Reklama

Reklama

The Carrie Diaries

(seriál)
Trailer 1
USA, (2013–2014), 18 h (Minutáž: 41–42 min)

Tvorcovia:

Amy Harris

Predloha:

Candace Bushnell (kniha)

Hrajú:

AnnaSophia Robb, Austin Butler, Ellen Wong, Katie Findlay, Stefania LaVie Owen, Brendan Dooling, Chloe Bridges, Freema Agyeman, Matt Letscher, Lindsey Gort (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Komediálny seriál o mladosti Carrie Bradshawovej (AnnaSophia Robb).  Píše sa rok 1984 a život 16-ročnej Carrie Bradshawovej nie je práve jednoduchý. Po smrti ich matky je Carriena mladšia sestra Dorritt (Stefania Owen) čoraz neovládateľnejšia a ich otec Tom (Matt Letscher) ledva zvláda bremeno zodpovednosti, ktorým je povinnosť vychovávať bez akejkoľvek pomoci dve tínedžerky.
Náročné chvíle Carrie uľahčujú jej priatelia: sladká a usilovná Mouse (Ellen Wong), sarkastická a sebaistá Maggie (Katie Findlay) a citlivý Walt (Brendan Dooling). Život na predmestí v Connecticute je však príliš jednotvárny nato, aby Carrie odpútal od jej každodenných starostí. Carrieiným jediným snom je dostať sa z mesta preč, a to aj vtedy, keď do školy príde nový výmenný študent Sebastian (Austin Butler), ktorý svojím vzhľadom aj správaním rýchlo upúta jej pozornosť a prinesie trochu života do ospalého mesta. Keď Tom ponúkne Carrie miesto stážistky v právnickej firme na Manhattane, dievča neváha a súhlasí. Svetlá a pozlátka New Yorku Carrie otvoria oči a zmenia jej pohľad na svet. Zdrojom jej inšpirácie sa stane Larissa (Freema Agyeman), štýlová editorka magazínu Interview, ktorá stojí v centre jedinečnej kultúry a stretáva sa s pozoruhodnými osobnosťami. Hoci majú priatelia a rodina v Carrieinom srdci pevné miesto, s Manhattanom, najdôležitejším "mužom" v jej živote, na ňu čaká láska na prvý pohľad. (Incantator)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (68)

Košoun 

všetky recenzie používateľa

Pilot: Nikdy jsem neviděl Sex ve městě, ale jelikož skončily všechny mé guilty-pleasure teen seriály, zkusil jsem i tento. A buď jsem vyrostl nebo je tohle extrémně pitomé. Chodit na základku, tak se od toho asi neodtrhnu, ale tohle není už ani na ono guilty pleasure. Spousta pěkných mladých herců, AnnaSophia je sympatická herečka, ale postrádalo to vtip, napětí i nějaké drama. Prostě nuda. Ale pokud vám je 15, přidejte si 2* a bavte se! "Popilotový" verdikt: Tohle si nechám ujít... ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Fakt nejsem příznivec Sexu ve městě, ale protože jsem četla knížky, podle kterých je tenhle seriál napsaný, tak jsem se rozhodla tomu dát šanci a světe div se, ono se to dalo. Není to sice žádná bomba, prostě takový normální oddychový seriál pro teenagery, což mě ale rozhodně neodradí. Líbí se mi na tom hlavně móda, písničky a 80. léta. Nikde to zatím nebylo oficiálně potvrzené, ale asi můžu s jistotou říct, že tenhle seriál další sérii nedostane, no škoda, klidně bych se na dalších třináct dílů podívala. 4* ()

Reklama

Patw 

všetky recenzie používateľa

Velké překvapení! Jako velký milovník a zastánce Sexu Ve Městě se Sarah J. Parker, Cynthiou Nixon, Kim Cattrall a Christen Davis, jsem The Carrie Diaries zkusil ve své knižní předloze. Seriál jako takoví jsem pohřbil už v době, kdy se začal natáče. Avšak zvědavost tomu nedala a na první díly jsem se podíval, a jsem velmi mile překvapen! Druhá série se také povedla a mladá Samantha je skvělé překvapení. 4/5 ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ak by som to mal zhrnúť a podtrhnúť, The Carrie Diaries v podstate nemajú cieľovú skupinu. Dnešnú mládež budú skôr priťahovať žánrovo príbuzné seriály zo súčasnej doby ako O.C. California alebo Gossip Girl, keďže nepoznám príliš veľa teenagerov, ktorých by brala kultúra rokov 80tych. Takže, na čo osobne by sa dalo potencionálneho diváka zaujať? Existujú dve skupiny, ktoré sa môžu i nemusia vylučovať alebo spájať do jednej. Prvou sú fanúšikovia talentovanej AnneSophie Robb a druhou priaznivci pôvodného seriálu Sex v meste. Ja osobne sa radím do prvej kategórie, pričom počas sledovania pilotného dielu som ani netušil, že sa tak trochu jedná o seriálový prequel k Sexu v meste. A na počudovanie, "zažral" som sa do neho. A to dokonca natoľko, že som prvú sériu stihol "zhlnúť" behom troch dní. Jednotlivé diely mali klesajúcu a stúpajúcu tendenciu, pričom všetky sa pohybovali v rozmedzí medzi troma až štyrmi hviezdami. Určite by som však ale netvrdil, že sa jedná o čisto dievčenský seriál. Môže vás zaujať hudba, móda a štýl 80's (ak ste v tej dobe vyrastali, seriál vám môže dokonca slúžiť ako pripomienka na osobnosti typu Andy Warhol alebo Madona), hlavná herecká predstaviteľka AnnaSophia Robb a či zvyšné postavy (mňa osobne najviac zaujala dvojica z Interview - sympatický Bennet a exotická Larrisa). Na svoje si taktiež prídu milovníci New Yorku a novinárčiny ako takej. Scény niesú príliš dramatizované a v podstate by sa The Carrie Diaries dalo označiť za oddychový seriál. Uvidíme čo prinesie druhá sezóna. __ Druhá séria našťastie vôbec nesklamala, dej sa vyvíja dopredu, postavy dospievajú a volia si svoje životné cesty. Ďalšie sezóny by podľa mňa boli už len naťahovaním príbehu, takto to skončilo v tom najlepšom. ()

phoebe.h2 

všetky recenzie používateľa

Carrie Diaries rozhodně nepatří k seriálům, které budou získávat různá ocenění, ale není na tom nic špatného. Vyklubalo se z toho prozatím takové příjemné guilty pleasure. Kupodivu po dobu celého pilotu vše fungalo, jak mělo. Seriál je zaměřen na mladé publikum a myslím, že zde si svou cílovou skupinu najde. O osudu seriálu rozhodnou další epizody, ale pokud se budou kvalitou držet pilotu, tak bude mít šanci na prodloužení. Obsazení seriálu se celkem vydařilo, až na pár výjimek. Hlavní je, že obsazení představitelky Carrie se vydařil, protože na ní stojí celý seriál. THe Carrie Diaries nepatří k seriálům, které budete hltat díl od dílu, ale na vyplnění volného času a na odpočinek od všech dramat a seriálů se složitou zápletkou je Carrie Diaries ten pravý. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (8)

  • Ústředním tématem pro časopis Interview bylo ve své době, kdy pro něj v seriálu pracovala Carrie jako stážistka, The Virgin Tour (1985). Časopis sledoval Madonnu také během jejího vztahu se Seanem Pennem. Nejslavnější fotografie z této doby pocházejí od Herba Rittse. (NinadeL)
  • Seriál je vytvořen podle knižních předloh "Deníky Carrie B." a "Deníky Carrie B. - Léto ve Městě". I přesto se ale seriál knižní předlohy drží minimálně. Autorkou knih je stejná spisovatelka Candace Bushnell, která napsala knižní předlohu k seriálu Sex Ve Městě (od r. 1998). (Patw)
  • Při střihu na Carriino (AnnaSophia Robb) rodné město je možné všimnout si, že střih je stejný, jaký používají tvůrci seriálu Pretty Little Liars (od r. 2010) pro své město Rosewood. (Weasley)

Reklama

Reklama