Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Posádka ponorky Hlubinná hvězda šest se vydává na nebezpečnou a tajnou misi. Na dně moře má postavit podmořskou jadernou elektrárnu pro americkou armádu. Brzy zjistí, že v hlubinách oceánu na ně čeká neočekávaná hrozba (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (101)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nie všetci votrelci pochádzajú z vesmíru." 80. roky ako sviňa. Drsný režisér, stvrdnuté bradavky, sprcha, obrovské nechutné monštrum Chrisa Walasa (stvoril nezabudnuteľné masky už v Cronenbergovej MUCHE), chlapčenská fascinácia bájnymi podmorskými netvormi, ľahko rozlíšiteľné postavy (praskajúce žily a tepny zbabelého Miguela Ferrera, vynervovaný, ale kladný stavbyvedúci Van Gelder v podaní Mariusa Weyersa, čo nie je nikto menší, než geniálne roztržitý sympaťák z trháku Bohovia sa museli zblázniť), krásna podmorská základňa, v ktorej túžim bývať od prvého pozretia a bombové „nafukovacie oštepy“ ktoré by som bez debaty chcel mať doma. Nekompromisná, drastická a hustá ekologická vyvražďovačka. Vydarená atmosféra podmorského teroru, v ktorom nikto nepočuje vaše bublanie (a ani logiku - v jednej chvíli príšera zničí ponorku, v inej sa nenápadne premáva metrovou hlbočinou). Snímka môjho detstva. Cunningham s Manfredinim (ktorí sa stretli v PIATKU 13) majú vodu v krvi. V roku 1989 vznikli tri podmorské terory a každý bol iný: na Deep Star 6 som vyrastal. Leviathan je kvalitnejší film, ale prvýkrát som ho videl ako dospelý. A Priepasť od Camerona je parádny film, ale chýba mu istý typ sympatickej "béčkarskosti". ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Takové příjemné průměrné béčko přesně ve stylu 80-tých let. Trochu vykrádačka prvního Vetřelce a opravdu hodně podobné v mnoha věcech Propasti Jamese Camerona, jenž se natáčela ve stejném roce jako Deep Star. Samotné monstrum je spíš upozaděno a objevuje se jen několikrát ke konci filmu. Možná by bylo pro film lepší kdyby tam ani žádné monstrum nebylo. No Deep Star funguje celkem dobře i jako psychologické drama. Ano podle šablony Propasti je tu skupina lidí uvězněna hluboko v oceánu ve vraku průzkumné stanice. Bohužel béčkovost dýchá ze skoro každé scény a často je to co se děje na plátně hodně monotónní. Na druhé zhlédnutí bude určitě Deep Star působit celkem nudně. Trochu mi vadil i překombinovaný závěr. Respektive hned několik finále po sobě s mořskou obludou. ()

Reklama

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

DeepStar Six nemá Oscarové triky Priepasti, tiež jej chýba luxusné obsadenie čo sa v ten rok ponorilo ku vraku ruskej lode Leviathan, ale nedá mi, mňa jej ponorková misia bavila najviac. Možno to bolo početnou zostavou postavičiek, ktorých charaktery by vydali na seriál, možno zvedavosťou aká spolupracovala s režisérovym prianím zostať v napätí a možno príšerkou čo nevyzerala vôbec smiešne. A že film stál skromných 8 a nie 24 či 70 miliónov? Toto nie sú rozhodujúce faktory a popravde, keby tvorcovia stopli film skôr, čím by nechali odplávať happyend, som možno ešte štedrejší. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Příšera byla povedená, takže je škoda, že se v záběru vyskytla tak dohromady dvě minuty za celý film. Všechno ostatní je sotva průměr, kdy tu třetí hvězdičku přidávám tak možná za to, že prostě mám rád podmořské filmy, ponorky a podobně, protože jinak si člověk na tento snímek za týden ani nevzpomene. 50% ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama