Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(viac)

Recenzie (214)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tradične vysokú úroveň kórejských filmov tentokrát ešte viac zvýrazňuje fakt, že sa jedná o gangsterský film, čo by mohlo iste mnohých navnadiť. Akšné scény i choreografia bitiek je na vysokej úrovni a často si pri kórejských akčných scénach vravím ,že vedia zaujímavo podať aj 100 krát videné. Jedna scéna dokonca pripomenie slávnu kladivovú scénu z filmu Oldboy. Neviem, či to bol zámer, pocta či náhoda,ale faktom ostáva, že "oslobodzovacia" scéna funguje skvele. Kórejci sú si vedomí toho, že európania majú problém rozoznať ázijské tváre, ktoré sa nám zdajú podobné a možno aj preto často obsadzujú hercov, ktorých by ste si pliesť nemali. Jedným z nich je určite kórejská hviezda známa z mnohých filmov aj u nás, Jeong-min Hwang. Film ťahá spoľahlivo až do krvavého finále. 80%. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ezotericky znejúce slová o vetre ako z učebnice odnože východného new age vše náboženstva v úvode. Morálne dilemy v strede. A instantný, akože filozoficky poučujúci záver. Úvod o rozkmitaných konárikoch v znamení slovnej filipiky: čo nimi hýbe: strom alebo vietor? Odpoveď: Len Tvoja myseľ, je slovná hlúposť znejúca ako nekonečné múdro. Takto sa dá slovne odstreliť akékoľvek zvedavé spytovanie. K morálnej dileme: vlez-do-riťovský sluha mafiánskeho Big Bossa sa neštíti žiadnej úlohy. Len raz si dovolí odoprieť príkaz presne podľa pokynu. A pekne si to odserie. Prežije. Ale: hnevá sa hnevá, veľmi sa hnevá. Za roky dobrej služby, taký prieser. Taká zrada! Hor sa k pomste! Bum-prásk-rez-bod-prásk. Pozerať sa to dalo, ale niektoré oslavné komentáre tuná ma mätú. A možnože je to naopak a čosik som zasek nepochopil. Možno je to naozaj tak, že tie najjednoduchšie veci (ako napríklad tento film) sú v skutočnosti tými najzložitejšími. A naopak. Preto sa alibisticky poistím troma hviezdami. Veď ako oddychová akcia na nedeľné skoré dopoludnie to nebolo zlé. Jednorazovka ako vyšitá. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Cenu za originalitu by tento film určite nezískal, toľko reminiscencií na iné filmy som pri sledovaní jedného filmu už dávno nemal. Ale to by nemuselo byť vždy považované za chybu, no v tomto prípade kazí zážitok z kvalitnej akčnej jazdy slabučký scenár plný dier. Ak ale budete tento film sledovať s nadhľadom, užijete si pravú ázijskú akciu "se vším všudy". ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Tohle si Zaslouží Pozornost! Opravdu Áno.. Perfektní Příběh, Nádherné akční scény.. Fakt Třída! Film se mi líbil Hodně! Snižuji jednu hvězdu za pomalejší rozjezd a nereálný Konec.. Dostat střelu do břicha a vystřílet ještě Půl baráku mi příjde nereálný navíc dostal ještě 2 střely od kalašnikova a stále Žil !:D ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to, že Kim Ji-woon nám zreje ako víno. Po výbornom Tale of two Sisters, ktorému som ale mal ešte čo-to vytknúť prichádza príbeh pomsty natočený tak brilantne, ako len málo iných. Príbeh je tak jednoduchý, že prakticky nestojí ani za zmienku a dal by sa zhrnúť do jednej rozvitejšej vety, v tomto filme sú ale oveľa dôležitejšie iné veci - emócie vo svojej najčistejšej forme (ale pozor, hovoríme o "ázijských emóciách", takže žiadne citové výlevy sa nekonajú a všetko je cítiť len v náznakoch), dokonalý (anti)hrdina, s ktorým by som sa nechcel stretnúť v tmavej uličke, akčné scény, ktoré kvalitou konkurujú Woo-ovým hongkongským orgiám, úžasná hudba dokonale sediaca ku každému obrázku a hlavná myšlienka filmu pretavená do alegórie o učedníkovi a jeho sne. Pre kapánek pomalý rozjazd som chcel dať trošku menej, ale keď nad tým teraz tak rozmýšľam, už mi to vôbec nevadí. 10/10 ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)

Súvisiace novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (viac)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (viac)

Reklama

Reklama