Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Z nakrúcania 5 - Eva Longoria
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (74)

  • Natáčanie jednej epizódy trvalo osem dní. (ladko)
  • Keď sa syn (Shawn Pyfrom) Bree (Marcia Cross) matke prizná, že je gay, ona mu na to povie: "Milovala by som ťa, aj keby si bol vrah." To isté povedala matka scenáristovi Marcovi Cherrymu, keď sa jej priznal, že je gay. (ladko)
  • Marcia Cross sa uchádzala pôvodne o rolu Mary Alice Young, nakoniec však dostala rolu Bree Van De Kamp. Nicollette Sheridan sa uchádzala o rolu Bree Van De Kamp, skončila však ako Edie Britt. (ladko)
  • Tvorca seriálu Marc Cherry povedal, že nápad na seriál dostal po rozhovore zo svojou matkou. Tá mu povedala, že kvôli jeho vychovávaniu a vychovávaniu jeho súrodencov, kým ich otec bol často preč, sa často cítila "zúfalá". (ladko)

Zúfalé manželky - Pilot (2004) (epizóda) (S01E01)

  • Fanúšičke seriálu sa tak páčili šaty, ktoré mala Gabrielle (Eva Longoria) v prvej časti seriálu, že napísala producentom, či by jej neprezradili meno ich dizajnéra, aby jej mohol navrhnúť jej šaty na maturitný ples. Producenti jej namiesto toho poslali tie šaty, ktoré si nakoniec obliekla na ples. (ladko)
  • Název ulice Wisteria Lane odkazuje na rostlinu vistárie. Vistárii můžeme během celého seriálu vidět na různých domech. (Superstein)
  • Marcia Cross (Bree) byla během natáčení 3. série těhotná, čehož si mohli diváci snadno všimnout. Záběry na ni byly pouze zblízka a pokud ne, její tělo bylo většinou částečně schováno za košíky, krabicemi či jinými postavami. (hellstruck)
  • Původně se měl seriál v překladu do češtiny jmenovat Tajemství na Wisteria Lane nebo Tajné životy manželek. (Elbarto08)
  • Scenárista dal za úkol Stevenu Culpovi (Rex Van De Kamp), aby vymyslel pro svoji postavu fetiš. Culp vymyslel, že Rexe budou přitahovat ženy převlečené za muže. To ovšem neprošlo. (draculca)
  • Dům, ve kterém bydlí Betty Applewhiteová (Alfre Woodard) se svou rodinou, se ve skutečnosti nachází na Mockingbird Lane 1313 a byl použit už pro natáčení seriálu The Munsters (od r. 1964). (HappySmile)

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama