škoda jak už jiní zmínili, že nedostal do rukou kvalitní scénář. Krvavé scény, scény v staré nemocnici nebo prostě pasáže ve tmě se mu daří, držel mě takto po celou dobu v napětí a vytvářel dobrou atmosféru. SPOILER: O smrti Amy Smart v tomto filmu ani nemluvě, výborná hororová scéna. KONEC SPOILERU. Kiefer Sutherland hrál solidně a ostudu si určitě neudělal, jsem tam mě trochu nebavila jeho rodinka a celkově jako největší chybu považuji finále, které mi nakonec do filmu vůbec nepasovalo. 8/10* ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, většina pak v nedostavěné Akademii věd Nicolae Ceausescu v Bukurešti. (KucC)
  • Sutherlendova odpověď na nabídku s účastí v Zrcadlech zněla: "Já se postarám o drama, vy se postaráte o hrůzu." (Rodriguez)
  • Chyby vo filme:
    - 24:17 - Ben si na zrkadle poraní ruku, no vzápätí, keď je v plameňoch, tak toto zranenie je zázračne preč, a keď príde domov, ruka je opäť zranená
    - 47:42 - keď Ben pustí ruku svojej mŕtvej sestry, všimnite si, že Angela pohne ukazovákom
    - 1:00:04 - v úvode sa spomínalo, že v celom obchode nieje elektrika, ale v tejto scéne je vidieť svietiace žiarovky (rador)

Reklama

Reklama