Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (viac)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Originál z roku 1933 (The Mystery of the Wax Museum) som nevidel a ani neuvidím. Moderný remake z roku 2005 radím medzi vydarené vyvražďovačky mladých a nadržaných. Na základe doporučenia Encyklopedie hororového filmu som dal šancu nemodernému remaku, a teda bieda. Svojim letopočtom silne poznačené. Naivné, skôr divadelné, nestrašidelné, úsmevne nudné. Za zmienku stojí prítomnosť začínajúceho Charlesa Bronsona a predovšetkým účasť Carolyn Jones (budúca pani Morticia Addamsová). ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,JE TO ŠOK VIDIEŤ SVOJU HLAVU TAKTO ODDELENÚ." __ Toto dielo je skvelou ukážkou toho, ako aj chybičkami presiaknutý film môže byť dokonalý(a pritom sa mu dajú odpustiť!). Logika tu rozhodne nie je najväčšou devízou, aj naivita tu má svoje miesto (dedukcie vyšetrovateľov) a nadhľad tvorcov okorenený špecifickým humorom ide miestami do podhľadu. Nechcem veľmi spoilerovať, ale najviac som si tĺkol prštekom do makovičky pri donucovacej scéne s fľaškou chlastu (zainteresovaní už budú vedieť). No a spôsob vytvárania napätia je síce vcelku nápaditý, no väčšinou nedostačujúci (napr. scény v múzeu), preto sa potu hrôzy aj v zimných mesiacoch pri sledovaní filmu naozaj netreba báť. Všetko vyššie uvedené však valcuje fantastická atmosféra a predovšetkým vynikajúci výkon však viete koho ... a v neposlednej rade aj mladého ,,Igora". A ako T2 aj mne prišlo Pricea a jeho diela na začiatku nesmierne ľúto. Jeho je pomsta! ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Mooooc příjemňoučké mrazeníčko mi způsobil tenhle starý kousek a vůbec mi nevadilo, že vosk spíš připomínal jahodové Granko, rvačky byly toporné a technologie "voskování" komická. Nepotřebuju cáry masa v rybníku krve k tomu, abych byla napnutá, potřebuju atmosféru a tenhle "House of Wax" měl náramnou. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (29)

  • Herečka Phyllis Kirk (Sue Allen) sa zdráhala vstúpiť do tohto projektu. Mala ale podpísaný kontrakt s Warner Bros, preto sa musela podriadiť. Podľa jej slov nemala chuť kráčať v šľapajách Fay Wray (herečky z originálu, jednej z prvých "Scream Queens"), rovnako sa jej nepozdával nápad s 3D formátom. Nakoniec vyhlásila, že bolo pre ňu natáčanie jednou veľkou zábavou. (beso74)
  • Po prehliadke figuríny, Sue Allen (Phyllis Kirk) odpovedá polícii, že ide o jej mŕtvu priateľku, pretože má figurína prepichnuté len pravé ucho. Zo záberu predtým je však jasné, že Sue ľavé ucho ani nevidela, preto nemohla tušiť, či je prepichnuté alebo nie. (beso74)
  • V pôvodnej verzii Mystery of the Wax Museum (1933) bol sochár závislý na heroíne, zato v tejto musela zmienka o ňom vypustená. Platil totiž Produkčný (Haysov) kódex a ten vo filme zakazoval akúkoľvek zmienku o drogových závislostiach. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené