Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vcelku príjemný spôsob, ako osláviť pracovný úspech hlavy rodiny môže byť dovolenka v Las Vegas. Clarkovi Griswoldovi (Chevy Chase) sa po rokoch konečne podarí dotiahnuť do víťazného konca svoj projekt konzervácie potravín. A tak sa stane, že do nablýskaných kasín vtrhne klasická americká rodina a s chuťou začne robiť rozruch a zmätky. Clark sa pustí do systematického vyprázdňovania vreciek, peňaženky i bankového konta v herniach, jeho manželka Ellen (Beverly D'Angelo) do randenia so svojím idolom, zabávačom Waynom Newtonom (Wayne Newton) a ich skoro dospelí potomkovia Audrey (Marisol Nichols) a Rusty (Ethan Embry) dajú tiež voľný priebeh nespútanej zábave... Do dokonalého chaosu sa zapojí aj deštruktívny element - Clarkov bratranec Eddie (Randy Quaid) a jeho podarená rodina, žijúca medzi hadmi a škorpiónmi na púštnej parcele, kde vláda testovala vodíkové bomby. Skrátka dovolenka ako remeň... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Katastrofa, najhorší diel série. K smrti nevtipný a bez čara predošlých dielov. Herecké výkony sú občas skutočne mizerné a akoby sa herci nudili a chceli čo najskôr vypadnúť z pľacu. A to platí aj o Chaseovi i o Quaidovi! Takýto pohreb si Clark Griswold, niekdajšia ukážková satira bežného Američana, nezaslúžil. Malo to skončil geniálnou trojkou. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Potrebujem byť sám.“ – „Môžem ísť s tebou?“ Veľká škoda a veľký smútok – mohla to byť super trilógia (PRÁZDNINY V AMERIKE, PRÁZDNINY V EURÓPE, VIANOČNÉ PRÁZDNINY). Bohužiaľ, v 90. rokov niekomu napadla hlúpa myšlienka pridať štvorku. Beverly D´Angelo a smutne bezradný Chevy Chase nemajú najmenšiu šancu pobiť sa s podpriemerným scenárom. Z detí sa stali matní tínedžeri a Randy Quaid ako bratranec Eddie, malý duchom veľký srdcom, to oživuje oveľa menej, než by sa mohlo zdať. Je to však nakoniec predsa len práve on, kto aspoň trocha zachraňuje situáciu („Žiadny strach. Je tu so mnou.“). Prostredie Las Vegas mdlé, vizuálne to pôsobí televíznym dojmom. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Uz dlhodobo tvrdim, ze trilogia o Gryswoldovcoch mala koncit roku 1989 filmom Vanocni Prazdniny 1989. Tabarnaszial niekoho napadlo natocil pokracovanie. Scenar tento film snad ani nema, skor je to len par nesuvislych viet, pozliepanych ledva na akomsi zdrape papiera. No nic, humor nefunguje, Chase /Blazniva Dovolena 1983, Vanocni Prazdniny 1989/ je jednak pribraty a jednak nevladze /to je v pohode/ ale co je horsie, ani sa nesnazi o humor. Beverly D´angelo /taktiez Blazniva dovolena 1983, Vanocni Prazdniny 1989/ sice stale krasna, ale ani ona, ani Randy Quaid nedokazali film potiahnut do priemeru. Tinedzeri su matni a nevyrazni : 20 % ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé komentáře k filmu: Jara_II, JohnnyD, Malarkey ... Opravdová legrace skončila někde mezi dvojkou a trojkou. Myslím, že tohle už nebyla bláznivá, ale už jen dovolená v Las Vegas. Griswoldovci jsou fajn, ale tenhle film už nemusel být. Jo, byly tady docela vtipné scény a hlášky (... miluju elektřinu. Eddie říká, že ji brzo budeme mít ...), ale bylo to už hodně slabé. Chevy Chase už jako kdyby nebyl ten, co kdysi. Zato Beverly D'Angelo vykvetla a dala filmu aspoň nějaký náboj, stejně tak i její filmová dcera Marisol Nichols. Role Randyho Quaide chvilkama překračovala hranice nechutnosti, nebylo to už jaksi ono. Celkově nejslabší díl série, nelze jinak než 3 hvězdičky - 40%, na druhé strně jsem si alespoň dobře zdřímnul a dějová linie mi ani moc neunikla ... ()

montel 

všetky recenzie používateľa

Clark Griswold (Chevy Chase) dostal v práci přidáno a tak se rozhodne vzít svou ženu Ellen (Beverly D'Angelo) a svého syna Rustyho (Ethan Embry) a dceru Audrey (Marisol Nichols) na nádhernou rodinnou dovolenou do Las Vegas. Hned od počátku Clarka zajímá hazard, který je s Las Vegas spojený a ani si nevšimne, že to jeho ženu táhne za slavným bavičem, který si ji pozval domů. Audrey zase přičichne k tancování v různých klubech a Rusty na falešnou občanku vyhrává na co jen sáhne. Jen Clarkovi se příliš nedaří a pomalu ale jistě prohrává všechny rodinné úspory. Nakonec mu ale dojde, že neztrácí jen peníze, ale také svou rodinu...Další a zároveň poslední pokračování dovolených rodiny Griswoldový. Nechybí opět pomatený bratranec se svou maringotkou, který z Clarka nespustí oči a ani řada velmi komických situací. Tvůrci si mohli odpustit to Clarkovo nesmyslné lezení po elektrickém vedení, který filmu přidal na trapnosti. Ale jinak jsem se výborně bavil. 65% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Některé scény byly natočeny v domově zpěváka Wayne Newtona, který si ve filmu také zahrál. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Clark (Chevy Chase) ručkuje u přehrady na drátě elektrického vedení, je z horního pohledu zřetelně vidět podpůrné lano, na kterém stojí, v následujícím bočním záběru už vidět není.. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama