Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Recenzie (661)

plagát

Ricky Gervais: Armageddon (2023) (relácia) 

Nebolo to vyslovene zlé, ale pôsobilo to na mňa ako prvý draft, ktorý by mal prejsť mnohými úpravami. Len šokovať nestačí, vtip musí mať aj vypiplanú pointu.

plagát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (relácia) 

Úprimne nerozumiem všetkým rozčarovaným negatívnym hodnoteniam. Ide o reality show. A v rámci žánru ide o vydarený pokus. Sú tu rozmanité charaktery, intrigy i priateľstvá, podrazy i pomáhanie, napätie, emócie a nepredvídateľnosť v tom, kto vypadne. Ak človek vie, čo má čakať, tak si to podľa mňa užije.

plagát

Thor: Láska a hrom (2022) 

Ja neviem, či má Disney Plus inú verziu filmu, alebo či všetci zošaleli, ale podľa mňa je Waititiho druhý Thor výborný! Možno nie toľko ako Ragnarok, ale drží sa v podobnom duchu. Odľahčený a vtipný, štýlový, akčný a keď treba, nebojí sa ísť do silných emócií. Záporák dáva zmysel, romanca funguje. Normálne ľutujem, že ma recenzie odradili od návštevy kina.

plagát

Všetko, všade, naraz (2022) 

Jeden z najlepších domov, čo som za posledné roky videl. V rozmeroch epický, vo svojom jadre malý a citlivý. Plný neskutočným množstvom kreatívnych nápadov. Je to premyslené sci-fi, akčný film, šialená komédia, aj rodinná dráma. Vďaka multiverzu vidíme príbehy v spomínaných rôznych žánroch, no ústredná téma sa nikdy nestráca a film dokáže spojiť vážne a šialené prvky tak, že to funguje. Toto je film, ktorý mi pripomenul, prečo som sa kedysi do filmov zaľúbil.

plagát

Lucy a Desi (2022) 

Dokument o udalostiach okolo prvého televízneho seriálu natáčaného pred živým publikom a celkovo jedného z najobľúbenejších a najúspešnejších sitcomov všetkých čias, ktorý sa na všetko pozerá cez vzťah dvoch hlavných protagonistov seriálu, ich lásky a odcudzenia. Výsledok je zaujímavý, nostalgický, melancholický a na konci dokonca dojímavý. Mám chuť si hneď pozrieť zopár dielov I love Lucy a zároveň ma mrzí, že to neuvidím očami ľudí v 50. rokoch.

plagát

Všade dobre, sám doma najlepšie (2021) 

Veľmi nešťastný remake. V prvej tretine už síce bolo jasné, že film nemá rovnaké kúzlo, ako originál, ale bol som zvedavý, pretože to vyzeralo, že sa tvorcovia snažia otočiť celý koncept naopak - zlodeji sú v skutočnosti kladné postavy a chalan je nepodarený fagan. Veľa tomu nasvedčovalo: chlapcova rodina je bohatá a nesympatická, zatiaľ čo rodina zlodejov drží pokope. Jediný moment, ktorý má srdce tiež prichádza, keď si Ellie Kemper spomína, ako im bolo dobre v dome, ktorý musia kvôli financiám opustiť. Je preto úplne šialené, že v záverečnej tretine chce film zopakovať bežný koncept Sám Doma - ako môžu tvorcovia očakávať, že sa bude divák baviť na trýznení zlodejov, keď sú to hlavní protagonisti filmu a divák im fandí? Absolútne to nefunguje a je to škoda, lebo inak film vyzerá fajn, hudba znie povedome, zlodeji sú sympatickí, otočený koncept mohol byť zaujímavý a Buzzove cameo je tiež obstojné. Keby na tom trochu viac popracovali, mohol z toho byť slušný priemer. Takto je to len veľké sklamanie.

plagát

Duna (2021) 

Mierne sklamanie. Som Villeneuvov fanúšik, ale tentokrát to tempo bolo pre mňa príliš pomalé. Inak herci výborný, je to krásne natočené a ozvučené, má to zopár výborných scén. Na druhej strane je tu však veľa zoznamovania s novým svetom, v ktorom som sa trochu strácal a dej, ktorý sa za tých 150 minút veľa nepohol. Keby to bol pilot k seriálu, nadšene by som púšťal ďalšiu časť. Takto rozporuplné pocity. 70% UPDATE 2024: Druhé zhliadnutie pred premiérou dvojky som si nečakane užil oveľa viac. Zachytil som veci, ktoré mi prvýkrát ušli a aj keď som tentokrát nemal ideálny obraz a zvuk, oveľa viac som si vychutnával politiku a postavy. Zvyšujem na 90%

plagát

Zombieland: Rana istoty (2019) 

Toto absolútne nebolo za päť hviezd, ale čo mám robiť, keď som sa počas celého filmu smial, alebo prihlúplo usmieval? Výborná dynamika výbornej hlavnej štvorky, plus perfektní dvojníci a excelentná nová blondína. Seriózne nechápem, ako postava, ktorej charakteristika je len "hlúpa blondína" mohla dopadnúť nielen ako najvtipnejšia postava, ale ešte aj tak prirásť k srdcu. Super pohoda do každého počasia.

plagát

Bo Burnham: Inside (2021) (relácia) 

Wow. Keď som sa dopočul, že Bo doma nahral nový špeciál, veľmi som sa potešil, nakoľko Make Happy považujem za úžasnú vec, ale zároveň som bol v rozpakoch. Je totiž rozdiel vidieť živé vystúpenie z ktorého sála energia a vidieť človeka, čo sa nahráva ako v izbe hrá na klavír. Lenže tak to vôbec nie je. Robil na tom síce len jeden človek v jednej izbe, ale tá produkcia je neskutočná! Kamera, výprava, hra so svetlom, strih,... ani si len neviem predstaviť, koľko hodín práce do toho muselo ísť. Fakt klobúk dolu! Po obsahovej stránke je to tiež niečo iné. Vtipné piesne sú zaobalené do artovej formy a skôr než stand-up ide o náhľad do utrápenej duše zatvorenej medzi štyrmi stenami. Výhoda špeciálu je, že rozpráva nielen zvukom, ale aj obrazom a pocit úzkosti vie veľmi dobre preniesť na diváka, ktorý sa toho celého zúčastňuje. Ak sa raz moje deti spýtajú, aké to bolo cez pandémiu, pustím im toto.

plagát

Neporazitelný (2021) (seriál) 

1. Séria (90%): Prvú epizódu som si pustil len preto, že som videl na seriál kopec reklám a ľudia o tom hovorili a musím povedať, že som sa riadne nudil. Typický mladý superhrdina, ktorý spoznáva svoje schopnosti, milujúci otec, ktorý ho učí, stredoškolské drámy, organizácia so superhrdinami, skupina hrdinov,... Samé klišé a všetko, čo sme doteraz už miliónkrát videli. Nechápal som, prečo niekto v 2021 vyrobí čosi tak otrepané a chcel som to vypnúť. Potom prišlo posledných 10 minút. Odvtedy som bol chytený. V skutočnosti Invincible prináša záhadu, šokuje, je nepredvídateľný, pekne sa hrá so superhrdinským klišé, vie byť veľmi temný a emotívny, ale aj prekvapivo vtipný. Som zvedavý na ďalšie série.