Reklama

Reklama

Keď tínedžer Loomis (Milo Ventimiglia) a jeho dvaja priatelia prídu za záhadných okolností – a navyše extrémne brutálnym spôsobom – o život, jeho sestra Emma (Lauren Lorbeck) nájde v jeho počítači mimoriadne realisticky pôsobiacu 3D-hru s titulom Stay Alive (Ostaň nažive). Keďže nechce mať vo svojom byte nič, čo by jej pripomínalo bratovu smrť, daruje hru jeho najlepšiemu kamarátovi Hutchovi (Jon Foster), ktorý zistí, že hra vychádza zo skutočného príbehu „Krvavej grófky“ (Maria Kalinina), šľachtičnej zo 17. storočia, ktorú príšerne mučili a nakoniec zavraždili – a ktorá sa potom ako duch, teda aspoň podľa legendy, nemenej krutým spôsobom pomstila svojim trýzniteľom! Netrvá dlho a Hutch a jeho priatelia hre úplne podľahnú temnému kúzlu hry, pretože každý z jej hrdinov vyzerá ako dokonalé virtuálne dvojča niekoho z nich! Čím ďalej sa v hre dostávajú, tým šokujúcejšie a jasnejšie je poznanie, že budú za svoju trúfalosť musieť zaplatiť privysokú cenu: „Krvavá grófka“ je im totiž v pätách a pokračuje vo svojej nemilosrdnej pomste! Keď zabije niektorú z postáv v hre, zomrie i hráč, ktorý k nej patrí, v reálnom svete – a navyše rovno brutálnym spôsobom! Priatelia umierajú jeden po druhom – a tým, čo sú zatiaľ nažive, pomaly dochádza čas... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tady to odnesla opět Bathoryovic Bětuše, kterou tentokráte poslali nejen za Atlantik pracovat jako plantážnici, ale rovnou i do videohry, skrze kterou řádila. Občas jsem měl doslova pekelnou potíž pochopit pravidla, kterých se americko-uherská hraběnka drží a podle kterých straší, což platí dvojnásob pro závěrečnou zúčtovačku, která probíhala naprosto bez ladu a skladu. Herci pochopitelně stáli za starou belu a jedinou osobu s talentem, Adama Goldberga, nechali pro jistotu odkrouhnout hned ze začátku, takže ani v tomhle směru Stay Alive nezabodovalo. Dá se vlastně říct, že jediným pozitivem je atmosférický začátek, což bylo poprvé a naposledy, kdy se o atmosféře dalo mluvit, a pak i další záběry ze hry, kterou bych si s chutí rád zapařil. Ale víc nic. 15% ()

Terter 

všetky recenzie používateľa

Další z řady filmů, který mě pobavil svou tupostí. Příběh o partě pařanů, kterým se do ruky dostane hra trochu více interaktivnější, než by oni sami chtěli, je zoufale předvídatelný a to, co divák ví po dvaceti minutách, pařánkům trvá hodinu a půl. To vše je vydatně podpořeno zoufalými hereckými nevýkony, díky čemuž jsem měl chuť všechny ty postavy vyzabíjet sám (tato antipatie téměř dosahovala mých antipatií vůči třem idiotským výletníkům v Blair Witch). Ta jedna hvězdička je za hororový úvod, který měl opravdu atmosféru, dokud se děj nepřepl na živé figury, a za smrt jedné z postav, u které jsem se málem udusil smíchem. ()

Reklama

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

za žiadnych okolností nepozerajte tento horor, lebo zomriete. od nudy a od toho, aké príšerné to je. prekračuje to už aj "zábavnej" príšernosti... kto dáva peniaze na také filmy? a kto vyrába také filmy?! čsfd by mala pre túto kategóriu dať kategóriu ešte horšiu ako odpad... čo je ale najvtipnejšie: amíci si k tomuto hororu požičali grófku alžbetu báthory a urobili z nej američanku... "the game played itself!"... stay away! ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Arogantní, směšná a naivní hororová břečka, ve které "hráči" nosí ohnuté kšilty, absolutně jim scházejí neurony, které se starají o logické uvažování a používají výhradně počítače od Alienware... jednoduše výsměch pro všechny - od hráčů, přes hororové fandy až po běžné diváky. Pokud nemáte vyloženě náladu se dobře pobavit nad neschopností tvůrců a zoufalou snahou natočit horor v mantinelech PG-13 ratingu, držte se od tohohle počinu dál a... zůstanete naživu. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem celkem překvapený. mě osobně se film docela líbil. Sice nejde o žádné veledílo, ale děj pěkně odsýpal a já se místy i dost pobavil. Hra vypadala sice zajímavěji než ostatní děj, ale já bych si jí z radostí zahrál. Herecké výkony jsou na průměrné úrovni stejně jako speciální efekty. Je to taková oddechovka, kterou si jednou za čas pustím rád znova. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčanie trvalo 25 dní. (m.a.t.o.)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 43. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama