Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(viac)

Recenzie (81)

Lima 

všetky recenzie používateľa

"A teď jí majznu krumpáčem do hlavy! A tomuhle zase přeříznu hlavu pilou!" Věřím, že se George Eastman, představitel krvežíznivé bestie asi hodně bavil při psaní scenáře a to co vyplodil a spolu s béčkařem D.Amatem natočil, je "čistokrevný" trash. Scenář a herecké výkony adekvátní, tedy obojí nula, napětí se nekoná a lekačky tady jaksi nefungují. Ovšem ve srovnání s ubožáckou "jedničkou" se tady žádná bezbřehá nuda nekoná, gore je tu častější a propracovanější a konec se docela povedl. D´Amato tedy překvapil, takže za tři*, což je na něho až moc :o) ()

DDT 

všetky recenzie používateľa

"Béčka" se vždycky dost špatně hodnotí. Tady bych snad jen vypíchnul ;-) tři věci - 1) vraždící monstrum je zřejmě dost sadisticky založeno, takže film není nic pro lidi se slabými žaludky, 2) nejděsivější (ale zřejmě jinak, než zamýšleli tvůrci) mi přišla hudba, kdy "dramaticky" sólující kytara mně skoro urvala :o) uši, 3) přímo vzorně režijně nezvládnutá finální honička, která film definitivně zařízne :-( a zvrhává do nechtěné komedie. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi páčila malá sílu v atmosfére opusteného ostrova ale od tohoto som už nič neočakával.Tento film sa od Damatovej tvorby líši,nieje až taký extravagantný aj keď gore tu je ale v prijateľnom stave ale čo som bol vážne prekvapený,že bol celkom bez erotiky.Herci boli keby som ich mal ohodnotiť od 1 do 10 tak im dávam nulu,fakt boli zlí.Príbeh zas nestal za veľa a da sa povedať,že tu ani nebol.Bol plný nedomyslených scén bez žiadnych extra napínavých scén a atmosféra tiež žiadna.Nič výnimočné a ani nič čo by som si dlhšie držal v hlave ako len jeden deň.Chcel som dať 3* ale za to dodrbané finále dávam 2*. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Brutálny gore kabaret, v ktorom sa všetko točí okolo prakticky nezničiteľného Gréka - Mikosa Stenopolisa v podaní obrovitého Georgea Eastmana, masakrujúceho všetkých, ktorí mu prídu pod ruku. Preto treba spojiť všetky sily, oslobodiť malé mestečko od krvilačného monštra a poslať ho späť do pekla, kam právom patrí. ### "Rosso sangue" býva označované ako sequel ku o rok staršiemu hororu Antropophagus, či veľmi okrajovo ako šiesty diel zombie série, t.j "Zombie 6: Monster Hunter" (výpis zombie série - viď komentár ku Zombi 2). Oba spomínané alternatívne názvy titulu "Rosso sangue" sa evidentne volili iba z marketingových dôvodov. Či už so samotným "ANTROPOPHAGUSom" má "Rosso sangue" spoločné asi iba hlavnú hereckú dvojmetrovú hviezdu Georgea Eastmana, jeho sklony ku kanibalizmu a samozrejme Joeovu réžiu; so sériou zombie zasa iba záverečné mátožné blúdenie a tápanie Eastmana po svojej vystrašenej obeti (zombie však on, ani nikto ostatní vo filme nie je!). V porovnaní s "ANTROPOPHAGUSom" sa predsa len nájde ešte jeden mostík, ktorý spojuje oba – a to, že si britskí cenzori všimli brutálnu stránku aj "Rosso sangue" a umiestnili ho tak rovnako ako "ANTROPOPHAGUSa" na zoznam "Video nasties". "Rosso sangue" síce v novembri roku 1982 vo Veľkej Británii vyšiel zásluhou distribučného štúdia "Medusa" ako Uncut (90 min.), o rok neskôr (august 1983) sa ale táto verzia pre distribúciu vrátane kino predstavení upravila, t.j. zredukovala o 2 minúty a 32 sekúnd na Cut (Rated: 18). Na zoznam tzv. “Video nasties“ bol film pridaný v novembri 1983. Na vydanie Uncut verzie si diváci v UK museli počkať až na rok 2017, kedy distribučné štúdio „88 Films“ vypúšťa na domácom trhu nezostrihanú blu-ray verziu označenú ako ABSURD. PS - V Amerike 30. júna 2009 vychádza Full Uncut verzia pod názvom "Horrible" (94 min.). ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Je to bezmála (pár měsíců) dvacet let, co jsem tento VHS kult viděl naposled. Již to, že mě tehdy neskutečně děsil a dodnes si z něj pamatuji spoustu zásadních scén (pečení v troubě, vypichování očí, napíchnutí na vstupní bránu) svědčí o tom, že to byl opravdu povedený kousek. Dnes jsem se k němu tedy z radostí po dvaceti letech vrátil. A? Sice to ztratilo to kouzlo třináctiletého natěšeného diváka, který podobných filmů ještě neviděl desítky, ale i tak to má po těch letech stále kouzlo a závěrečných 25-20 minut opravdu stojí za to. K tomu vynikající hudba a mrazivě děsivý nemluvný šílenec George Eastmana. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (6)

  • George Eastman, hlavná postava a scenárista filmu, v rozhovore spomenul, že režisér a producent Joe D´Amato chcel, aby film bol pokračovaním filmu Anthropophagus (1980), zatiaľ čo samotný Eastman bol proti. D'Amato ho potom iba požiadal, aby v ňom účinkoval, ale keď si Eastman prečítal pôvodný scenár, rozhodol sa ho sám prepísať „od nuly, aby film pripomínal skôr jeden z tých amerických hororov v štýle Halloweenu. (westerns)
  • Film bol v Spojenom kráľovstve do roku 1984 úplne zakázaný. V roku 2017 bol vydaný nezostrihaný na Bluray vo Veľkej Británii. (westerns)
  • Film byl umístěn v UK na počátku 80. let na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Film je v UK stále zakázán a téměř bez šance dostat se někdy na pulty dvd půjčoven či prodejen ... (Flipnic)

Reklama

Reklama