Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostrieľaný major americkej armády má za úlohu vyslať za nepriateľské línie skupinu mužov, ktorí sú schopní všetkého, na samovražednú misiu. Jej účastníkmi sú tvrdí chlapi, ktorí boli odsúdení na smrť, alebo na dlhoročné tresty. Ich úlohou je pozabíjať nemeckých generálov na prísne stráženom zámku vo Francúzsku... (RTVS)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (294)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

S odstupem času jsem jednu hvězdu k původním 4* přidal. Příběh se skládá ze dvou částí - výcvik a sebevražedná mise. První část připomene filmy Hlava 22 či Hájili jsme hrad, případně francouzské válečné komedie ( chtěl bych napsat i Jak jsem vyhrál válku, ale kde je kniha velmi vtipná, tam je film spíše zmatený) případně vojáka Švejka ( scéna s falešným generálem). Humor, satira, anarchie, bezstarostnost. Sedmá rota, Velký flám, Bažanti... V druhé části však přichází vystřízlivění, ledová sprcha, boj o život. A že se schyluje k masakru, prozrazuje už první, byť lehkovážná část. Když konečně většina špinavců tak nějak přiroste divákovi k srdci, vydají se vstříc tušené zkáze. A rande se smrtí má jasná pravidla... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborná vojnová klasika s nezabudnuteľnými hercami a scenárom. Niekedy aj banda vrahov a kriminálnikov dokáže držať pokope, alebo ako 12 odvážlivcov naplnilo svoju poslednú šancu ujsť spod šibenice prípadne sa vyhnúť väzeniu. Pravda, pre mnohých z nich bola sebevražedná akcia do tyla nepriateľa labuťou piesňou, ale smrť prišla aspoň so cťou, tak ako aj vo filme poznamenal netradičný major. Lanáranie vojakov a ich výcvik ma dokonca bavili viac ako samotná misia. Môžem len odporučiť. 85/100 ()

Reklama

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Abych byl upřimný tak jsem vzhledem ke stáří filmu a jeho stopáži čekal další vyčpělou nekoukatelnou klasiku. Cha nemusím asi moc dlouze vysvětlovat jak šeredně jsem se mílil, že? Film mi uběhl jako voda a nudil jen místy a to maličko. Nejlepší byli asi první 2/3 které se věnovali výcviku špinavců. Záverečné vyvrcholení v podobě samotné akce spíš tempo filmu zpomalilo a v těchto pasážích se opravdu trochu ukázalo stáří filmu. Jenže co naplat. ˇˇSpinavci jsou frajeři a ten trénink ... ! ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Dávam plných päť, pretože to skrátka inak nejde. Až teraz, pri druhom zhliadnutí po cca 10 rokoch mi došlo, akáže je to výdatná porcia politickej nekorektnosti a modernej filmárčiny - tá skratkovitosť, tie pohľady kamier, dialógy, nálada, to VŠETKO! Bravó, kričí vyhladované srdce fanúšika, ubíjaného blazeovanosťou dnešných dní amerického filmu! Špinavci sú špinaví ako sa na bandu kriminálnikov sluší a patrí a s nemeckými dôstojníkmi a ich fľundrami si poradia práve tak. Bravó!, kričí ten, komu práve vyvrcholenie snímku vtedy dávno vadilo najviac (nie že by sa z presvedčeného pacifistu stal militantný šialenec). Dnes si to škodoradostne vychutnávam - a až tak, že mi výnimočne nevadí zopár nedotiahnutostí (fakt sa mohli aspoň trochu naučiť nemecky a černocha tam so sebou nebrať, preboha!), ktoré vo finále vyplávajú na povrch... našťastie do natoľko rozbúrenej hladiny, že ich nie je problém prehliadnuť a celkový dojem nekazia. Ku všetkému to predsa nie je špeciálne komando pod ešte špecializovanejším vedením, ale banda anti-sociálov vedená anti-autoritárskym samorastom. TARANTINO SEM S TÝMI "BASTARDAMI" sastýmkurvasereš!!! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatku musím konštatovať, že ma špinavci nenadchli. Myšlienka použiť trestancov na plnenie najriskantnejších úloh pri vojnových operáciách nie je nová a Tucet špinavcov určite nie je prvým filmom, ktorý na nej stavia. Disponuje skúseným režisérom a skvelými hercami, na ktorých spočítanie jedna ruka netlieska, ani nestačí. A výsledok je pritom rozpačitý. Herci hrali na úrovni povesti, ktorá ich predchádzala, pyrotechnici aj kameraman sa snažili, len výsledok bol nejaký málo uveriteľný. Ono keď dlhšie sledujete, ako sa "dobrým" darí a "zlým" nedarí, prestane vás to baviť. Jediným rozdielom bolo, že tu aj "dobrí" boli vlastne "zlí", tak sa patrilo ich vykynožiť. Ale až niekde ku koncu filmu, aby si zahrali. Aj pohľad na bezchybné uniformy a vyleštené prilby bol upokojujúci, pretože mi signalizoval, že sa netreba príliš zamýšľať, stačí iba pozerať a potom dať tri hviezdičky. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (38)

  • Výcviková část filmu se natáčela dva měsíce. (Marek06)
  • Ernest Borgnine (generál Worden) se jako jediný z obsazení původního snímku objevil i ve všech třech navazujících filmech. (Karlos80)
  • Když Wladislaw (Charles Bronson) opouští místnost s lanem a hákem, upustí lano k nohám. V dalším záběru z dálky drží lano a znovu ho pustí k nohám, než hodí hák. (Marek06)

Súvisiace novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (viac)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (viac)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (viac)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (viac)

Reklama

Reklama