Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvorcovia:

Jenji Kohan

Hrajú:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (295)

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Väčšina seriálov po čase zovšednieva, no Tráva rovnako ako neustále meniaca sa úvodná znelka prekvapuje každou dalšou epizodou a príbehovo neustále zvyšuje tempo a zo zpočiatku pomaly sa rozbiehajúceho seriálu kde sa popri zoznamovaní sa s charaktermi sem tam mihne nejaký ten balíček trávy sa od druhej série stáva seriozny nervák z ktorého už necítiť len vôňu trávy, ale aj tvrdých drog a strachu o život. Občas človek nadobúda síce dojem, že sa všetci v Showtime snažia byť za každú cenu otvorení a kontroverzní, no nakoľko všetky postavy pôsobia nadmieru sympaticky (vynikajúca ústredná trojka Nancy-Doug-Celia) a celé sa to nesia vo viacmenej nadnesenom a čiernohumorne odľahčenom duchu, tak tento detail človek veľmi ľahko prekusne....edit: piata séria predsa len už vyznieva tak ako trošku zbytočné nadstavované mlátenie prázdnej slamy, no posledných 30 sekúnd poslednej epizódy predsa len núti byť zvedavý na šiestu sériu :-) ()

spaceboyCZ 

všetky recenzie používateľa

Sakra, sakra, sakra...po ctyrech seriich je clovek v rausi i bez travy...a kdyz ne, tak na tu travu ma kazdou chvili chut. A JAKOU! :) Serial, co bavi od zacatku, nebere si servitky a clovek az s podivem sleduje, ze si tohle US filmari mohli dovolit :). Tenhle serial obsahuje vse jemne nelegalni, od koureni a pestovani marianky, pres poulicni prestrelky, uplatkarstvi na radnici az po "dezertaci" z armady. Cely serial tahnou velmi dobre napsane dialogy, ktere nemaji chybu, do toho presne pasovana hudba, velmi mile prekvapil. Ted v USA startuje pata serie, tak jsem zvedav, jak to s Mexikanama dopadne :)(pry kopou dalsi tunel, ale pssst) ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľný seriál. Nechýba humor, napätie, sympatické postavy, komické postavy (a nie trapné - Doug Wilson), stále nové zápletky, gradácia a nepriek tomu ani realisticky vykreslený život takpovediac neortodoxnej rodiny (aj keď paradoxne z polovice židovskej). A famózne zakončenia jednotlivých sérií lákajúce diváka vždy novou situáciou, ktorá jednoducho nemôže skončiť dobre. Ale predstaviteľov Weeds sa to zjavne netýka. Každý divák Vám totiž časom povie: Dont fuck with Nancy Botwin a spol. Jediné negatívum je asi morálne posolstvo tohto seriálu, ktoré je značne amorálne. Ale myslím si, že názov napovedá dosť na to, aby ste vedeli, že to asi deťom púšťať nemáte. Inak úroveň je so fuckin high. A Mary-Louise Parker bude mať pravdepodobne aj v 65ke stále ten svoj sexappeal. A tak sa domnievam, že nás čaká s rodinkou Botwinovcov ešte veľa nebezpečnej zábavy. // Update: Raz to skončiť muselo... ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Po dopozeraní piatej série zvyšujem na 5 hviezdičiek z pôvodných štyroch. A to kvôli tomu, že Weeds je zrejme jediný seriál, ktorému je jedno, čo si pomyslí divák. Toho sa ostatné seriály snažia chrániť tým, že mu predkladajú stále to isté. Weeds nie- neustále ide dopredu len za cenu toho, aby (ako aj hlavná hrdinka) neskončil v stereotype. Tým pádom môže ktorákoľvek postava kedykoľvek zomrieť, kedykoľvek sa môže zmeniť miesto deja (obrovský posun po tretej sérii), vzťahy medzi postavami, ich psychika, zamestnanie, všetko. Usadlejším divákom sa teda možno zacnie za starými časmi (schválne si pri piatej sérii skúste spomenúť na tú prvú- príde vám to ako desaťročie), diváci ako ja sú však vďační originalitu a za to, že vo Weeds nie je miesto pre nudu. Mimo iného oceňujem balansovanie na hrane čierneho humoru a strachu o život. Po dopozeraní: tak teda späť na 4. Seriál sa posledné série začal značne vliecť. Napriek tomu som rád, že som ho dopozeral, koniec bol vcelku nostalgický a obstojný. ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Vydržela jsem dvě série v dojmu, že se seriál třeba někam posune, ale ono prdelačku a tu já nejím. Pořád dokola to samé, vesměs nudné postavy (vyjímkou je třeba Andy), nesympatická hlavní hrdinka, vedlejší hrdinka, děcka... a to, že má každý díl minimálně dvě tři dobré hlášky, celej koncept nezachrání. Příště radši travku z pytlíčku, než z obalu od dvdčka, nic podobného Americké kráse ani Zoufalicím, jak tu kdekdo zmiňuje, se nekoná. Škoda, není Tráva jako tráva, ačkoli i Černá může být geniální v oranžové barvě. Jdu přesedlat o seriál dál. ()

Galéria (585)

Zaujímavosti (26)

  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama