Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudobný farmársky chlapec Eragon nájde v Dračích horách čudesný modrý kameň. Najskôr ho chce iba speňažiť a zabezpečiť tak rodinu na nadchádzajúcu krutú zimu. Keď sa však z kameňa vykľuje dračie vajce a z neho neskôr dračie mláďa - Safira, uvedomí si, že stojí tvárou v tvár dobrodružstvu, ktoré siaha vysoko nad jeho možnosti. Dozvie sa totiž, že je súčasťou elitnej jednotky Dračích jazdcov. Jeho prostý život cez noc zanikne a on sa ocitne v novom, nebezpečnom svete intríg, kúziel a vojen. (TV JOJ)

(viac)

Galéria (65)

Súvisiace novinky

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (viac)

Dračí planeta Pern na filmových plátnech?

Dračí planeta Pern na filmových plátnech?

20.04.2011

Když se plive na Eragona, většinou se poukazuje na to, že jde o plagiát všeho možného, zejména pak knižní série Dragonriders of Pern spisovatelky Anne McCaffreyové. Inu, filmový Eragon propadl,… (viac)

Drak přichází... opět

Drak přichází... opět

16.08.2007

Neděste se, tahle novinka není o pokračování Eragona (studio 20th Century Fox o dvojce fantasy zmetku naštěstí mlčí). Je o novodobé verzi klasiky, která udělala z Bruce Leeho mezinárodní hvězdu a… (viac)

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (viac)

Reklama

Reklama