Reklama

Reklama

Bojovník a čarodějnice

(neoficiálny názov)
  • USA The Warrior and the Sorceress (viac)

Obsahy(1)

Pouštní planeta Ura, vysušená krajina bez známek života spalovaná dvěma slunci. Dva tyrani (Luke Askew, Guillermo Marín) bezvýsledně soupeří o pramen vody, který se nachází mezi jejich pevnostmi a bezdůvodně terorizují své poddané. Do této situace vstupuje neznámý bojovník (David Carradine), jehož mimořádné schopnosti jsou zjevně způsobilé zvrátit nerozhodný poměr sil. (J.Connor)

(viac)

Recenzie (9)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

5/10 Cormanovka z jeho argentínskej etudy, počas ktorej produkoval vykrádačky Conana a v tomto prípade aj Kurosawu/Leoneho. Ide o nanajvýš priemerný flák, jeho výhodou ale je charizmatický David Carradine v hlavnej role a smiešna exploatačná nahota, kedy po vzore Deathstalkera opäť raz uvádza na scénu hlavnú ženskú hrdinku, ktorá je po celý čas hore bez. Za tých pár masiek, rozkošného chechtajúceho sa hada a bizarnú scénou s tanečnicou (!) to zaokrúhľujem nahor. ()

martins 

všetky recenzie používateľa

Odkaz na Pro hrst dolarů či Kurosawu je zřejmá, jen je tady více postav a mrtvol, nikoliv dvě, ale hned čtyři strany se ve filmu objevují, 1. modrý rytíři, kteří brání pramen proti lidem, k tomu pouštní mutanti pod vedením kapitána a pak ještě nejchudší lidé žijící v jeskyni. K tomu bojovník s mečem Rain jako ústřední postava, nakonec se všechny strany pozabíjí mezi sebou a zbytek obstará David tentokráte bez kung-fu. Tradiční béčko z 80. Let, z hudbou z Planety Krull, za Carradina jedna hvězda navíc a druhá za Marii Soucas, která hraje skoro celý film v rouše Evině a ukáže i pičku. Rozpočet: 600 000 - 4 000 000$. ()

Reklama

J.Connor 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé kolik těhle postconanovských filmů stihlo v argentinské koprodukci vzniknout (Deathstalker I a II, Amazons, Barbarian Queen či dva díly Wizards of the lost kingdom). Bojovník a čarodějnice je obstojné low budget béčko s několik vtipnými nápady. Opakovaně je tu v komentářích zmiňováno, jaká je to vykrádačka Kurosawy. No a ? Vyčítá to někdo Pro hrst dolarů nebo Last man standing od Hilla (pokud hovoříme o Yojimbovi), a co takový Sturgesovo Sedm statečných a jeho následovníci... a co takové Star wars a Hidden Fortress ? Kurosawa prostě byl a je velkým inspiračním zdrojem a vyčítat návaznost zrovna argentinské fantasy bejkárně mi přijde unfair. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatku ma prekvapila špagetovo westernová atmosféra a neskôr mi došlo že je to vlastne béčková fantasy kópia Yojimba. Hrdina je podľa vzoru Eastwoodovho blonďáka taký namachrovaný hajzlík čo hrá na všetky strany aby z každého vytrieskal čo najviac prachov a nebojí sa ani regulérne kradnúť. Dej je teda jasný, zachmúrený a extrémne vyčúraný kydlič osiera súperiace gangy na nejakej planéte s dvoma slnkami a nedostatkom vody až kým džbán nepraskne. Nanešťastie zábava vcelku viazne, dej je často zmätený a súboje v štýle improvizovaného amatérskeho divadla sú príšerné. Vrcholom je scéna kde hrdina ( David Carradine pravdepodobne premanentne pod parou ) zlikviduje súpera kopnutím do členku. Čo film aspoň v mužských očiach dvíha z prachu sú odhalené kozy, ktoré sú doslova všade. Ona titulná čarodejnica je hore bez v každej jednej scéne a to tam ešte prdnú aj tanečné číslo ženskej čo má pre istotu rovno štyri prsia a ešte aj chápadlo. Chápadlá má aj strážna príšera v hladomorni, ale súboj s ňou je rovnaká bieda ako všetky ostané. Nebyť ceckov, občas fajn westernovej hudby, kulís zo sadry a naškrobených plachiet a plyšového jaštera ako tlsťochovho milášika, nebol by dôvod aby po tom filme štekol pes. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Barbar Conan meets Yojimbo. A skôr než tento môj názor rozviniem iba dodám že ide o nevšedný fantasy sci-fi kúsok ktorý svojou produkciou a vizuálnom akoby vypadol s pera Roberta Silverberga. A keby bol scenár aspoň trocha originálny a mytológia sveta dvoch sĺnk viac rozvinutejšia, mohlo to mať oveľa väčší úspech a nebál by som sa tvrdiť že by mohlo ísť aj o sériu. Ale nestalo sa tak. Ide iba o jednoduchý výsledok fantasy vlny ktorú rozprúdila snímka Barbara Conana. Prostredie bolo v celku zábavné aj originálne ani kostými neboli na zahodenie. Jediné čo mi tu vyslovene prekážalo boli boje na meče. Tie boli tak hrozné až sa na to vo výsledku nedalo pozerať. Carradine si mal pred natáčaním nacvičiť nejakú choreografiu ako to spravil Schwarzenegger. O deji tu takisto nemôžem rozprávať nejako kladne. Išlo o absolútne vykradnutie Kurosawovho Yojimba... Ale aj tak ma táto snímka svojim spôsobom zaujala.. Je to taký absurdný unikát 2,5* ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama