Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostrieľaný major americkej armády má za úlohu vyslať za nepriateľské línie skupinu mužov, ktorí sú schopní všetkého, na samovražednú misiu. Jej účastníkmi sú tvrdí chlapi, ktorí boli odsúdení na smrť, alebo na dlhoročné tresty. Ich úlohou je pozabíjať nemeckých generálov na prísne stráženom zámku vo Francúzsku... (RTVS)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (294)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vynikajici valecnej film. Jeho nejvetsi vyhoda je humor. Vetsina starejch valecnejch filmu se bere silene vazne, jenze tady je nejdriv cca 110 minut velmi zabavnej vycvik a na zaver pulhodinova skvela a napinava akce. Napad na sebevrazednou jednotku z odsouzencu je dobrej, jen mi prislo, ze na to, ze vetsina nich ceka na trest smrti, byli az moc poslusny. Velky plus filmu jsou herci, at uz to je skvele drsnej Lee Marvin, general v podani Borgninea a nebo cela jednotka spinavcu, ktery nemaj chybu. A treba takovej Charles Bronson mi tu vubec nevadil, spis naopak a to ho moc nemusim. Co k filmu vic dodat, napinavej, zabavnej, akcni, se skvelou hudbou, skvele zahranej a skvele zrezirovanej, proste jasnejch 5*. ()

Vědma 

všetky recenzie používateľa

Film , který mě nadchl svým obsazením, svou opravdu "dirty" atmosférou a přes ten poněkud šovinistický nápis na DVD Filmy pro nás chlapy, a přes to, že jediné ženy zde byly prostitutky a nacistické děvky, byl i pro mě. První půlka byla naprosto bez debat na pět hvězdiček - druhá, akční půlka byla trochu nepřehledná, ale stejně - bylo to vynikající. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Za mňa určite žiadna pecka, ale skôr slabšie 3*. Zbytočne dlhé a z tuctu postáv boli viacerí len do počtu. Bavil predovšetkým Lee Marvin. Jeho konfrontácie s nadriadenými a so "špinavcami". Hlavným motívom nie ja boj proti nacistom, toho sa dočkáme až v záverečnej 1/4 filmu, ale tvorenie a utužovanie party. Poznám určite lepšie armádne/vojnové filmy. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

THE DIRTY DOZEN je KLASIKA, ktorú som chcel dlhší čas vidieť, som rád tomu, že som si konečne našiel čas, lebo by bola škoda nevidieť geniálneho Lee Marvina, ktorý nemá absolútne žiadnu chybu, v úlohe MAJORA Reismana musí mať dostatok trpezlivosti, aby zvládol splniť, čo si predsavzal, nebude to mať jednoduché, totiž dostal príkaz zhora, aby vycvičil 12 zločincov, ktorým hrozia fyzické tresty, napríklad obesením, či doživotím, potom po náročnom výcviku prichádza MISIA do okupovaného Francúzska, áno, a to tesne pred operáciou Overlord, čo je názov vylodenia v Normandii, z 6. júna 1944, ktoré po štyroch rokoch otvorilo západný front... Bolo to jednou z najväčších vojenských operácií druhej svetovej vojny. Tesne predtým sa musia dostať do špeciálne chráneného zámku, kde majú za úlohu pozabíjať všelijakú nacistickú smotánku, a vskutku je to mimoriadne štýlové, ale zároveň nech je každému jasné, že všetkým sa nepodarí prežiť! LEE MARVIN EXCELUJE, kradne si film dostatočne pre seba, druhý najlepší výkon jednoznačne VICTOR FRANKO, alias JOHN CASSAVETES, ktorý by si zaslúžil za tento výkon Oscara, a do tretice stojí za zmienku Donald Sutherland ako Pinkley, ktorý pôsobí retardovaným dojmom... Bronson je už dávno LEGENDA, Savalas taktiež strháva pozornosť! Skrátka herecké výkony sú silnou stránkou, príbeh samotný je o tom ako sa chamraď odsúdená na zánik schopila, dostali tvrdý tréning a o tom je film vo väčšine stopáže, ale podotýkam, že vyvrcholenie príde a bude stáť za to, predtým prídu i komické situácie vďaka Frankovi, ktorý je miestny KLAUN, zabáva ostatných kamarátov... Poctivá klasika 60 rokov, ktorá nie je od prachu, stále sa to dá parádne pozerať, a najmä 2/3 filmu sú o zdolávaní prekážok a potom sa lepšie bojuje na bojisku... ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (38)

  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • George Kennedy, Clint Walker, Ernest Borgnine a Jim Brown se po více než třiceti letech opět setkali při přípravě animovaného válečného filmu Malí Válečníci, kde propůjčili své hlasy kresleným vojákům. (Karlos80)
  • MGM ponúklo rolu mjr. Reismana Johnovi Waynovi, ale ten uprednostnil postavu plukovníka Mikea Kirbyho vo filme Zelené barety (1968). Vo výbere hlavnej postavy tak dostal Aldrich voľnú ruku a s angažovaním Marvina neváhal ani chvíľku. (marlon)

Súvisiace novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (viac)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (viac)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (viac)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (viac)

Reklama

Reklama