Reklama

Reklama

Keď tínedžer Loomis (Milo Ventimiglia) a jeho dvaja priatelia prídu za záhadných okolností – a navyše extrémne brutálnym spôsobom – o život, jeho sestra Emma (Lauren Lorbeck) nájde v jeho počítači mimoriadne realisticky pôsobiacu 3D-hru s titulom Stay Alive (Ostaň nažive). Keďže nechce mať vo svojom byte nič, čo by jej pripomínalo bratovu smrť, daruje hru jeho najlepšiemu kamarátovi Hutchovi (Jon Foster), ktorý zistí, že hra vychádza zo skutočného príbehu „Krvavej grófky“ (Maria Kalinina), šľachtičnej zo 17. storočia, ktorú príšerne mučili a nakoniec zavraždili – a ktorá sa potom ako duch, teda aspoň podľa legendy, nemenej krutým spôsobom pomstila svojim trýzniteľom! Netrvá dlho a Hutch a jeho priatelia hre úplne podľahnú temnému kúzlu hry, pretože každý z jej hrdinov vyzerá ako dokonalé virtuálne dvojča niekoho z nich! Čím ďalej sa v hre dostávajú, tým šokujúcejšie a jasnejšie je poznanie, že budú za svoju trúfalosť musieť zaplatiť privysokú cenu: „Krvavá grófka“ je im totiž v pätách a pokračuje vo svojej nemilosrdnej pomste! Keď zabije niektorú z postáv v hre, zomrie i hráč, ktorý k nej patrí, v reálnom svete – a navyše rovno brutálnym spôsobom! Priatelia umierajú jeden po druhom – a tým, čo sú zatiaľ nažive, pomaly dochádza čas... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tady to odnesla opět Bathoryovic Bětuše, kterou tentokráte poslali nejen za Atlantik pracovat jako plantážnici, ale rovnou i do videohry, skrze kterou řádila. Občas jsem měl doslova pekelnou potíž pochopit pravidla, kterých se americko-uherská hraběnka drží a podle kterých straší, což platí dvojnásob pro závěrečnou zúčtovačku, která probíhala naprosto bez ladu a skladu. Herci pochopitelně stáli za starou belu a jedinou osobu s talentem, Adama Goldberga, nechali pro jistotu odkrouhnout hned ze začátku, takže ani v tomhle směru Stay Alive nezabodovalo. Dá se vlastně říct, že jediným pozitivem je atmosférický začátek, což bylo poprvé a naposledy, kdy se o atmosféře dalo mluvit, a pak i další záběry ze hry, kterou bych si s chutí rád zapařil. Ale víc nic. 15% ()

Terter 

všetky recenzie používateľa

Další z řady filmů, který mě pobavil svou tupostí. Příběh o partě pařanů, kterým se do ruky dostane hra trochu více interaktivnější, než by oni sami chtěli, je zoufale předvídatelný a to, co divák ví po dvaceti minutách, pařánkům trvá hodinu a půl. To vše je vydatně podpořeno zoufalými hereckými nevýkony, díky čemuž jsem měl chuť všechny ty postavy vyzabíjet sám (tato antipatie téměř dosahovala mých antipatií vůči třem idiotským výletníkům v Blair Witch). Ta jedna hvězdička je za hororový úvod, který měl opravdu atmosféru, dokud se děj nepřepl na živé figury, a za smrt jedné z postav, u které jsem se málem udusil smíchem. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $9miliónovTržby USA $23,086,480Tržby Celosvetovo $27,105,095Tržby za predaj DVD v USA $13,246,074 //počet predaných kusov 843,435║ Toto bol teda riadny kopanec, najprv príde otrasná počítačová animácia, som sa ľakol že takto urobili už celý film ale aj potom keď ide o hraný film to nebolo o nič lepšie, tuctový dej, tuctové lakačky... či že ďalšia infatílna zbytočnosť, ktorá sa obtrie o meno Bathory. /15%/ ()

Guzo 

všetky recenzie používateľa

Když si vezmu včera viděný Clean Break a Stay Alive, víc než jednu hvězdu dát prostě nemůžu. Herecké výkony, zpracování, příběh o hraběnce Bathory, režie, všechno to je na velmi slabé úrovni (hlavně ti herci opravdu hódně přehrávají i tam, kde to opravdu není nutné). Jediné plus je zajímavý nápad, z kterého se dalo vymáčknout o dost víc.. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci oprášili devadesátkové horory o zlých počítačových hrách (Arcade, Brainscan), ale stejně jako jejich předchůdci dojeli na vlastní nenápaditost výletů do virtuálna, vražd i toho mezitím. Napsané snad za víkend, natočené rutinně a nevýrazný hezoun v hlavní roli taky nepomáhá. Jestli chcete atmosférický výlet do virtuality, pusťte si raději eXistenZ. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčanie trvalo 25 dní. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa odohráva v New Orleans, čo je z historického hľadiska nesprávne, pretože Alžbeta Báthoryová v skutočnosti žila v Uhorsku. (m.a.t.o.)
  • Úlohu Hutcha O'Neilla si mal zahrať Ben Foster, ale produkcii odporučil svojho brata, Jona Fostera, pretože sa domnieval, že mu rola sadne lepšie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama