Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

Terva 

všetky recenzie používateľa

Nejen, že mě zaujala ta " jednobarevná " kamerová scenérie ( Daniel C. Pearl ) ale ozvučení a hudba ( Jonathan Elias ) jsou skoro dokonalé. Neustále je něco v pozadí slyšet a film nemá hluchá místa. Dějově je to masakr, ale to se dalo očekávat. 600 let před Kristem nebyl život žádná slast. S příchodem chlapce se jménem Stín ( Karl Urban ) začalo to správné vzrůšo a vše vyvrcholilo o patnáct let později. Připravte se na masakr. CITÁT : Matko !!!! Honička na saních byla povedená. V srdci člověka se rvou dva vlci. Jeden je láska a druhý nenávist....zvítězí ten, kterého víc sytíš... Bez lásky by to ale nebylo ono. Podvodní scéna s Vykladačem a souboj na skále stojí za vidění. ...duch proroctví obešel kruh.... Dračí lidé = Vikingové. ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Hodně oldshoolově pojatá akční podívaná snažící se znovu nalézt zaprášenou cestu Barbara Conana. Něco tak drsného a fyzického v našich kinech už dlouho nebylo a musím říct, že v době, kdy se žádné fantasy neobejde bez mluvícího bobra a dokonce i John McClane přestal kouřit a nadávat, na mě Cesta bojovníka zapůsobila jako polití živou vodou. Je to úplné pohlazení po duši, když vidíte, že se konečně chápe meče někdo jiný než rozevlátý puberťák a nebojí se jím pořádně zaťat do protivníka, takže krev cáká na všechny strany a usekané hlavy se po tuctech kutálí dolů z kopce. Samozřejmě, Urban není Schwarzenegger, Nispel není Millius a scény jako když se Ghost nahání s Vikingama na saních působí docela blbě, ale jinak se všichni snaží seč můžou, máchání mečem se obešlo bez Hong Kongské choreorafie, takže působí konečně zase věrohodně, vikingové (btw. ve skvělém podání starých harcovníků jakými jsou Clancy Brown a Ralf Moeller) jsou hodně vystylovaní a dostatečně děsiví a film neztrácí tempo ani když se zrovna nikdo s nikým nekosí. Autoři se do toho zkrátka pustili s chutí a patří jim můj dík, že se konečně pokusili zalepit tu obrovskou díru, která si v tomhle žánru už tak dlouho o zalepení žádala. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $10,232,081Tržby Celosvetovo $30,822,861Tržby za predaj DVD v USA $27,356,328 //počet predaných kusov 1,604,034║ Marcus Nispel sa v jeho plnej neschopnosti vyprávať príbeh, ktorý tento film takmer ani nemá, úplne stratil v pasívnej nevýraznosti scén, kde ani tie bojové súboje nič moc nedajú. Doslova dej príde ako šablónový vícuc z Barbara Conana. /25%/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má celkom dobrý príbeh o mladom vikingovi, ktorý bol zachránený indiánskou ženou a tak bol prijatý nielen do jej rodiny, ale aj dediny, kde si dobre žil až do dospelosti, ale potom sa na pobreží opäť objavia vikingovia, ktorí chcú vyvražiť pôvodné obyvateľstvo. A tak im musí čeliť, aby ochránil čo najviac zo svojich priateľov. Spracovanie nie je zlé, ale sklamalo ma. Spočiatku je všetko bez problémov, život v mieri je podaný dobre a oboznámi so všetkým dôležitým, páči sa mi aj nástup vikingov a ich počiatočné akcie, ale potom už čím film trvá dlhšie, tak sa jeho úroveň znižuje, viac priestoru dostanú vikingovia, ktorí sa práve viac hodili na zlo, pred ktorým treba uniknúť a nie tak, ako je to časom podané tu a tak môj záujem o dej stále upadal a na konci mi už bolo úplne jedno, čo sa práve deje. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale dalo sa z toho získať aj viac. Oceňujem, že jej veľký podiel predstavujú rôzne likvidačné scény, kde sa hlavný hrdina nečakane objaví a zabije protivníka nejakým drsným spôsobom, ale nepáči sa mi strih a uhly kamery, síce nie je problém vedieť, akým spôsobom bol práve niekto usmrtený, ale takto to nie je až také dobré, ako to s ľahkosťou mohlo byť. A tie rôzne väčšie situácie, ktoré sa nájdu hlavne v druhej polovici sú síce tiež obsahovo zaujímavé, poteší hlavne privezovanie sa vikingov o seba, čo prinesie niekoľko potenciálne dobrých momentov, ale podanie ma sklamalo, tieto scény pôsobia dosť nezáživne. Herecké obsadenie je celkom slušné, Karl Urban sa do hlavnej úlohy hodí, poteší aj Russell Means, Moon Bloodgood a ani záporáci nie sú zlí. Réžia a technická stránka mohli byť určite aj lepšie, hlavne by som skôr ocenil klasický prístup, ako tento prakticky až komiksový, film je zbytočne moc tmavý a nemám rád, keď sa film odohráva v exteriéroch a pôsobí takto komorne. Škoda, potenciál bol veľký, ale využitý bol len priemerne, na jedno pozretie to stačí, ale potom je to už len nuda. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 57%. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tak Vikingové to nejsou ani omylem, co si (ne)budeme nalhávat, ale klidně z toho mohla být vcelku slušná podívaná. Násilí, brutality, mordů, pastí tu bylo požehnaně, sekalo se kde co (hlavy, ruky), vydloubli oči, upalovalo se zaživa – jenže ten kdo měl na starosti kameru a střih – ten by zasloužil nakopat do koulí a zmrskat do bezvědomí. Tak špatně odvedenou práci jsem už dlouho neviděl a ovlivnilo to kvalitu celého filmu – a to myslím, že jsem měl k dispozici vcelku slušnou verzi - žádný xvid a podobné sračky… Karl Urban se snažil, co mohl a co mu scénář dovolil, Moon Bloodgood je pěkná ženská, Vikingové vypadali pěkně drsně, ale neschopnost tvůrců z toho udělala film na hranici průměru a podprůměru. Bohužel. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama