Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posvätné siene Prírodovedného múzea sú plné tých najúžasnejších exponátov – divoko vyzerajúcich prehistorických tvorov, neľútostných starovekých bojovníkov, dávno vyhynutých kmeňov, afrických zvierat a legendárnych historických hrdinov – tí všetci tu nepohnute stoja, zmrazení v čase. Alebo nie? Larry Daley (Ben Stiller) je skrachovaný rojko, ktorý so svojimi vynaliezavými nápadmi nikdy nenašiel príliš veľké uplatnenie – pod tlakom nepriaznivých okolností začne hľadať celkom obyčajné zamestnanie. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Počkať však, čo je to za šramot? Larry s nemým úžasom sleduje, ako sa prehistorické zvieratá a slávne historické postavy jedna za druhou prebúdzajú k životu. Po mramorových chodbách sa preháňajú Tyrannosaurus Rex, Hun Attila (Patrick Gallagher) a Krisštof Columbus (Pierfrancesco Favino) medzi krehkými expozíciami korzujú levy s opicami a Larry sa márne snaží získať nad týmto zmätkom kontrolu. Keď sa ocitne na samom dne svojich duševných síl, osloví Teddyho Roosvelta (Robin Williams), jedného z najslávnejších amerických prezidentov v histórii, aby mu pomohol aspoň prežiť noc. Rastúca obava, že príde aj o túto prácu a znovu sklame svojho syna Nicka, ho prinúti k neskutočnému boju o záchranu múzea, v ktorom sa konečne môže stať tým smelým a neohrozeným otcom, akým chcel vždy byť. Veľký okamih, na ktorý čakal celú večnosť, práve nastal... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (597)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Dávam veľmi dobré priam skvelé a vynikajúce tri hviezdičky, pretože odhliadnuc od klasicky amerického a očakávaného záveru plného hrdinstva, odvahy, lásky a nápravy zla (celá tá epizóda s krádežou je skrátka hollywoodsky konštrukt, aby sa mohli deklamovať základné pravdy, mne osobne by táto časť vo filme vôbec nechýbala) sa jedná o kráľovskú zábavu. Smial som sa, drvivá väčšina gagov, skečov a vtipov ma dokázala pobaviť, téma oživeného múzea bola pomerne plnohodnotne využitá a dokonca prekvapivo aj vôbec-nie-zle zrežírovaná. "Look, Dumb-Dumb, tihs is Hun-Hun, you better Run-Run!" Jedna veľká smršť bláznivých a naozaj podarených fórov. To je na noci v múzeu najväčši ťažisko, stabilné a pevné jadro a to, čo stojí za pozornosť. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Největší problém filmu vidím v určité rozpolcenosti a nevyhraněnosti fikčního světa (fantazijní svět muzea vs. reálný svět). Příběh je v kontextu celého filmu ukotven spíše v realitě a do světa muzejního a jeho předepsaných zákonitostí jakoby jen nakukuje, což je podle mě velká škoda. Navíc název filmu odkazuje k jedné dané noci, ve skutečnosti se ale odehrává během několika dní (nocí). Tvůrčí a herecký potenciál je bohužel téměř nevyužit (Ricky Gervais, Robin Williams, Carla Gugino) až na několik málo kladných momentů či přímo postav (Steve Coogan a Owen Wilson). Mohla přitom vzniknout inteligentní komedie oscilující mezi mnoha žánry v závislosti na muzejním oddělení a postavách, které v daném oddělení přebývají. Výsledkem je "pouze" komerční konzumní popcornový produkt pro masy s mnohamilionovým výdělkem, takže celkově vzato účel splněn beze zbytku. ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Výborná oddechovka! Bezprostřední snímek, kde diváka pobaví nejen výkon Bena Stillera (než jsem jej viděl v tomto filmu, tak jsem jej neuznával) a jeho dialogy s opicí, prezidentem či hlavou z Velikončních ostrovů, ale také samotná ústřední myšlenka - vše v muzeu ožívá! Já jsem se skutečně bavil.. :) Čeho jste si možná nevšimli: A) Když se Larry hlásí v muzeu o práci, má na sobě bundu. Když ale přijde za Cecilem, tak má oblečené hnědé sako...To se stihl převléct? B) Když Tyranosaurus Rex poprvé ožije, rozbije ocasem stolek, za kterým sedává Rebeca. V dalším záběru, když Larry dinosaura uklidňuje, je stolek v pořádku! C) Ještě k Rexovi - když se pozorně podíváte, tak je vidět, že mu žádné žebro nechybí, i když "je" jedno přivázané k autíčku... :) ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Zhruba 2,5. je to takové jako jídlo od McDonalda - lehce se jí, rychle stráví, nic vám nepřinese. Už úvodní nelogičnosti naštvou (když Rexík zničí recepční stůl, jak to, že ten je pak celý?), pokus o dojímání diváků přes vztah otec loser a syn už štvou, a těch skutečně pár povedených fórů ve filmu (ano, s Attilou a něco málo s Owenem) nezachrání jinak zajímavý nápad, ale pitomě podaný. ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Velkodušně infantilní, přímočaré a truhlíkovské, ale takovým tím milým a neškodným způsobem, co si ani na nic megaextraultraskvělého nehraje. Hlava z toho nebolí, do týdne a bez následků vyšumí jakékoliv případné rozpaky + Silvestri se navíc postaral o docela fajn hudbu, ač se tedy povážlivě naklání k rodu průměrnějších prací. Tak proč ne, že? ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Původně se mělo natáčet v Montrealu, ale kvůli Benu Stillerovi (Larry Daley) se štáb přesunul do jeho oblíbeného Vancouveru. Natáčelo se od 30. ledna do července 2008. (don corleone)

Súvisiace novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (viac)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (viac)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (viac)

Reklama

Reklama