Reklama

Reklama

Čakaj, kým sa zotmie

  • Česko Čekej do tmy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ztlumte světla, zkontrolujte řetěz na dveřích a připravte se na mrazivý thriller. Na scénu vstupují dvě postavy. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (394)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Vybroušený klasický americký filmový diamant. Zářivý tak, až působí prakticky sterilně, zejména v pasážích, kdy herci vedou pečlivě připravené a vypointované dialogy. Plakátově dokonalý, naštěstí však jen jemně načrtnutý vztah mezi slepou ženou a jejím partnerem, lupiči gentlemani, s Crennou to zřejmě jinak zaonačit nešlo a jeden nefalšovaný, ale předvídatelný padouch a nijak ohrožené, ale samozřejmě statečné dítě. Posledních deset minut velmi zdařilých, ale skutečný strach o hlavní hrdinku příliš nevyvolá. Raději vždycky sáhnu po něčem víc Psycho. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých slavnejších filmov, čo mi stále unikal... Často som vídal v rôznych filmových klipoch krátky záber z filmu, ktorý ho celý dokonale vystihuje - a to A. Hepburn v tme so zápalkou. Práve táto scéna s A. Arkinom ako zloduchom v uzatvorenom byte je najlepšou a najnapínavejšou vo filme. Arkin bol celkovo príjemne slizký hajzlík a aj vďaka nemu film ani po toľkých rokoch nezapadol do zabudnutia. A. Hepburnová tu oproti klasike Prázdniny v Ríme už pôsobí ako skúsená a životom ostrieľaná žena. Film je pomerne komorný, takmer celý sa odohráva v jednom byte a jeho blízkom okolí, ale tvorcovia z toho dokázali vyťažiť maximum a aj preto sa film prepracoval do pozície jedného z klasických filmov svetovej kinematografie. 80%. ()

Reklama

Webb 

všetky recenzie používateľa

Zas tak dobré to nebylo, chování snad všech postav bylo moc nelogicky nalajnované a mrazivá atmosféra? Kdepak. Jen hodně malé napětí přišlo pouze na konci. Čekal jsem od tohoto snímku víc, takže přišlo menší zklamání. Finální přemožení padoucha nožem majitelky bytu bylo už jen úsměvné. Od kvalitního filmu čekám rozhodně víc. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ najlepšieho slepého v dejinách kinematografie zahral pravdepodobne Al Pacino vo Vôni ženy, za čo má aj jediného oscara z deviatich nominácií. Audrey sa mu v hraní slepoty takmer vyrovnala, ale jej zvyšný výkon bol miestami na úrovni hystérie. Film je na druhej strane výbornou konverzačkou, ktorá sa postupne preleje do nervy drásajúceho thrilleru. Pár múch ale má. Po prvé, už názov dopredu napovie, čo sa stane výhodou obete. Po druhé, konanie záporákov je nelogické, prečo proste nezobrali tú bábiku, keď ju našli, a nešli do prdele? Po tretie, prečo sa filmu pripisuje žáner horor, keď nemá s ním absolútne nič spoločné? ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

I když je Čekej do tmy z dnešního pohledu už docela předvídatelný film, je to stále skvělý thriller se sbírkou výborných herců a velmi zajímavým scénářem. Z celého snímku je vidět, že jde o divadelní hru, protože záběry jsou dlouhé a celý děj se odehrává až na pár scén na jednom jediném místě. Ačkoli je v obsazení na prvním místě Audrey Hepburn, tak tentokrát pro mne byly největší hvězdy filmu její mužští protivníci Alan Arkin a hlavně sympaťák Richard Crenna. Byl jsem spokojen, vůbec bych neřekl, že je snímek z 67. roku. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (27)

  • Hra sa znovu dostala na divadelné dosky v roku 1998 s premiérou 5. apríla v Brooks Atkinson Theatre a odohralo sa 97 vystúpení. Režisérom bol Leonard Foglia a popri Marise Tomei a Stephena Langa sa v jednej z hlavných úloh predstavil aj Quentin Tarantino. (TheRoller)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Reklama

Reklama