Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oceánu dochází ke ztrátě spojení s ponorkou Siren I. Armáda proto ihned posílá druhou ponorku tohoto typu Siren II, aby našla ztracenou ponorku a zjistila, co se stalo. Stopy zmizelé ponorky vedou až do extrémně hluboké mořské propasti, kde však čeká smrtelné nebezpečí nejenom z mořských hlubin, ale také z vlastních řad. (Chupacabre)

(viac)

Recenzie (53)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Juan Piquer Simón režisér filmu Slugs, muerte viscosa se tentokrát rozhodl natočit další béčkový podmořský horor, které mám až na pár výjimek docela rád. I přes lehce vlažný začátek, který je věnován seznámení se s posádkou, začala brzy atmosféra nabírat ty správné grády a já se pohodlně usadil v křesle. Aniž bych si nějak zjišťoval dopředu informace o náplni tohoto filmu. Díky tomu jsem pln očekávání hltal každou minutu a jakmile se poprvé na obrazovce objevily ony záhadné řasy, napětí se začalo stupňovat. To nejlepší se však začalo odehrávat teprve uvnitř jeskyně. Postupné odhalování dalšího šíleného vědeckého výzkumu a jeho důsledků mi sice sem tam vykouzlilo úsměv na tváři (bylo to dost přitažené za vlasy), ale díky vhodně zvolených interiérům a především solidnímu hereckému obsazení, jsem se bavil až dokonce. K dobru navíc musím připočítat i kratší stopáž. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V roku 1989 na scénu priplávala moja obľúbená minivlna podmorských hororov (Deep Star Six, Leviathan a čiastočne aj Cameronova Priepasť, aj keď tá oveľa viac bez debaty šla do sci-fi). Boli to vlastne vodné kópie votreleckej série (zlá korporácia, skupinka postáv v uzavretom telese, z ktorého niet úniku a útočiace hororové príšery). V roku 1990 sa na trhu objavil pohrobok The Rift - španielska (!), strašne zle vyzerajúca blbosť od režiséra Slimákov. Dej nebol umiestnený do podmorskej stanice, ale do ponorky. Tešil som sa, ale je to béčko hraničiace s céčkom. R. Lee Ermey mal v tom čase za sebou brutálne výkony v Olovenej veste a Horiacej Mississippi, takže sa do úlohy nekompromisného kapitána hodil ako máloktorý iný vtedy žijúci herec. Toto však nemal šancu zachrániť ani on. Na filme je od prvých minút až nechutne viditeľný podpriemerný rozpočet, vinou čoho zábery na ponorku vyzerajú ako to, čo aj v skutočnosti sú – a to ako veľmi zlé miniatúry. K tomu umelohmotné kulisy a smiešne triky. Zvyšok kastingu vyzerá ako keby práve narýchlo dobehol z natáčania erotického filmu. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

The Rift je ďalší z mnohá, ktorý kopíruje slávne podmorské a monster horory. Len tento išiel ešte trocha ďalej a tak tu zabíjajú aj chaluhy. Najviac som sa tesil na príšerky, ale ktoré tu moc vidieť nebolo, keď sa všetko podstatne odohrávalo v tme. Gore bolo slušné a rozklad človeka bol tiež slušne spracovaný. A to je asi aj tak všetko, čo tento film môže ponúknuť. Lebo herci vobec nezaujali a dialógy boli celkom od veci. Celkovo to na mna vplývalo lacno a strnulo. Hlavne ponorkové zábery vyzneli ako z dečkovej produkcie. Nie je to žiadna sláva, ale ani prepádák. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Konečne môžem dať nejakému klasickému hororu nadpriemerné hodnotenie. Posádku hľadajúcu stratenú ponorku čaká nepríjemné prekvapenie. Na Siren I totiž prebiehali genetické experimenty a výsledkom sú (ako to už býva zvykom) zdegenerované, vraždiace, morské príšery. Je to síce dosť neznámy, ale veľmi kvalitný podmorský hororík, v ktorom nechýba podarené gore, ale predovšetkým musím pochváliť vynikajúce stvárnenie príšer (najlepší boli zmutovaní novorodenci). Akcie je dostatok, v druhej polovici je to už vlastne len jednoduchý boj o prežitie, ale bavil som sa. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Béčkové motanie sa v prostredí, ktoré by mohlo byť vesmírom, aj vodou, to je jedno, kde vás dostihne genetický deformant. Zo začiatku sa to dalo, hoci interiéry lode sú chudobné ako Matovičovo daňové priznanie, potom už musel prísť k trikom a tie boli priehľadné ako by ich predvádzal vidiecky ťahač zajacov z klobúka. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčalo sa v štúdiách Estudios Verona de Tres Cantos v Madride. Hlavná časť natáčania tohto filmu trvala osem týždňov od 3. októbra do novembra 1988. Okrem toho trvalo ďalších štrnásť týždňov, kým sa nahrali pre film špeciálne efekty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama