Reklama

Reklama

Transformers

  • USA Transformers
Trailer 3
USA, 2007, 144 min (Alternatívna 138 min)

Obsahy(1)

Vo vesmíre okolo nás zúri vojna dvoch vyspelých mimozemských civilizácii - dobrých Autobotov a zlých Decepticonov. Doposiaľ sa nám vyhýbali, ale keď títo vyspelí mechanoidi objavia na Zemi zdroj energie, ktorého ovládnutie môže jednej či druhej strane priniesť konečné víťazstvo, naša planéta sa premení na peklo! Ich inváziu ako prvý spozoruje tínedžer Sam Witwicky (Shia LaBeouf), ktorého doposiaľ trápila len škola, absencia poriadneho auta a krásna slečna menom Mikaela (Megan Fox). Teraz má však o jeden problém navyše: je to totiž práve on, kto nevedomky ukrýva kľúč k životne dôležitému energetickému zdroju, a preto má nárok na prvé miesto v zozname ohrozených druhov! Hneď za ním však na ňom figuruje zvyšok našej civilizácie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (2 131)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Transformers, aneb jak klasický outsider pomocí obrovských hraček z vesmíru sbalil kočku, se kterou bude ještě několik let trpět předčasnou ejakulací. Shia LaBeouf tady předvádí komická čísla, vystižená jak z jiného filmu, na pozadí patetických frází, před kterými bledne i Emmerich, které pronášejí roboti a jež naprosto nemůžou padnout na úrodnou půdu. Megan Fox by člověk sledoval (svlékal) pohledem raději, než ty hory železa, ale i ona v těch všech řečech odnikud nikam "zdatně" sekunduje. A Michael Bay se opakuje, opakuje, opakuje. Bublina roku. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Roberto Orci, Alex Kurtzman .. Od samého začátku pastva pro oči a uši. Každý, kdo si CHCE Transformers pořádně smyslově užít, ale neučinil tak v kině, nechť si při čtení těchto řádku několikrát pleskne. Audiovizuál je slastný, každý dolar rozpočtu našel své místo a výsledek jeho výši imo nakonec odpovídá. Zkrátka ILM svoji práci umí mistrovsky. Prvních 90 minut je skutečně skvělá jízda, která staví na neuvěřitelném množství humoru, odkazů a hlášek. Po tuto dobu má taktéž hlavní roli Shia, který je prostě neodolatelně excelentní. Přesně obsazené jsou i role vedlejší a ty malé výstupy Voighta, Torturra, rodičů a dalších zaručeně potěší. O Megan Fox jako herečce nemá cenu mluvit, ta spadá jen pod již zmíněný vizuál. Ovšem jakmile se děj přesune do přehrady, film opustí humor, doposud stoprocentní dojem se rázem ztrácí a nastupuje zdlouhavé obhajování nesmyslů souvisejících s dějem a vše je gradováno závěrečnou akční mletou u které jsem se .. nudil! To je možná trochu silné, takže koriguji na nebavil dle nasazeného standardu. Opravdu. Její nepřehlednost, roztřesenost a zejména styl boje robotů (očekával jsem, že ultramoderní válečníci po sobě budou střílet s také ničit se svým mocným zbraňovým arzenálem a ne jen přes vypálenou munici trapně skákat a dávat si převážně ručně do držky s pomocí bodných zbraní - to je středověk a ne boj 21. století) mi nechutnala. Tady to chtělo buď větší míru komornosti nebo naopak mnohem větší vřavu odpovídající pradávné válce robotizovaných civilizací, což pár jedinců není. Doufám, že plánovaný další díl(y) dostane opravdu štědrý rozpočet a akce tak dozná patřičných rozměrů. Třeba tím Bay příště vyrovná svůj dosud nepřekonatelný Armageddon:o) I když je nám totiž během filmu trapně podsouváno, že "tohle je stokrát lepší", není to pravda! Bla, bla, bla, hlavně že to nese, že?:/ __ 75%. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

"Město je 22 mil odtud, dovedeme je tam." Že je něco natočené s nadsázkou a čistě pro zábavu ještě neomlouvá imbecilitu scénáře, který mi přivádí na mysl otázku, jež je názvem jedné současné soutěže TV Nova. Je Bay chytřejší než páťák? Je. S odřenýma ušima. Humor a nadsázku bych bral, ale tenhle sled infantilních vtipů, bez smyslu pro načasování, opravdu může připadat vtipný jen páťákům (a to bych je nerad urazil). Např. ten minirobot jako by trapností z oka vypadl Jar Jarovi. Postavy bez charizmatu, hrdinný ministr obrany se sám chopí brokovnice, nevím co všichni žerou na Shiovi (a koneckonců i Megan) - prostě teenager co se hodí někam do Prciček. Akce tedy rozhodně nijak dech beroucí není a postrádá většinou hlavu i patu, jediná slušná je snad ta v poušti (i když i tam škorpion pálí raketu za raketou bez viditelného úspěchu, btw kde transformeři vlastně berou munici). Celkový dojem takový Můj auťák Transformer. Skvěle naanimované transformace mi ke spokojenosti rozhodně nestačí. Ale nebyl to zas tak zahozenej čas, na eskalátoru jsem pak našel dvoukorunu. Že bych byl na to starej? Ale hovno, pohádky mám rád. :)) ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je obrovský. Vše je v něm obrovské, krásné a uhlazené. Roboti jsou vzhledem dokonalý, jejich transformace je z říše snů a nebojí bojovat kdekoliv na světě. Aby se divák necítil tak sám, je mu darován Shia LeBeouf a krásná Megan Fox (další film, v kterém je u žen hlavní vzhled, tleskám ti Michaele:)). Shia LeBeouf má tak dokonale napsanou roli, že ho nejde nemilovat za jeho grimasy a hlášky. Megan Fox je nádherná a příjemně doplňuje Shia. Její tělo je pro mě dokonalejší než těla všech robotů dohromady... Oba jsou však jen "hmyzem" v souboji dvou velkých nepřátel, Autobots a Deceptions. Opravdu monstrózní roboti, jedni v podobě různých automobilů a druzí v podobě většinou vojenských strojů, předvádí souboje, které tu ještě nebyli a ničí všechny rádoby úžasné triky a souboje, co tu byli předtím. Každá akce je svým způsobem jedinečná a úchvatná. Hudba (hlavně ta orchestrální) je výborná a jemně tiché chorály úžasně podbarvují hlavně začátek. Postupně se vytrácí a zbytečně jsou nahrazovány tvrdou muzikou, která pro mě není zrovna vrcholem extáze. Triky jsou jiná kategorie než všechno ostatní a prohlášení o 150 milionech chápu jako velký vtip. Všechny triky jsou úžasné a jejich strašně moc. Celé je to pochopitelně pod taktovkou Michaela Baye akční, agresivní, barevné, zpomalené a mnoho dalšího. Všechny jeho oblíbené kamerové triky jsou použity a obyčejné zpomalení považoval za nejúžasnější trik hned v několika scénách. Na druhou stranu, ale musím říct, že film má dvě výrazné slabiny. Děj nechám stranou, protože o ten tu opravdu nejde a za slabinu ho tudíž nepovažuji. První slabinou je humor. Je úžasné sledovat akční nářez, plný robotů, kteří jsou úchvatní. Tolik skvělé není následující oddechová pasáž, která pravidelně následuje po boji, v které je vše odlehčeno až parodováno. Transformers jsou z části rozhodně úžasným akčním filmem, ale bohužel i chvílemi se sebeparodující komedií, která nechce být vážná (že by od Ostrova Michael změnil názor?). Např. když Frenzy se snaží na palubě Air Force One dostat super tajné materiály, jeho plížení je pro mě vrchol trapnosti a snahy pobavit. Druhou slabinou je Michael Bay sám. Je to smutné, že to říkám jako milovník jeho akčních filmů, ale jeho styl některé akční scény doslova kazí a občas statický pohled bez rychlého střihu by udělal zázraky. Chvílemi jsem litoval, že se Steven Spielberg nechopil otěží. Neriskuje tolik v agresivních akčních scénách, ale má větší cit pro plynulost filmu a jeho akční scény by si člověk doslova užil a nebloudil by v nich. Transformers jsou oddychová zábava, která to v některých okamžicích přehání se svou vtipností, ale nahrazuje akčními scénami, které I přes chaotické natočení nenachází konkurenci. Ve zkratce: Optimus má dokonalý hlas, Decepticons jsou hezčí a větší, Ironhide se moc nepředvedl, Starscream je nejlepší (jeho One man show s letkou americké armády je ukázka geniality), vtípek s Armagedonem není nic moc:) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

„Tento film je veľký návrat blockbastrového machra akým je Michael Bay. Práve on zatienil celú plejádu letnej popcornovej nádielky a za sebou nechal svojou už tradičnou bombastickosťou zaručené hity ako sú Piráti Karibiku 3 či Spider-man 3.“ _Na tomto dlho očakávanom projekte sa podielal režisér prezentujúci miestami až zbesilú akciu, či strih ale jeho prvoradou doménou sú vizuálne pekné spomaľovačky, otáčajúce sa okolo osi hlavných protagonistov. Jeho hlavnou predajnou značkou je precízne vyladený vizuál, ten o kom sú tieto slová, nie je nikto menší než megaloman Michael Bay. Na začiatok treba spomenúť že dušu a teda život dali robotom trikové štúdia Georga Lucasa ILM, čo je už dlhodobá špička na poli trikovom a pokiaľ zas nezatrucujú akademici, mali by sa na ich hlavy zosypať aj nejaké ocenenia. Ale opak sa stal pravdou a kto sleduje udeľovanie cien dobre vie aká tuctová báchorka za špeciálne efekty získala cenu. O čom vlastne je tento film, samozrejme že nejedná sa tu o nič jednoduchšie a dookola omieľané než o súboji dobra zo zlom. Aj keď príčinu sporu v tomto príbehu nezosnovali zrovna ľudia ale roboti z ďalekého vesmíru. Prvotný vznik tohto mýtusu začal už začiatkom 80.rokov keď Japonská firma Takara uviedla na trh hračky robotov Transformérov, maskujúcich sa do rôznych aut či dokonca do pištole ako to bolo v počiatočnom prípade u Megatrona. Samozrejme že Američania vtedy hneď zareagovali a pustili sa po úspechu hračiek do kreslenej seriálovej tvorby, kde vytvorili charaktery robotickým postavám a rozdelili ich do dvoch skupín, dobrá dostala názov Autoboti a zlá Decepticoni. A teda aká zmena nastala u hraného filmu oproti koncepcii kresleného originálu? V podstate žiadna. Film sa na nič nehrá a je len doslova dokonalý prepis rozprávky. Takže netreba si lámať hlavu nad tým že záverečný súboj robotov sa odohráva v zaľudnenom meste, lebo kde inde by sa dalo viac zničiť, zdevastovať, mohutnými výbuchmi odpaľovať múry či cesty,... a tak ide tu hlavne o efekt. Aj keď po pravde čakal som o niečo inteligentnejší príbeh a nie len plytkú dosť naťahovanú báchorku. Takže príbehovo to je fakt dosť spackané a minimálne dobrá pol hodinka, by sa dala s filmu vystrihnúť aby to mohla byť ešte väčšia jazda, než v tejto podobe je. Ale čo tento film zachraňuje pred skĺznutím do zbytočnej tuctovej popcornovej zábavky: V prvej polovici filmu sú to hlavne vydarené vtípky okolo postavy Sama Witwicky, čo ma teda prekvapilo lebo takto som sa nikdy nedokázal zabaviť pri takomto druhu film. Nečakané schladenie nastane až príchodom tajnej organizácie S7 a teda nástupom postavy agenta Simmonsa(John Torturro) na pľac. Ten sa snaží byť až moc komický ale je to moc na silu a tak stred filmu stráca podstatu a je len zbytočne zdĺhavým prednesom deja, čo nemá takmer žiadne grády. Zmena príde až príchodom záveru filmu, tam nás akcia opäť pritláča do kresla. Takže strhujúca jazda nastane až po opustení deja z vodnej nádrže, akčné burácanie odštartuje diaľničná devastácia vozovky a aut pri súperení robotov, či následne už spomínaného mesta a práve tam je už badať také vybláznenie sa tvorcov a technikov od špeciálnych efektov. _„Najsilnejší zážitok prichádza hneď na začiatku filmu, keď na vojenskú základňu pristáva neidentifikovaná helikoptéra, po pristaní rázom zasekne vrtuľu, zloží ju do šíku a rozhýbe sa v nej stovka častíc aby znej vznikol robot spustiaci na udivených vojakov palebné peklo.“ _Herecké obsadenie bolo zamerané hlavne na neznáme tváre ako herec Shia LaBeouf v úlohe spočiatku ustráchaného Sama Witwicky, čo má za úlohu pomôcť robotom nájsť stratenú kocku ako zdroj energie a je badateľné že pred týmto hercom sa črtá veľká budúcnosť minimálne v komerčných filmoch, najbližšie nás môže prekvapiť v očakávanom projekte Indiana Jones 4. Na strunu sympatie tu je určená pre tých čo im ladí tmavšia pleť pokožky Megan Fox a samozrejme tu nechýba aj pekná inteligentná blondínka v podobe Rachael Taylor, zaujímavú úlohu si tu strihol v podobe ministra obrany Jon Voight a ten do svojej postavy dal viac než by si takýto druh filmu zaslúžil, neskĺzol vo svojom prejave do žiadnych zbytočných banalitiek. Hlasy robotom prepožičali Peter Cullen ako Optimus Prime, pre neho to je už od samotnej kreslenej podstaty stálica a tento robot vždy mal prepožičaný jeho hlas a pre Megatrona bol vybraní „matrixovský Agent Smith“Hugo Weaving. _Hudba na tomto poste ostal Bayom overení s predchodzieho projektu Steve Jablonsky a ten len potvrdzuje, že je momentálne špičkou vo svojom obore. Aj keď by sa našlo veľa vítiek voči hudbe, lebo to čo nám ponúkne pri niektorých scénkach, teda určité chytľavé motívy už zazneli pri filmoch ako Armageddon či Batman začína, veru nestačí len mierne zmeniť hudobné nástroje, čo hrajú už overené pasáže, je to potom aj tak dosť priehľadné. Trošku ma zamrazilo že aj ústredni robotický motív je ukradnutý, aj keď z dosť starého politického filmu Bez východiska s Kevinom Costnerom. A treba spomenúť že pri akčných pasážach hudba dosť často zanikala do pozadia, takže v tomto ohľade to bol menší priestrel, lebo nebolo tak doladené aby prezentovaná scénka mala aj silnejšie hudobné doznenie. _Kamera tak tento post obsadil Mitchell Amundsen a vystriedal tak z minulého projektu osvedčeného Maura Fiore, ktorý bol prevelení na najočakávanejší projekt posledných rokov, čo je nič menšie než Cameronov Avatar. Amundsen mal doteraz väčšinou skúsenosti ako asistent kamery u známych filmov z poslednej doby ako Mission:Impossible III či dokonca Bournov mýtus a treba zdôrazniť že v prípade hlavného kameramana si počínal nadmieru dobre, priniesol veľa strhujúcich momentiek a dodržal zaužívaní Bayov štandart. ║Rozpočet $150miliónovTržby USA $319,246,193Tržby Celosvetovo $709,709,780║ K tržbám ešte asi toľko, že na prekvapenie sa tento film viac uchytil na Ázijskom trhu než na našom Európskom, kde ostali tržby asi miernym sklamaním, hlavne na územiach Francúzska($17,020,320) či Nemecka($14,072,481), kdež to v takej Južnej Kórei($50,249,999) zarobil hneď po USA druhú najvyššiu tržbu, a milým prekvapením bola hlavne priemyselne napredujúca Čína($37,610,000). ▐ Tržby od roku 2009 za predaj Blu-ray v USA $8,133,515 //počet predaných kusov 399,337Tržby za predaj DVD v USA $295,452,316 //počet predaných kusov 16,317,380/videl v kine 5x: 90%/ () (menej) (viac)

Galéria (207)

Zaujímavosti (158)

  • Začátek filmu se odehrává v Kataru, kde jsou vidět vysoké hory. V Kataru má však nejvyšší bod ve skutečnosti jen 295 m n. m. (GreatestFan)

Súvisiace novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (viac)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (viac)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (viac)

Studio Paramount upouští od blockbusterů

Studio Paramount upouští od blockbusterů

12.09.2021

Studio Paramount v příštích letech čekají velké změny. Současný šéf Jim Gianopulous odchází a místo něj přijde Brian Robbins z americké kabelové stanice Nickelodeon. Nový ředitel studia pak nejenže… (viac)

Reklama

Reklama