Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 1

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (448)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý horor vystupujúci zo súčasného žánrového priemeru hlavne minimom ľakačiek (aj tých pár, čo tam ostalo, by som ale vystrihol) a dôrazom na príbeh, ktorý je dokonca nelineárne vyrozprávaný. Problémy sú dva: 1. Psychológia postáv začína a končí u prekliateho zrkadla, akékoľvek iné vzťahy medzi nimi idú bokom. Potom ide bokom aj ich uveriteľnosť. 2. Bohužiaľ, klasický problém ducharín: nie je ťažké urobiť zamotaný príbeh plný nadprirodzených momentov. Problém je ho nakoniec rozmotať. To po 2/3 stopáže ide prekvapivo skvelo. V Oculus je asi najlepšie spracovaný prienik vedy a chytania duchov, aký som videl. No záverečná tretina, kedy má príbeh vrcholiť a kedy sa majú definitívne spojiť príbehy, je nevýrazná, plná klišé a vyslovene nedostatočná. Strašná škoda. 7/10 ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně zajímavý film. Opravdu chytře si to hraje s vaší psychikou. Děj neustále skáče mezi minulostí a přítomností a vy nevíte, co je pravda a co ne. Dva sourozenci se 11 let po tragické smrti svých rodičů rozhodnou udělat za touto kapitolou definitivní tečku. Z této smrti viní ono magické zrcadlo, které se snaží zničit. To se ale jen tak nedá. Je zajímavé sledovat střet názorů na tyto jevy, tedy nadpřirozeno vs. vědecké vysvětlení. Vážně super atmosféra. A půvabná Karen Gillan je úžasná jako vždy. Je tam i pár dobrých lekaček. "Nechoďte do mého pokoje!" ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor. Má dosť dobrý príbeh o dvojici súrodencov, ktorí v detstve prežili veľkú tragédiu, keďže stála životy ich rodičov a zatiaľ čo chlapec skončil v ústavnej liečbe, kde sa úplne podriadil, dievča nezabudlo. Teraz po rokoch sa znovu stretávajú a pomocou jej plánu sa chystajú zničiť starožitné zrkadlo, ktoré za to údajne môže a síce mladík už tomu neverí, čoskoro sa obaja predsa len presvedčujú, že je tomu skutočne tak a zrkadlo v sebe ukrýva tajomnú moc. A len tak sa nevzdá. Spracovanie je celkom slušné, určite musím pochváliť, že tvorcovia to nepojali úplne štandardným štýlom, ktorý som pôvodne očakával, ale skúsili byť aspoň trochu iní a síce sa z toho stále dalo získať aj viac, ale aj tak mi to sadlo. Veľkým plusom je hlavná hrdinka, ktorá si ma svojou aktívnosťou veľmi získala, hlavne celá jej vysvetľovacia fáza testovania zrkadla mi dokonca prišla z celého filmu najlepšia a bez problémov ťahá aj tie slabšie časti, no celkovo mi hlavne celá prvá, pokojnejšia polovica prišla až prekvapivo vydarená. Len škoda, že ako to už býva celkom často zvykom, paradoxne keď sa to už naplno rozbehne, bavilo ma to menej, hlavne ma mrzí, že línia z minulosti nie je až tak zaujímavá, o zrkadle sa toho moc dozvedieť nedá a to prelínie línií mi prišlo až príliš obyčajné, toto mohlo byť podstatne kvalitnejšie zvládnuté, ale aj tak sa na to stále pozerá dobre, pár momentov sa vydarilo a záver ma tiež potešil. Čo sa týka hororových stránok, síce mi to neprišlo moc napínavé a zaujímavejších hororových scén je len veľmi málo, možno dve, no našťastie to má veľmi dobrú atmosféru a to je pre mňa prvoradé. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, tu vystupuje len pár postáv, spomínaná skvelá hlavná hrdinka, ale nesklame ani jej brat a sadli mi aj postavy z minulosti a priateľ hlavnej hrdinky. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, vizuálna stránka sa vydarila, k tomu tá atmosféra, tu nemám väčší problém. Takže najviac ma mrzí, že sa dej viac nevenuje samotnému zrkadlu, ale aj tak ma to bavilo, určite jeden z tých lepších hororov za poslednú dobu. 72% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento horor je v štýle V zajatí démonov alebo Sinister. Oculus má hutnú atmosféru, o ktorú sa predovšetkým starajú ľakavé scény a strach z neznámeho bez potokov krvi. Škoda len, že k dokonalosti tomu chýba ešte celkom veľa. Na jeden večer však zabaví a nejde o zlé hororové dielo. Po stránke psychologickej je tento horor fakt luxusný. Presne vidíte, ako sa psychika hlavných postáv mení. Začínajú hádky, spomienky na minulosť, manipulácia vedomím a k tomu je všetko skvele pretkané príbehom, ktorý zažili ako deti. Cez všetky opatrenia a chytro vymyslené plány, nad zrkadlom rovnako nevyhrajú, pretože hlave sa jednoducho nedá rozkázať. Film má hlavu a pätu, divák pochopí dej a v ničom sa nestráca, čo je u psychologickej snímky plus. ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Tak nudný horror jsem už dlouho neviděl. Žádné napětí, žádná akce, žádná krev, žádná děsivá hudba..... prostě nic a navíc přítomnost se neustále motá s minulostí!. Jedinou hrůznou scénou, jsou zvadlá kvítka v květináčích. Jasně, když mi chcípnou kytka, o které jsem se delší dobu staral, taky mám hrůzu v očích, ale asi těžko bych o tom natočil horror. I když stát u zrcadla a pak dělat zamračeného, to bych taky zvládl. Po shlédnutí "Oculus" konstatuji, 105 minut totální nudy a ztráty času ... Dávám 1* pouze za zajímavý název filmu. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)
  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (viac)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (viac)

Reklama

Reklama