Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (95)

tron 

všetky recenzie používateľa

Moje detské spomienky na Leprechauna sú hmlisté. Spomínam si matne na horor o vraždiacom škriatkovi, ktorého zlikvidujete štvorlístkom. Išiel som naň v polovici 90. rokov do kina a po návrate domov som sa tak bál, že som najbližšie týždne behal po lúke a zúfalo hľadal štvorlístky (hrdinka ich šokujúco bežne nachádza behom dvojminútového hľadania, ale každý, kto už ich niekedy hľadal, vie, že sa to nezakladá na realite). Vraždiace scény sú nečakane drsné, poteší pohľad na začínajúcu Jennifer Aniston a na zamaskovaného Warwicka Davisa, ktorý si to tu značným spôsobom dáva. Ale chýbajúca logika to z pôvodne plánovaných 3* zráža na opatrnejšie dve (štvorlístok nefunguje, železné autíčko v rýchlosti 25 km/hod prevráti na strechu desaťkrát väčšiu dodávku, leprechaun nevypne elektriku, leprechaun sa nachádza v policajnom aute práve keď volá šerif...). Kino Považan NMnV 1993 ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

7/10 Tento film započal jednu skvelú hororovo komediálnu sériu. Už samotný prvý diel jasne ukázal, že o čom to bude a že to bude stáť za to. Autorom filmu je expert na komediálne béčka - Mark Jones (Rumpelskiltskin). Dej je síce plný klišé (čo vadí hlavne na konci v bezvýchodiskovej pasáži, keď je nám jasné, že Leprechaun nezabije žiadnu z hlavných postáv a mizne všetko napätie). Ale WARWICK DAVIS!!! Ten chlapík je absolútne cool. Svoju životnú rolu si užíva a je úplne bezkonkurenčne najlepším malým hercom všetkých čias. Zábava zaručená. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

No to vám byl teda film. Náhodou jsem viděl asi závěrečných 10 minut v televizi a doslova jsem "nestíhal", co všechno jsou Amíci schopni natočit. Pohled na mladičkou Aniston stál za to, skřet byl také slušný, no ale ten zbytek? Nedokážu si představit, o čem mohlo být předchozích 80 minut filmu, ale konec mi zcela stačil. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Můžu potvrdit, že když jsem před několika roky žil a pracoval v Irsku, tak jsem tam Leprechauna zaregistroval. Samozřejmě jen ve formě suvenýrů (ve formě figurek, nebo byl přimalovaný zelený skřítek na podkově pro štěstí i se čtyřlístkem). Co se však filmu týče, tak tato série se mi vyhýbala až do dnešního dne. O její existenci jsem sice věděl, ale zvýšenou pozornost jsem jí nevěnoval. Nicméně v rámci postupného „sjíždění“ známých i méně známých hororových sérií, jsem po ní nakonec přece jenom sáhl. Když už pro nic jiného, tak jsem chtěl vidět mladičkou a začínající Jennifer Aniston. No co si budeme nalhávat, zázraky se nekonali. Tahle hororová komedie je sice skutečně béčko jak vyšité, ale popravdě nic víc než průměr z toho režisér nevyždímal. Nevím, zřejmě to bylo určené pro mladší publikum (což sice vyvracejí ty vraždy), ale já bych rozhodně uvítal, kdyby to bylo víc krvavější a koneckonců i zábavnější. Jo pár vtipných momentů se tu najde, zvláště když skřítek pronásleduje své oběti na trojkolce, nebo kolečkových bruslích, nebo když si hraje s policajtem v lese na schovávanou. V těchto okamžicích jsem se skutečně bavil, ale problém nastal ve chvíli, kdy se mělo přitvrdit. No, lépe řečeno na frak dostala důvěryhodnost - kupříkladu při střelbě z brokovnice (kdy nezůstali žádné otvory po kulkách ani ve zdi, nábytku či samotném skřítkovi…). Podobných chyb a nedostatků tam byla celá řada. Leprechaun je tak v mých očích obyčejné průměrné béčko, které sice neurazí, ale ani moc nenadchne. Pár dobrých momentů tu je, člověk se občas i zasměje, ale jinak žádná sláva. 50% ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

Na moje milé prekvapenie celkom zábavná hororová chuťovka. Taká menej hrôzostrašná verzia vraždiacej hračky Chuckyho. Humor a horor 90-tych rokov mám rád, takže som ochotne prehryzol aj šialenosti typu Leprechaun na skateboarde. A navyše Jennifer je celkom kočka. A na to, že išlo o prvú úlohu, tak ju zvládla na jednotku. Možno keby sa neupísala nekonečnej tragédií typu Friends, bola by z nej dnes nadpriemerná herečka. A nie len pekná tvárička do bezduchých romantických výplodov. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (8)

  • První film produkční společnosti Trimark Pictures. (hladass)
  • Film šel do kin 1. ledna 1993, což z něj dělá první film roku 1993. (hladass)

Súvisiace novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (viac)

Reklama

Reklama