Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

(seriál)
  • Česko Ewan McGregor: Na mašině kolem světa (viac)

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(viac)

Recenzie (154)

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

tak toto som hltal jednym dychom. NIe som sice fanusik motoriek - o ne tu ani nejde :)) , ale tie ich dobrodruzstva, zazitky, situacie....no najlepsie bolo Mongolsko. Len skoda ze zo Slovenska tam bol ukazany malilinky kusocek aj to v dynamicky sa pohybujucej kamery. Ti dvaja boli uchvatni, a cely serial kvalitne spraveny. Vzdy si ho pozriem. Vzdy. Vdaka discovery. ()

Pedro Morales 

všetky recenzie používateľa

Od té doby, co jsem to viděl, si chci koupit motorku a s nejlepším kámošem objet svět. Jasně, vždycky když dokoukám kterejkoliv díl Hvězdných válek, tak chci být Jedi a po Kokosech na sněhu jsem zase chtěl být černej bobista, ale to mě po chvíli pokaždé přejde. Jenže sen koupit si motorku a objet na ní svět se mě drží už pěkně dlouho. A jen díky Ewanu McGregorovi a Charlie Boormanovi. Dík chlapi, jste frajeři. ()

Reklama

Yoss 

všetky recenzie používateľa

Chlapci či muži si splnili sen a vyšli do sveta na motorkách. Aspoň spoznali, ako to funguje v Čechách, na Slovensku, Ukrajine, Rusku či Aljaške. Zo Slovenska okrem Bojnického zámku veľa nečakajte, v bonusoch bola večera asi u slovenskej rodiny, celkom sranda, akurát som si nebol istý, či potom navštívili Spišskú Kapitulu alebo to bolo úplne inde. Celkom som na dobrodružnom výlete týchto dvoch týpkoch zabavil, najmä pri pomyslení, že presne v roku 2004 som bol na Aljaške tiež :-) Svoj príchod k nám dobre utajili, pretože si nepamätám, žeby niekto komentoval a písal o ich výlete aj u nás. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Přesně tenhle typ dokumentů a cest mně ohromně baví a od tohoto seriálu jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Snad jen ten materiál z příprav na cestu mohl být trochu kratší, ale jinak to byla fakt parádní podívaná, například Praha a kostnice v Sedlci a Cesta kostí. Ewan McGregor je navíc ohromný sympaťák, což se všeobecně ví, ale jeho kamarád Charley Boorman je sympaťák taky, takže bylo to sledování hned o něco záživnější. Navíc je to skvěle sestříhané a těm zajímavějším úsekům se vždy věnuje více času, takže se to taky cení. Na druhou stranu ale musím říct, že Trabantí výlety nebo speciály Top Gearu mně baví mnohem více, ale tenhle seriál je ve svém "oboru" taky hodně vysoko. Tohle rozhodně doporučuji, a to nejen nadšencům. 80%. ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

"Tu je veľký problém mafia. Veľa mafie." – "V podstate hovoril, že vás tu najprv zastrelia, a potom okradnú." Ewan McGregor mi so svojím moralizovaním občas liezol na nervy, ale aj napriek tomu musím uznať, že asi nejak takto som si predstavoval "dokument" o ceste okolo sveta. Kto má rád motorky, určite chápe. Mne to teda sadlo, a dosť. Najviac sa mi páčil druhý diel, konkrétne ubytovanie u "predajcu elektroniky" Igora na Ukrajine. V jednej ruke gitara, v druhej Kalašnikov... :D ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (15)

  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama