Reklama

Reklama

Návrat siedmich statočných

  • Česko Návrat sedmi statečných (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Muži tří mexických vesnic jsou odvlečeni ozbrojenými pistolníky mocného Franka Lorca. Mezi rukojmími je i Chico, někdejší spolubojovník obávaného pistolnického hrdiny Chrise. Ten kolem sebe shromáždí muže, s nimiž hodlá Chica a jeho spolutrpitele z rukou brutálního tyrana Lorcase osvobodit. Chris a jeho muži, "slavné sedmy", na pistolníky narazí v jednom zničeném hnízdě na hranicích s Mexikem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Nic víc než průměrné pokračování legendárního westernu. Yul Brynner byl zpět, ale tentokrát sebou bohužel přivedl již ne tak charismatické „spolubojovníky“. Navíc některé situace až moc napodobovaly svého předchůdce, no a bohužel už to nemělo ten správný šmrnc ani kvalitu a to samé se dá říci i o samotných hereckých výkonech. Přesto bych tuto dvojku úplně nezatracoval. Podívat se na ní dá. ()

Reklama

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Náladu prvního filmu Sedm statečných to evokuje snad jen původní hudbou Elmera Bernsteina, prostředím okolí Tabernas v Almerii a pochopitelně Yulem Brynnerem. Náladu. Ale to je vše. Potom zde najdete milión dalších prvků, které vám připomenou první film. Schématem počínaje a ukazováním prstů označující počet partičky pistolníků konče. Jen zápletka je v malém detailu jiná. Chico, nebohý Mexičan, použije bouchačku na svou obranu, tím to zavaří celé vesnici a malý hijo de puta jde bonzovat Chrisovi (Yul Brynner). Ten jde hned do vězení, vyzvednout pár dobrých chlapů... Sami vycítíte, že zde něco nehraje. K tomu si přidejte absenci dobrých herců v roli nových šesti statečných a dostane kravinu, která není ani parodie ani nic, co by stálo za hodinu a půl vašeho času. Zůstává jen úžasný Yul Brynner. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Jakoby jenom vykrádačka prvního filmu, ale přitom stále velice příjemná. Jedná se o snímek, na kterém není nic, co by stálo za zapamatování, děj je jen kopie, všude různá klišé, ale i přesto všechno je to pořád neuvěřitelně příjemná a dobrodružná podívaná. Kdybych se měl rozhodnout jestli 2* nebo 3*, rozhodl by Elmer Bernstein. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Koľko?“ – „500.“ – „Dolárov?“ – „Pesos.“ Môžu sa vrátiť? Nuž... čo by sa nemohli. Nápad je to rovnako vtipný, ako nešťastný a tragikomický. Plešatý frajer s cigarou Yul „Už na mňa párkrát strieľali“ Brynner sa nechal prehovoriť na návrat a vďakabohu aspoň za to, pretože bez neho by sa na to skutočne príliš pozerať nedalo. Tuctový priemerný western, skôr kuriózny (už tým, že je), ako zaujímavý. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama