Reklama

Reklama

Evan Všemohúci

  • Česko Božský Evan (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pred štyrmi rokmi dostal Boh bláznivý nápad a prepožičal obyčajnému televíznemu reportérovi s tvárou Jima Carreyho svoje schopnosti. Boh dostal po pár rokoch nový bláznivý nápad ... Jeho hlavnou postavou sa stane Evan Baxter (Steve Carell), ktorý Bruceovi Všemohúcemu kedysi vyfúkol prestížne moderátorské kreslo. Dnes je na tom ešte lepšie, pretože stolička, na ktorej bude sedávať, stojí v rokovacej sále amerického Kongresu. A práve čerstvého kongresmana, ktorý vyhral voľby s odvážnym sloganom "Zmením svet", sa rozhodol Boh (Morgan Freeman) otestovať. Zadanie je jednoduché. Podľa vzoru starozákonného konštruktéra a zoológa Noema má i on postaviť archu, zhromaždiť na nej zástupcov všetkých živočíšnych druhov a nasmerovať si to k Araratu alebo nejakému podobne vysokému kopcu. "Jim Carrey získal božské schopnosti a mohol ženám upravovať veľkosť poprsia. Mňa vďaka jeho daru prenasleduje všelijaká háveď, príšerne rýchlo mi rastú vlasy a fúzy a nosím stále tie isté prepotené handry, "porovnáva Steve Carell osudy oboch Vyvolených. "Drobné zmeny" v správaní jeho postavy a vzhľad, ktorým čím ďalej viac pripomína skôr pustovníka než elitného politika, naviac nezostanú utajené pred jeho okolím, ktoré náhle rieši, či sa Evan zbláznil z novej funkcie alebo či ho postihla len silnejšia kríza stredného veku. Nič z toho ale nevysvetľuje, prečo ho otravujú svorky, stáda a kŕdle páriacich sa zvierat. A čo na to Evan? Ten ticho trpí a stavia. Veď potopa biblických rozmerov číha za rohom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (448)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

možno tomuto nenáročnému a prehnane efektému filmu prilepším hodnotenie, pretože mám vianočnú náladu a presne s touto náladou som išiel evana pozerať - uvoľnenému morganovi freemanovi som jeho pohodového černošského boha uveril už v jednotke, v dvojke to tiež nebol problém, steve carell NIE JE jim carrey a ani zďaleka ho neprekoná, no má tiež istý komediálny potenciál a pár vtipných hereckých "trademarkov", ktoré (aj keď miestami mierne kopírujúce americkú a rozprávajúcu verziu pána beana) dokážu pobaviť, oedekerk vie napísať dobrú komédiu a shadyac tiež v tomto žánri nie je úplné nemehlo, lenže tu sa ani jednému ani druhému nechcelo dotiahnuť ani jedno ani druhé do konca, preto prvá hodinka je solídna, s vtípkami, príjemným rozbehom a pár humornými a úsmevnými scénkami, odpustil by som si akurát rozvláčne stavanie archy založené na vyslovene trápne prexponovaných gagoch "Steve sa udrie, Steve spadne, Steve sa klepne po prstoch" . . . a posledná polhodina už nie je ani veľmi vtipná, len typicky americká, sladká a moralizujúca; ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Ďalšia paródia na Bibliu a úplne podobná hlúposť ako film pod názvom Evan, Všemohúci. Ďalšia slabá pretrpená komédia. Niekedy sa mi to už ani nechce hodnotiť a pri takýchto filmoch začínam chápať kamaráta, čo vraví, že niektoré filmy odmieta hodnotiť. Na druhej strane je to kandidát na vysielanie do našich televízii, ktoré vysielajú prevažne najväčší americký odpad. Otrasné! ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla bohuzel kravina. Co z toho, ze Carell je ve svy roli slusnej, Hill v netradicni roli perfektni, pribeh vcelku slusnej a triky hodne dobry, kdyz to proste neni vtipny. Nemuzu si pomoct, ale prislo mi, ze sem tvurci moc vtipu nedali a vetsinou se skladaly s Evanovo divnyho vzhledu, problemu se zviratama a ruznejma padama a urazama a me zkratka neprisli vtipny. Obcas jsem se sice krapet pousmal, ale nevzpomenu si ani na jeden vostrej vtip a ten konec byl vylozene trapnej. ()

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Lehké pokračování Božského Bruce na téma Noemova archa, je sice nápadité, ale celkově to byla docela nuda. Některé scény byly celkem absurdní a proto až vtipné. Na druhou stranu mi herec připadal přes to všechno až moc normální a nerozesmál mě. První díl byl víc nadupanej vtipem, hudbou a grimasama Jimma Carreyho. Tady mi to chybělo a celý to bylo dost přehnaný, zároveň zbytečně takový vážný. Podle mě, marná snaha. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)

Súvisiace novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (viac)

Reklama

Reklama