Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teenager Kale (Shia LaBeouf) má zásadní problém. Dosud se nevyrovnal se smrtí otce, který mu při autonehodě zemřel před očima, a v důsledku toho fyzicky napadl učitele španělštiny, který se o něj nevědomky "otřel". Pro aktivního kluka jsou tři měsíce úředně nařízeného domácího vězení neskutečným utrpením. Uniknout nemůže, kontrolní zařízení, které nosí ve dne v noci kousek nad kotníkem, ho hlídá až příliš dokonale. Pravidla jsou jasná - pokud se vzdálí od rodného domu, čeká ho polepšovna. Do sousedství se naštěstí nastěhovala atraktivní vrstevnice Ashley (Sarah Roemer), a tak si Kale krátí čas jejím šmírováním otcovým dalekohledem. Postupně ho tahle "špionážní hra" začne pohlcovat, čím dál hlouběji proniká do soukromí svých sousedů, až u jednoho z nich (David Morse) zaznamená velmi nezvyklé chování. Společně s Ashley, která jeho pozorovacím dýchánkům také propadne, začínají monitorovat každý jeho krok, až v nich začne klíčit podezření, že by to mohl být dlouho hledaný sériový vrah. Uvěří ale někdo klukovi se škraloupem a jeho přítelkyni, která také není zrovna bezproblémová? Vždyť možná jde jen o výplody jejich bujné fantazie. Možná ale právě odhalili tajemství, kvůli kterému by mohli velmi snadno zemřít. Nezapomínejte, že každý vrah je něčí soused. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (50)

  • Videohra, ktorú Kale (Shia LaBeouf) hrá na Xboxe, nesie názov "Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter". Počas hrania je možné na stolíku vidieť položený DVD obal predmetnej hry a tiež niektorých iných Xbox titulov. Televízia, na ktorej hrá, je od značky Magnavox, čo je spoločnosť, ktorá prišla na trh s úplne prvou domácou hernou konzolou na svete. (Real Tom Hardy)
  • V jednej scéne Kale (Shia LaBeouf) sleduje TV a je pomerne zvláštnu kombináciu – lyžice arašidového masla namočené v čokoládovom topingu a zapíjané Red Bullom. Shia uviedol, že mu táto kombinácia nesmierne chutila a jednalo sa o jeho najobľúbenejšiu časť natáčania. (Real Tom Hardy)
  • Na to, aby kapela System of a Down poskytla filmárom licencie na skladbu "Lonely Day," chceli najskôr film vidieť. Ten sa im nakoniec páčil a práva poskytli. D.J. Caruso v rámci audiokomentára k filmu uviedol, že to bolo prvýkrát, čo SoaD poskytli svoju hudbu pre film, čo však nie je pravda. (Real Tom Hardy)
  • Skladbu "Because I Got High", ktorá sa vo filme objavila a Kale (Shia LaBeouf) sa ju aj snažil v jednej scéne kúpiť cez iTunes Store, púšťal režisér D.J. Caruso štábu pravidelne každý piatok na konci natáčacieho dňa. (Real Tom Hardy)
  • Úplne prvá scéna rybárčenia sa natáčala v horách Mammoth neďaleko mestečka Bishop v Kalifornii a paradoxne sa natáčala v posledný deň natáčania ako úplne posledná. Úplne prvou natočenou scénou bola zase vo filme tretia v poradí, a to zo školskej triedy. (Real Tom Hardy)
  • V jednej scéne sa Kale (Shia LaBeouf) hrá na Xboxe. V skutočnosti sa však len díval a rozprával na prázdnu obrazovku. Obraz z videohry bol pridaný až v postpro. (Real Tom Hardy)
  • Sarah Roemer (Ashley) nevedela šoférovať s manuálnou prevodovkou a práve BMW, na ktorom jazdí, bolo manuál. (Real Tom Hardy)
  • Kancelársky stôl patriaci otcovi Kalea (Shia LaBeouf) Danielovi (Matt Craven), ktorý vo filme takmer nie je ani vidieť, stál produkciu 40 000 amerických dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Skladba "Don't Make Me Wait" bola napísaná priamo pre film a videoklip k nej sa natáčal súbežne počas natáčania filmu. Klip režíroval taktiež D.J. Caruso. (Real Tom Hardy)
  • Nápad na vežu zo sladkostí Twinkies prišiel z konverzácií, ktoré mal Shia LaBeouf (Kale) v rámci prípravy na rolu s ľuďmi, ktorí už boli v domácom väzení. (Real Tom Hardy)
  • V úvode filmu, po dopravnej nehode, sa režisér D.J. Caruso rozhodol, že bude emotívnejšie, keď neukáže telo mŕtveho otca, ale radšej zdevastovaný výraz v tvári Kalea (Shia LaBeouf) a zvyšok nech si dotvoria diváci v ich predstavivosti. (Real Tom Hardy)
  • Keď Ronnie (Aaron Yoo) navštívi Kalea (Shia LaBeouf) (23. minúta), prinesie mu ako darček fľašku makadamových orieškov. Režisér D.J. Caruso prišiel s týmto nápadom na poslednú chvíľu pred natáčaním scény. (Real Tom Hardy)
  • Ronnieho (Aaron Yoo) hláška zo 45. minúty "My dad likes this song, by the way," nebola v scenári a bola pridaná v postprodukcii. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (viac)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Reklama

Reklama