Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dostáváme se do roku 1935. Do skrýše Strážců slov, kde dnes žijí bratři, jsou přiděleni Peter a James – Peter chce žít život plný dobrodružství a James je poněkud přízemní. Jednoho dne k nim zavítá lovkyně démonů Dorotka, která ulovila zlou čarodějnici a chce od mužů pomoc – neví co by na čarodějnici zabralo. Vše se zvrtne poté, co čarodějnice ovládne Petera, který chce zabít Jamese i Dorotku. James Petera zdrží a Dorotce se podaří uniknout. Vracíme se do současnosti – Bratři našli ve skrýši superpočítač, který by mohl určit polohu všech padlých andělů na Zemi. Bratři zavolají na pomoc Charlie, která to s počítači umí. Jenže při opravě omylem (nevědomky) vylijí tekutinu, ze která vytvoří podivné cosi na stěně. Bratři odtamtud vysvobodí Dorotku, která jim řekne o té čarodějnici. Jenže čarodějnice byla s Dorotkou zavřena také a jí se podařilo utéct. Bratři ji musí zastavit dříve, než získá co chce. (Varan)

(viac)

Zaujímavosti (21)

  • Charlie (Felicia Day) je tá, ktorá hovorí "Zachraňovať ľudí, loviť veci, rodinný biznis." (Pat.Ko)
  • Na začiatku epizódy sa odkazuje na Frankove dieťa. "The Wizard of Oz" napísal L. Frank Baum. (Pat.Ko)
  • Keď príde Charlie (Felicia Day), pýta sa, kde je ich Commodore 64. Commodore 64 bol skorý, ľahko programovateľný osobný počítač predstavený spoločnosťou Commodore Business Machines v roku 1982. (Pat.Ko)
  • Táto epizóda je verná pôvodným knihám o Zemi Oz, ktoré boli oveľa brutálnejšie v porovnaní s tým, čo zobrazil film Čarodejník z krajiny Oz(1939). L. Frank Baum napísal mnoho rôznych kníh o Zemi Oz, ktoré ukazovali mnohé rôzne aspekty tohto sveta. Pokračujúci boj, ktorý sa odohráva vo svete Supernatural, je podobný boju, ktorý sa deje v krajine Oz. (Pat.Ko)
  • Na počítači Charlie (Felicia Day) je vidieť niekoľko odkazov na predchádzajúce epizódy: na uzamknutej obrazovke má mapu fiktívnej krajiny Moondoor z epizódy LARP and the Real Girl, potom počítač odomkne tým, že na obrazovke nakreslí písmeno "H", možno narážka na jej lásku k Hermione z knižnej série "Harry Potter", čo bolo odhalené v epizóde The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo. Je tu tiež ikona pre aplikáciu s logom seriálu - čo by sa mohlo považovať za "narušenie štvrtej steny" a vtipný detail, ale tiež by mohla odkazovať na knihy "Supernatural" v rámci seriálu, ktoré napísal Chuck Shirley pod pseudonymom Carver Edlund. Už predtým povedala, že knihy sú k dispozícii online a táto ikona by mohla byť zbierkou e-kníh; nie je to až taká nepravdepodobná myšlienka, keďže okamžite diskutujú o týchto knihách. (Pat.Ko)
  • Charlie (Felicia Day) spomína, že používateľka beckywinchester176 (odkaz na postavu Becky Rosen, ktorá bola krátko Becky Winchesterová, keď bola sa vydala za Sama {Jared Padalecki} v epizóde Season Seven, Time for a Wedding!) nahrala všetky nepublikované diela Supernatural na internet. Táto epizóda je 176. epizódou seriálu. (Pat.Ko)
  • Crowley (Mark Sheppard) nazýva Zlú čarodejnicu "Miss Defying Gravity". Toto je odkaz na broadwayský muzikál "Wicked", ktorý je prequelom k "The Wizard of Oz" a hovorí o tom, ako sa Elphaba (Zlá čarodejnica) stala zlou. Jedna z najznámejších piesní z muzikálu je "Defying Gravity", ktorú spieva Elphaba. (Pat.Ko)
  • Ak sú knihy "The Wizard of Oz" hlavnou inšpiráciou, potom by topánky mali byť strieborné namiesto červených. Vo filme boli zmenené iba kvôli tomu, aby využili výhody farebného filmu. (Pat.Ko)
  • Keď Charlie (Felicia Day) prvýkrát skúma starý počítač, zvolá "Sladká Ada Lovelace!" Ada Lovelace bola britská grófka a matematička zo začiatku 19. storočia, ktorá pracovala na prototype počítača, analytickom stroji, a je považovaná za prvú počítačovú programátorku. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama