Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Ukážka z filmu 7
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Lacike k tomuto seriálu (10)

Zúfalé manželky (2004) 

Skvelý seriál pre nás ženy, hehe. Teda aj pre chlapov so ženskou empatiou a vkusom, ktorý tie štyri krásky vo veľkej miere napĺňajú. Okrem epizódnych zápletiek jak z klasickej soap opery, ktoré sú ale podané často komediálnou formou, seriál vyniká v každej sérii veľkou detektívnou záhadou, ktorá postupne graduje až do záverečného odhalenia na konci série. Tak jak detektívky vôbec nemusím, tak v tomto komediálnom prevedení ma bavia a v tomto seriály ma rozuzlenie neraz aj prekvapilo. Z ústrednej štvorky sa mi fyzicky najviac páčila Teri Hatcher (už od čias Supermana to bola totálna sexica), povahovo mi najviac vyhovovala asi postava Felicity Huffman. Najviac ma fascinoval vývoj postavy Marcie Cross a najvtipnejšia bola asi tupá brunetka Eva Longoria. Videl som 4 série až do toho veľkého časového posunu v deji, čo ma odradilo od ďalšieho sledovania, ale raz mám v pláne si dať komplet celý seriál. 8/10. ()

Season 1 (2004) (S01) 

Tak si konečne po rokoch dávam repete. Tentoraz v CZ dabingu, ktorý sa do veľkej miery vydaril a len na pár hlasov som si musel zvykať. Napríklad moju milovanú Teri Hatcherovú by som radšej počul s nejakým krehkejším hlasom, aj keď chápem, že dabérka zo Supermana sa už na dabing vykašlala. Je to skvelý mix komédie a drámy. Tak trochu paródia na denné seriály, ale dostatočne seriózna na to, aby dokázala aj dojať. No a ani detektívna línia na ktoré si bežne nepotrpím, mi v  tomto seriáli nevadila. Každú sériu dostaneme zaujímavú záhadu, ktorá sa tak akurát rýchlo postupne odhaľuje. Na jednej strane sa dá v hlavných obrysoch ľahko odhadnúť, ale v detailoch vždycky až do posledného dielu vždy prídu s nejakým prekvapením. Tentoraz sa týka pôvodnej členky manželiek, ktorá sa samovražde stane po zvyšok seriálu rozprávačkou celého diania. Záhada jej samovraždy dostatočne pútavá. Z línií ústrednej štvorky sa tu začne pravdepodobne nekonečný románik medzi roztržitou Susan a v tejto sérii ešte tajomným Mikeom. Lynette ešte otročí v domácnosti, kde jej deti dávajú zabrať, tak aspoň komanduje manžela. Táto séria je najdôležitejšia pre vývoj Bree. Dozvieme sa prečo je taký magor do upratovania a bohužiaľ jej línia s manželom skončí tragicky. Gabrielle ma vždycky bavila najmenej a užíval som si hlavne, keď si musela trochu zamakať. Zato jej manžel mal viacero vtipných scén. Hlavne keď furt omylom zmlátil nejakého gaya. Z ostatných stojí za zmienku sexy mrcha Edie alebo roztomilá dcéra Susan. Mladá krv je tu zatiaľ buď za parchantov (syn Bree) alebo za magorov (Zach Young). Takže táto séria je v každom ohľade vydarená. Finále napínavé. Proste za plný počet. 10/10. ()

Season 2 (2005) (S02) 

Hlavným nedostatkom druhej série je ústredná záhada, ktorá sa týka novej rodinky, ktorá behom celej série nemá skoro žiadnu interakciu s ostatnými postavami. Kratučký incident s Gabrielle je síce dôležitý, ale k tomu mohlo dôjsť hocijako inak. A interakcia s Bree a jej dcérou nakoniec tiež nijak prepracovane nepôsobila. Naviac Alfre Woodardová mi je fakt nesympatická. Takže sériu zachraňujú najmä vzťahy medzi postavami a ich šialené patálie a potom pokračovanie ústrednej záhady z minulej série ohľadom Paula Younga, ktorý sa vráti akokeby sa nič nestalo, čo Felicia, ktorej Paul zabil sestru, dvakrát dobre neznáša. Jej plán pomsty je ale vydarený. Takisto bolo zábavné a napínavé sledovať dokončenie línie ohľadom lekárnika a jeho vzťahu s Bree napriek temnému tajomstvu ohľadom jej manžela. Z ústrednej štvorky naďalej baví roztržitá Susan a jej pletky hneď s tromi kumpánmi. Nudným mladým doktorom, exmanželom a Mikeom s ktorým si asi nikdy nebudú súdení. Gabrielle a Carlos celú sériu rôznymi spôsobmi snažia o dieťa. Škoda len, že Carlos už nie je taký drsniak a jak sa dal na vieru tak až príliš zmäkol. Lynette a Tom si prehodili úlohy a tak Lynette zarábala v novej práci a Tom drel doma. Až kým to neokorenili nečakaným novým dieťaťom. Najzaujímavejšie zápletka má naďalej tak trochu psychopatka Bree. Okrem línie s lekárnikom, bavila aj línia s jej nespratným synom alebo novým frajerom s rôznymi neduhmi. Za zmienku stoja ešte epizódne výstupy niekoľkých predstaviteľov záporákov, ktoré boli zdrojom vtipných situácií. Či už drsniak s dobrým srdcom Danny Trejo, čmuchal Michael Ironside, ktorého odchod nemá ďaleko do absurdných scén z nejakých Tarantinoviek, Ronny Cox ako otec Bree alebo zase raz totálne nepríjemný William Atherton. Celkovo táto séria pôsobí ako taká preklenovacia medzi skvelou prvou a nasledujúcou, ktorá sa snáď vytiahne s lepšou záhadou ohľadom Orsona v podaní skvelého Kyle MacLachlana, ktorého pekne nenápadne uviedli na konci série. 7/10. ()

Season 3 (2006) (S03) 

V tretej sérii sa takmer podaril kvalitatívny návrat na úroveň prvej. Vydarila sa ústredná detektívna línia, ktorá si nežila vlastným životom mimo všetky ostatné ako v druhej sérii, ale pekne do nej zakomponovali ústrednú postavu. Tentoraz Bree a jej nového manžela Orsona s tajomnou minulosťou. A aj keď som to videl už druhýkrát, tak bolo napínavé postupne odhaľovať o čo ide. S vyústením som spokojný. Kyle MacLachlan je úchvatný a s Marcia Crossovou sa stali mojím najobľúbenejším párom v seriáli. S Bree a jej šialenou rodinou by som si nejakú chvíľku kľudne užil. Len je škoda, že kvôli tehotenstvu predstaviteľky Bree muselo byť finále odbité podstatne skôr už v 15. epizóde a zvyšok série pôsobí tak trochu bezzubo. Bez veľkej záhady ako taká trochu lepšia komediálne ladená soap opera, v ktorej sa riešia hlavne vzťahy. Príbehy ostatných zúfaliek ma bavili v tomto poradí. Príbeh Lynette a jej problémov tentoraz s novou dcérou a jej matkou, ktoré sa vyriešili dosť nekompromisne a následne otvorenie novej pizzérie, kde jej pomútil hlavu sympaťák Jason Gedrick. Finále naznačilo, čo ju čaká celú ďalšiu sériu. Susan šťastie s Mikeom osud zase nepraje, ale aspoň mala tentoraz peknú líniu s novým nápadníkom Dougrayom Scottom, ktorý si u mňa po mizernom výkone v MI2 napravil povesť. A vo svadobnom finále sa možno predsalen Susan dočká vysnívaného chlapa. Tentokrát začala konečne trochu divočieť aj jej nádherná dcéra. Ale stále je to ešte v jadre nevinná skautka. Gabrielle ma stále baví najmenej a po jej rozvode s charizmatickým Carlosom ju môžem maximálne tak ľutovať. Carlos to tentoraz skúsil s Edie, ktorá je sexi piate koleso na voze a strieda jedného ex ústredných zúfaliek za druhým. Ale veriť sa jej nedá. Z vedľajších postáv ma baví McCluskeyová, ktorá v mrazáku schováva viac ako len nanuky. So rád, že sa trochu unormálnil syn Bree a už nie je taký nevďačný spratek.  Z hviezdnych hosťovačiek potešilo vidieť mladučkú začínajúcu Chloë Grace Moretzovú a veterána z MASHu BJa. Tentokrát ako riadneho manipulátora. Takže nebyť toho predčasného finále, ktoré ale fakt stálo za to a slabšieho dojazdu zvyšku série, tak by to bolo za plný počet. Takto je to za stále veľmi spokojných 9/10. ()

Season 4 (2007) (S04) 

Štvrtá séria mi pripadá doteraz najhoršia. Jednak má strašne slabú ústrednú záhadu, ktorá je nezaujímavá a bez napätia. Až v poslednej epizóde sa vlastne niečo stane. Podobne ak v druhej sérii ma štvala jej hlavná protagonistka. Bohužiaľ línia Katherine nebola tak oddelená od ostatných postáv a tak som ju musel vytrpieť bez pretáčania a naviac bude otravovať v seriáli aj naďalej. Ani ako postava Katherine za veľa nestojí. Je to v každom ohľade kópia Bree, ale v horšom prevedení. Načo dve takéto postavy v seriály? Jej manžel je nudný a ani Nathan Fillion to tentokrát neuhral. Katastrofa jej ich dcéra, ktorej snaha odhaliť veľké tajomstvo má byť napínavé a divák jej má držať palce, ale tá postava je úplne prázdna. Nemá žiadne vlastnosti a 99% času sa tvári smutne a 1% hystericky kričí akonáhle sa niečo dozvie. Proste hlavná záhada o ničom. Ale tentoraz seriál oko v druhej sérii nepodržali ani vedľajšie línie zúfaliek. Susan a Mike sa na konci minulej série konečne dali dokopy a teraz sme celý čas videli aká nuda by bola, keby sa veta: a žili až do smrti, zo všetkých tých rozprávok rozviedla do pokračovania. Keďže sú obidvaja dobráci od kosti, tak scenáristi mali obmedzený priestor pre vymýšľanie nejakých problémov a tak sa zmohli len na Mikeovu závislosť na liekoch. Zachraňovala to len Susan svojimi občasnými komicko-trápnymi výstupmi. U Gaby a Carlosa sa ukázalo, že bez seba fungovať nedokážu a tak sa znova zložito dávali dokopy. Stala sa z nich typická obdoba páru Rosa a Rachel, ktorý sa neustále rozchádzajú a schádzajú a už to začína byť otravné. Ale odstránenie Gabinho manžela zo seriálu bolo vtipné. Ale mám rozpačitý pocit z Carlosovho zranenia. Vďaka tomu sa z neho stala príliš nemohúca postava. Lynette a jej boj s rakovinou je taká obohratá zápletka, že sa scenáristi ani nesnažili tváriť, že by to mohlo dopadnúť zle. Aspoň sa vyriešila jej takmer nevera z minulej série a trampoty s dcérou psychopatkou, čo pre zmenu pôsobilo jak z béčkového hororu. V tejto sérii ma začala štvať Edie. Vďaka tomu aká je sexi som mal tendenciu jej odpúšťať všetky jej zákernosti, ale tentoraz to už fakt prehnala, takže by som sa jej odchodu zo seriálu nebránil. Najzaujímavejšia je už tradične línia ohľadom Bree. Ani tak nie tá s jej predstieraným tehotenstvom kvôli nabúchanej dcére, ale konečne sa vyriešila nehoda, ktorú spôsobil Orson Mikeovi a páčilo sa mi ako sa dal dokopy jej syn Andrew. Stala sa z neho normálne sympatická postava. Z nových postáv sa vydaril gay pár, ktorý bol zdrojom mnohých vtipných situácií. Z hviezdnych hosťovaní potešil Richard Chamberlain ako otčim Lynette alebo Robert Forster ako Mikeov otec. Záver série, až do toho dejového posunu o 5 rokov dopredu, nepôsobí len ako záver série ale dal by sa kľudne brať aj ako záver seriálu, v ktorom sa prakticky všetky línie postáv šťastne uzavrú a po posune sa to všetko zase rozbije, aby bolo ako zaujímavo pokračovať. Pred rokmi som práve v tomto okamihu prestal seriál sledovať. Zdalo sa mi, že sa seriál vyčerpal, kvalita až príliš klesla, ten časový posun mi nesedel a postava Katherine ma fakt otrávila. Tak teraz uvidím, či som spravil chybu. Táto séria je ale len mierny nadpriemer. 6/10. () (menej) (viac)

Season 5 (2008) (S05) 

Pred rokmi ma ten skok v deji o 5 rokov rozladil nadobro a so seriálom som skončil. Tentoraz som si musel dať len pár týždňov pauzu. Nakoniec uznávam, že bolo potrebné nejak zmysluplne výraznejšie posunúť všetky postavy, lebo seriál už začal byť trochu nudný. Táto séria sa dá rozdeliť na 2 polovice. V tej prvej spoznávame, čo sa všetko zmenilo a kam sa postavy posunuli. A v tej druhej sa bohužiaľ scenáristi snažili zbabelo väčšinu zmien eliminovať a navrátiť všetko späť do starých koľají. Veľká škoda. Ústredná záhada je tiež rozpačitá. Zo začiatku to vyzeralo napínavo, plus ma potešilo, že hlavným aktérom je môj obľúbenec Neal McDonough. Veľmi rýchlo sa ale ukáže, že ide len o blbú pomstu a Nealova postava je vlastne chudák, ktorý má viac šťastia ako rozumu pri tých jeho zákernostiach. Vo finále sa vytasia už len s prehodením cieľa pomsty, čo tiež veľké vzrušo nebolo. Táto séria je labuťou piesňou pre Edie, ktorá mi napriek tomu pripadala väčšinu série strašne krotká a Neal ju mal až príliš pod palcom. Mám pocit, že by si viac zaslúžila odísť zo seriálu vo veľkom štýle v minulej sérii, kde bola oveľa výraznejšia. Ale bude mi mrcha jedna chýbať. A k jednotlivým zúfalkám. Rozchod Susan a Mikea ma neprekvapil. Ich spolužitie v minulej sérii bola nuda, tak to potrebovalo okoreniť, čo sa podarilo, ale dôvod ich rozchodu bol nezmyselný a asi tu bol len kvôli hlavnej záhade, aby bol koniec série napínavý.  Nový Susanin frajer nebol nič extra a Mike a   Katherine? To by ma nikdy nenapadlo. Prekvapilo ma, že mi prestala vadiť Katherine. Bez hrozby od zákerného manžela sa z nej stala normálna až sympatická postava. Strašne mi chýbala Susanina nádherná dcéra. Snáď sa Susan vďaka jej absencii konečne stala samostatnou. Najviac sa mi páčila zmena u Solisovcov. Tak ako sa mi nepáčilo, že Carlos nevidí, tak jeho zmena k pokornému chlapíkovi a Gabriellina premena na obyčajnú matku dvoch dcér bola šokujúca a u Gabrielle som prvýkrát len nebavil na jej účet, ale bola mi sympatická. Reset u nich ma štve najviac. Asi nevedeli scenáristi nič poriadne vymyslieť pre chudobný pár na Wisteria Lane a tak zázračne znova zbohatli, zrak sa vrátil a z Gabrielle je namyslená panička. Hmmm. U Scavovcov ma potešilo, že sa ukázalo, že nie sú najlepší rodičia a z tých ich malých parchantov vyrástli veľký parchanti. Naďalej som ľutoval Toma a čím ďalej tým viac ma štve Lynette jak zákerne manipuluje s manželom. Ani jej opätovné odcudzenie s matkou nakoniec neprekvapilo. A ich finálne odhalenie do budúcej série? Ach jaj. Tí sa detí nikdy nezbavia. Najrozporuplnejšie to bolo u mojich najobľúbenejších Hodgeovcov.  Na jednej strane ma tešil vývoj Andrewa a jeho nového partnera. Ale s Orsonom si nejak scenáristi nevedeli rady. Najprv z neho urobili komickú figúrku a potom chudáka, ktorého mala po krk už aj Bree. Dúfam, že to nejak uveriteľne dajú znova dokopy. Je to super pár. Z hviezdnych výstupov za všetkých spomeniem ďalšieho môjho obľúbenca medvedíka Beau Bridgesa v jubilejnom 100. diely. Je to neuveriteľne nádherná, dojímavá a aj zábavná epizóda, v ktorej sa retrospektívne znova objaví niekoľko mŕtvych postáv. To je diel za plný počet. Celkovo je táto séria za kvalitné 4*. Mala silný rozbeh ale slabšiu koncovku. 8/10. () (menej) (viac)

To nejlepší, co nás kdy potkalo (2009) (S05E13) 

Táto epizóda je tak dokonalá, že si to zaslúži samostatný koment. Beau Bridges tu je vo svojej najtypickejšej úlohe dobráka od kosti, ktorý by sa pre druhých rozdal. Z jeho pohľadu vo flashbakoch stretneme kopu postáv z minulosti a zistíme aký pozitívny vplyv mal na viacero zúfaliek za tie roky. 10/10. ()

Season 6 (2009) (S06) 

Znova sa potvrdilo, že párne série patria k tým horším a prvá polovica tejto série je doteraz tá najhoršia v tomto seriály. Mal som pocit, že sa zmenili scenáristi, pretože sa z toho stal čistokrvný sitcom, ktorý bohužiaľ nebol príliš vtipný. Vďaka príklonu k humoru nefungovali ani zápletky, ktoré by mali vyznieť vážne. Takže odchod jednej stálej postavy zo seriálu vo mne nevzbudil žiadne emócie, aj keď by to malo ovplyvniť život niekoľkých postáv. Ale po dvoch dieloch sa na to úplne zabudlo a nikto to už neriešil. Hm. Ďalším mínusom bolo, že sa postavy zrazu správali úplne inak ako doteraz. Asi najviac ma to mrzelo u Bree z ktorej sa stala úplne iná postava, ku ktorej sa nevera vôbec nehodila. Sralo ma aj keď sa v druhej polovici sa v druhej polovici série snažila k Orsonovi vrátiť a on ju nezmyselne trápil. Scenáristi nadobro posrali môj obľúbený pár. Najhoršie dopadla Katherine. V každej sérii to bola úplne iná postava. Najprv to bola neprístupná žena s tajomstvom. Potom sa tajomstva zbavila a stala sa z nej normálna sympatická žena. A teraz z nej urobili psychopatku, ktorá terorizuje Susan a Mikea. Ale v tom sitcomovom ladení tejto série to postrádalo napätie a pôsobilo to trápne. Aspoňže v druhej polovici série jej postavu akotak napravili a zase ju trochu zmenili, ale dopriali jej síce rýchly ale celkom dôstojný odchod zo seriálu. Podľa mňa to už ani tú herečku príliš baviť nemohlo. Ďalším mínusom tejto série je, že jednotlivé zúfalky často stály proti sebe (nezhody medzi Gaby a Lynnete kvôli práci, Susan a Bree kvôli Karlovi, Susan a Gaby kvôli deťom, alebo Katherine so všetkými lebo jej preskočilo) a už to nebol ten súdržný klub. To bolo skoro bolestivé sledovať. Ani hlavná záhada nestála za veľa. Nebolo to nič originálne. Prakticky kopírka zo štvrtej série, takže zase jedna rodinka uteká kvôli decku pred šialeným ex ďalšej zúfalky. A rovnako ako vtedy aj teraz sa ten šialenec dostaví až na konci a je skôr k smiechu. Aspoňže sa vydarilo obsadenie Angie v podaní mojej obľúbenkyne Drea de Matteovej. Jej postava ako jedna z mála fungovala počas celej série a bude mi skutočne chýbať. Mohla sa tam zdržať dlhšie. Ďalším milým kladom bolo, že si Karen McCluskeyová našla konečne chlapa. Pointa so škrtičom pôsobila strašne nerozhodne jak keby ju neustále menili za pochodu. Ale nakoniec sa mi páčilo to vyústenie. Len keby to nebolo urobené zase tak narýchlo. Celú druhú polovicu seriálu sa snažili seriál znova vrátiť do serióznejšieho štýlu a napraviť mnoho vecí. Ale nešlo to hladko a bolo tam príliš veľa línii, ktoré by mohli fungovať len ak by ich budovali dlhšie. Takto narýchlo boli všetci tí zloduchovia (Rexov stratený zákerný syn, chamtivá ruská nevesta mladého Scava) strašne priehľadní. Najviac ma prekvapilo, že si spomenuli na dávnu zápletku s úmrtím Carlosovej matka a rozhodli sa to nejak vyriešiť. Hlavne v poslednom diely som mal zase pocit, že sledujem staré dobré zúfalky. Tak snáď návrat jednej dôležitej postavy bude stáť za to a potvrdí sa, že nepárne série sú tie vydarené. Prvá polovica tejto je u mňa za 3/10 a druhá za 5/10, takže celkovo za 4/10. () (menej) (viac)

Season 7 (2010) (S07) 

Zase sa potvrdilo, že nepárne série sú tie vydarené a táto sa u mňa po dokonalej prvej radí hneď na druhé miesto spolu s treťou. Prvá séria v ktorej hlavná záhada nadväzuje na nejakú predošlú. Zase sa rieši konflikt medzi Paulom a Feliciou. Paulov plán pomsty je svojím spôsobom férový, keďže chce nastaviť zrkadlo celej ulici. Len je problém, že ho nastavuje ten, ktorý má na to najmenšie právo. Bavilo ma sledovať jeho nejednoznačnosť. Nie je to úplný diabol a finálne vyústenie ma potešilo. Naviac dvakrát zažiť s manželkou tú istú tragédiu. Aj keď za to z časti môže, tak už to, čo sa mu stalo, je dosť tvrdým trestom. Chudera jeho manželka. Ale vzhľadom na jej matku ju aj tak nič dobré nečakalo. Slabinou tejto série je finále v ktorom už záhade došiel dych a vyostrenie konfliktu medzi Paulom a Feliciou bolo tak nejak naviac. A to jak dopadla Felicia bola čistá komédia. Ďalší navrátilec Paulov syn. Hm. Zase z neho urobili magora. Z línií z minulosti ma potešilo, že už snáď nadobro ukončili zápletku s Carlosovou matkou a Andrew sa definitívne rehabilitoval. No a k zúfalkám. Striptérka Susan bola fakt vtipná. Zomierajúca Susan to mi k nej nesedelo a bolo jasné, že hlavná postava to proste nejak rozchodí. Ale to, že boli Susan a Mike zrazu strašne chudobní pôsobilo príliš umelo. Definitívny rozchod Bree a Orsona bol úľavou. Orsonova postava už nemala čo ponúknuť, čo potvrdil aj jeho krátky výskyt v tejto sérii. Jej nový nápadník v podaní sympaťáka z BH 90210 Brian Austin Greena bol jej úplným protipólom v každom ohľade a vďaka tomu bolo zábavné sledovať úplne inú a odviazanejšiu Bree. Nancy Travisová ako jeho matka ma tiež potešila. Ale bolo jasné, že to nemá budúcnosť, takže nakoniec musel prísť nový nápadník, ktorého predstaviteľ mi nesadol. Lynette najprv zápasila s ďalším detským prírastkom a konečne trochu priestoru dostala popri synoch aj ich dcéra. Asi za to môže nová predstaviteľka, ktoré je schopnejšia herečka ako tá predošlá. Sám veľký J.R. ako nový manžel jej matky pobavil. Bohužiaľ Lynette naďalej celú sériu natoľko deptala Toma, že na konci si aj ten najzarytejší fanúšik ich manželstva musel povedať dosť a fandiť Tomovi, aby tú sebeckú manipulatívnu mrchu opustil. Nová zúfalka Renee je ok. Nevadí mi ale ani ju nevidím ako nejaký extra prínos. Gay párik konečne našiel svoje šťatie. Ďalšie plus. No a nakoniec som si nechal Solisovcov. Zase sa nimralo v minulosti. Tentoraz okrem Carlosovej matky, tragédie okolo ich dcéry, čo bola dosť hnusná situácia, tak nakoniec z mŕtvych vstal aj jeden kostlivec z Gabriellinej minulosti. Keďže sa to stalo tak narýchlo, tak to príliš nefungovalo a vlastne to ani nedávalo zmysel. Normálne by sa na to zabudlo, ale evidentne sa z toho bude vo veľkom ťažiť v ďalšej sérii a mám obavy, aby to nezničilo kamarádstvo všetkých zúfaliek. Dobre vieme, že párne série sú tie slabšie. Celkovo napriek niektorých uponáhľaným zápletkám je táto séria fakt vydarená a evidentne sa scenáristi po katastrofálne nevyrovnanej minulej sérii poučili. Zase som mal z každého dielu pocit, že to sú tie staré dobré zúfalky. 9/10. () (menej) (viac)

Season 8 (2011) (S08) 

Párna séria a hádajte čo? Zase to nie je žiadna sláva. Už od načrtnutia hlavnej záhady v poslednom diely minulej série bolo jasné o čo tu pôjde a presne tak predvídateľne sa to aj odvíjalo. Zúfalky sa snažili utajiť, čo spravili, každá s tým bojovala viacmenej neúspešne po svojom a nakoniec sa riadne pohádali. Aj môj prvý dojem z nesympatického Chucka bol správny a ako zloduch za veľa nestál. Takže ho v poločase musel vystriedať navrátilec Orson a tým jeho postavu nadobro dodrbali. Finále s procesom trvalo príliš krátko na to, aby bolo naozaj napínavé. Len som bol zvedavý akým spôsobom to nakoniec zahrajú do outu. Niekto sa obetovať musel a riešenie im doslova spadlo z neba. A rodinné línie zúfaliek? Najzaujímavejšie bolo sledovať rozchod-nerozchod Toma a Lynette. Celú sériu sa znova ukazovalo, že žiť s Lynette je kríž. Takže aj napriek jej určitému uvedomeniu sa, mi ich rozuzlenie príliš šťastné nepripadalo. U Solisových bolo otravné, že Carlos príliš dlho chlastal. Ale ako si nakoniec prehodili úlohy bolo vtipné. Najmä odkaz so sexi záhradníčkou. Renee a jej nový nápadník Ben boli ok, len škoda, že z Bena nakoniec urobili takého slabocha. Bree to mala v tejto sérii dosť ťažké. Až príliš veľa šialených vývrtiek jej charakteru. Našťastie to všetko Marcia Crossová uhrala ľavou zadnou a finálny nápadník k nej celkom sedí. No a benjamínek seriálu Susan? Najprv ju nechali vytrápiť sa kvôli tajomstvu a nakoniec si prichystali absolútne zbytočný odchod jednej stálej postavy. Tento spoiler som sa dozvedel už dávno, takže to nebol pre mňa žiadny šok, ale fakt nevidím žiadny prínos v tom, že jej šťastie sa skončilo takto. Rovnako jej dcéra napriek tomu, že je akokoľvek rozumná, tak pokračuje v rodinnej smolnej tradícii na partnerské vzťahy. Nakoniec highlightom tejto série, kvôli čomu malo zmysel ju natočiť, bola Karen McCluskeyová. Život sa prepojil so seriálom a jej odchod bol fakt dojímavý. Frfloška jedna otravná. Kto by ju nezbožňoval? Takže celkovo taká doklepávacia séria, ktorá síce nenudila a väčšina línií bola celom dobre zakončená, ale ani žiadna sláva. Evidentne nastal najvyšší čas seriál ukončiť. 6/10. Ale rád som si konečne pozrel celý seriál. Aj napriek slabším chvíľam to stálo za to. ()

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama